Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljiva pobjeda Gaja pred punom Zasekom

U Zaboku odigrana prva utakmica polufinala Kupa NS KZŽ


Čudo se ipak nije dogodilo. Zabočani su se borili, nema im se što zamjeriti, ali naišli su na kvalitetniju momčad koja je sve već riješila u prvom dijelu. Na kraju je rezultat bio 1:4 i Gaj se zasuženo plasirao u finale kupa NS KZŽ, koje će se u nedjelju 16. kolovoza odigrati u Svetom Križu Začretju.

Već u 5. minuti šok za domaće. Karlo Deak odlično je ubacio s lijeve strane, Šaban efektno u padu pucao, Mihovilić vrhunski obranio, ali na njegovu nesreću lopta se odbila ravno na glavu Cvrtile koji ju sprema u mrežu za 0:1. Zabočani su se brzo sabrali i tražili izjednačenje. U 9. minuti prijetio je Kolar nakon kornera, a sjajnu šansu u 12. minuti propušta Mislav Martinec koji iz kosa izlazi sam pred Ranogajca, ali ovaj brani njegov udarac. U 14. minuti već je 0:2. S lijeve strane je ubacio Šaban, a Kolar je u želji izbacivanja lopte u korner zatresao svoju mrežu. U 30. minuti bilježimo pokušaj Rihtara na jednoj i Dleska na drugoj strani, no mreže su mirovale. Igrala se 38. minuta kada je Haramustek izveo korner s lijeve strane, a stoper Vukadin na drugoj stativi pospremio loptu u mrežu za 0:3.

 

Prvu šansu u nastvku imaju domaći, ali Ranogajec brani dobar udarac Šoštara u 48. minuti. U 58. minuti već je 0:4. Haramustek je prošao lijevom stranom i ubacio za Rihtara koji rutinirano sprema loptu u mrežu. Potez utakmice vidjeli smo u 72. minuti kada je Iskrić nakon ubačaja Haramusteka "škaricama" pogodio gredu. Mače je imala još tri šanse preko Kipe, Rihtara i Haramusteka iz slobodnjaka, ali ipak pogodak je postigao domaćin i to preko Dleska za konačnih 1:4.

Nema se Zabočanima što zamjeriti, borili su se koliko su mogli, Gaj je u ovom trenutku klasa više. Moramo pohvaliti i sudačku trojku koja je odlično odradila svoj zadatak.

Važnije od svega da se vratilo odigravanje službenih nogometnih utakmica. Zaseka je bila pristojna ispunjena. Zagorci su očito željni najvažnije "sporedne stvari" na svijetu.

 

MLADOST Z - GAJ MAČE 1:4

ZABOK: igralište ŠRC Zaseka, GLEDATELJA: 350, SUCI: Turčin (Tuhelj), Gamilec (Krapina) i Kožar (D. Stubica), DELEGAT: Očić (V. Trgovišće)

STRIJELCI: 0:1 Cvrtila 5', 0:2 Kolar 14' (ag), 0:3 Vukadin 38', 0:4 Rihtar 59', 1:4 Dlesk 85'.

MLADOST Z: Mihovilić, Kolar, Šoštar, Deak, Dlesk, Bajs, Kotarski (83' Repovčki), Hrstinski (63' Poslek), Martinec, Vranješ (46' Črnjević), Krajačić. TRENER: Ivan Zubić

GAJ MAČE: Ranogajec, Deak (22' Rihtar), Brlečić, Krpanec, Sambol, Haramustek, Šaban (46' Iskrić), Tomek (46' Benčić), Cvrtila (51' Kipa), Postonjski, Vukadin (68' Šćuric), TRENER: Danijel Tomašković

 

 

 

Ivan Zubić: "Tako je to u sportu. Preusdila je individualna kvaliteta gosta, ipak su bolji i jači i igraju u rangu više, a mi smo mlada momčad i treba nam još vremena da se posložimo. Pred nama su još dva tjedna priprema, koja ćemo se dobro iskoristiti. Jedan igrač trebao bi nam doći već idući tjedan, moramo naći još jednog kvalitetnog igrača koji stvara razliku i puno, puno raditi. Čestitam svojim dečkima na borbenosti, a Gaj Maču na pobjedi i želim im puno sreće u finalu. Stvarno imaju dobru momčad i želim im i puno sreće u prvenstvu".

Danijel Tomašković, Gaj Mače: "Čestitke mojoj momčadi, ali i momčadi Mladosti na fer poštenoj borbi. Bilo je teško igrati po ovako visokoj temperaturi, pa je možda i tempo u nastavku bio nešto slabiji. Zadovoljan sam igrom svoje momčadi, izgleda da nam je onaj "šamar" nedavno u Zaboku dobrodošao. Pokazali smo da smo kvalitetnija momčad i zasluženo smo pobijedili".

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook