Prethodni članak
Sljedeći članak

Utakmicu NK 'Zagorca' prenosit će televizija: 'Nadamo se najboljem!'


U 27. kolu Druge SuperSport nogometne lige krapinski Zagorec gostuje u Ždralovim kod Mladosti. Utakmica se igra u nedjelju, 14. svibnja u 15,00 sati, uz TV prijenos na Sportskoj televiziji.

Ovo je susret koji izaziva posebnu pozornost kod navijača Zagorca jer im je još uvijek u sjećanju onaj bolan poraz u kvalifikacijama od 0:1 te poraz, 1:2, jesenskom dijelu prvenstva Krapini kojem je „kumovala“ i sutkinja Pejković iz Splita dosudivši nepostojeći jedanaesterac za goste te nepriznavanje regularnog pogotka za Zagorec.

Iza Vidakovih trupa je osam utakmica bez poraza ( pet pobjeda i tri remija ) te je želja, vjerujemo, svakako taj niz i nastaviti. Biti će to izuzetno teško jer Mladost se nalazi pri vrhu tablice – šesta sa 41 osvojenim bodom uz činjenicu da je to ekipa koja prima vrlo malo pogodaka, samo 16 u 26 utakmica te ih ovaj podatak svrstava na čelo najboljih obrana lige.

No, isto tako i Zagorec ima razloga za vjerovati u pozitivan rezultat jer iza njega je zaista odličan niz dobrih rezultata i sama činjenica da su u 11 odigranih kola proljeća od mogućih 33 upisali čak 21 bod ( 64 posto ) te su sa pretposljednjeg mjesta na tablici na kraju jesenskog dijela sezone sa samo devet osvojenih bodova skočili na jedanaesto mjesto sa 30 bodova gdje im Jadran iz Poreča na desetom mjestu bježi samo jedan bod dok deveto Belišće ima samo dva boda prednosti.

Svaka ekipa ima svoje argumente kojima može očekivati pozitivan rezultat ( Mladost najvjerojatnije očekuje samo pobjedu dok će Zagorec biti zadovoljan i bodom a ako se ukaže prilika zašto ne uzeti sva tri, op.a. ) te će utakmica zasigurno biti veoma zanimljiva.

Mladost u susret ulazi u punom sastavu dok trener Vidak ne može računati na odličnog mladog stopera Cruce-Corcya koji pauzira zbog žutih kartona.

O samoj utakmici i što očekuje rekao nam je Andrej Landripet koji je u prošlom kolu protiv Sesveta upisao svoj 200.-ti nastup za Zagorec: „Vjerujem da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i u ovoj utakmici koja nam je izrazito važna. Odlično se poznajemo sa ekipom iz Ždralova, radi se o kompaktnoj i čvrstoj momčadi koja zna igrati na rezultat. Dobro ćemo se pripremiti i nadati se najboljem.“

Još članaka iz "Sport"

Facebook