Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješna Sara Rivetti

U Varaždinu odigran stolnoteniski turnir 16. Memorijal Mirko Abramović


U organizaciji  Stolnoteniskog kluba Varaždin održan je veliki tradicionalni međunarodni turnir Mirko Abramović. Na stolnoteniski turnir se prijavilo 500 – tinjak igrača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Indije i Hrvatske a turnir se održavao na 20 stolova u varaždinskoj Areni.

Na turniru su sudjelovali i mladi stolnotenisači STK Zagorec iz Krapine kojeg su predvodili treneri Branko Krkalo i Krešimira Puljka.

Očekivano – najveći uspjeh ostvarila je Sara Rivetti dok su i ostali članovi koji su nastupili ( Lovro Posilović nije prošao skupinu u najmlađim kadetima,a Stella Presečki je zaustavljena u 1/8 finala najmlađih kadetkinja ) postigli zapažene rezultate.

Turnir je trajao tri dana ( od petka do nedjelje ) a prvog je dana Sara Rivetti zajedno sa Karlom Ivčić  nastupala u ekipnoj konkurenciji – ekipa SV. Jakov – Zagorec – a osim ove ekipe natjecali su se još još STK Šenkovec, STK Stubica Donja Stubica, STK MGK Drava Žabnik i iz Slovenije ŠD Cirkovce. Ekipa Sv. Jakov – Zagorec osvojila je turnir sa 12 pobjeda bez poraza.

Drugog dana turnira Sara Rivetti se natjecala u kategoriji najmlađih kadetkinja ( njena kategorija, op.a. ) na kojem je bilo prijavljeno 50 stolnotenisačica a Sara je lakoćom došla do finala gdje ju je čekala njena suparnica i trenutna prvakinja Hrvatske ( 6 bodova ispred  Sare, op.a ) Karla Ivčić koja je ovoga puta bila uspješnija od Sare pobijedivši je 3:1.

Zadnjeg dana turnira Sara Rivetti je nastupila kategoriji mlađe kadetkinje ( njoj starija kategorija, op.a ). Od 53 natjecateljice, nakon prolaza u skupini pobijedila je u šesnaestini finala sedmo rangiranu igračicu RH iz Malinske - Vidaković Lauru rezultatom 3:2. U osmini finala tijesno je izgubila od osmo rangirane igračice RH iz Donjeg Miholjca rezultatom 3:2

Ovo je samo jedan od nekoliko turnira na kojem su u posljednje vrijeme nastupili mladi stolnotenisači Zagorca iz Krapine te su opet postigli zapažen rezultat pogotovu znajući da se radi o vrlo jakom međunarodnom turniru koji se boduje koeficijentom 1,0.

Još članaka iz "Sport"

Facebook