Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagrebu na plivačkom mitingu pod nazivom "HEP miting" sjajna Jana Pavalić ponovno rekordna

PK Olimp Zabok put Zagreba je pod vodstvom Ivice Androića i Lare Očić krenuo sa četiri plivačice: Hana Sivec, MIhaela Kramarić, Jana Pavalić i Vanja Bartol, te tri plivača: Vili Sivec, Petar Pavalić i Lovro Gorupić


Na 50-metarskom bazenu bazenskog kompleksa "Svetice" održan je plivački miting "HEP miting", koji je ujedno bio i kontrolno natjecanje za isplivavanje normi za Europsko seniorsko i juniorsko prvenstvo. Zbog zahtjevne epidemiološke situacija izazvane pandemijom korona virusa broj plivača i plivačica ograničen je na 220, a svi oni plivali su u jednoj - općoj kategoriji. PK Olimp Zabok put Zagreba je pod vodstvom Ivice Androića i Lare Očić krenuo sa četiri plivačice: Hana Sivec, MIhaela Kramarić, Jana Pavalić i Vanja Bartol, te tri plivača: Vili Sivec, Petar Pavalić i Lovro Gorupić.

Ponovno je oduševila mlađa juniorka Jana Pavalić. Ona je pobijedila u utrkama na 50 leptir, 50 slobodno i 100 slobodno, dok je na 200 slobodno bila četvrta. Pri tome je oborila hrvatske rekorde u čak pet kategorija. Na 50 slobodno srušila je mlađe seniorski, jurnioski i mlađe juniorski hrvatski rekord i on sada je sada 25.81, dok je na 50 leptir oborila juniorski i mlađe juniorski rekord Hrvatske koji je sada 26.94. Sjajna Jana se tako se je već sada seniorskom rekordu Sanje Jovanović na 50 slobodno koji iznosi 25.74 približila na samo 7 stototinki, dok je od seniorskog i mlađe seniorskog rekorda Monike Babok na 50 leptir koji iznosi 26.71 dijele 23 stotinke. Pitanje je samo dana kada će Jana skinuti i te rekorde i postati apsolutna "vladarica" ženskog, hrvatskog plivačkog sprinta, a još je frapantija činjenica da će u svibnju napuniti 14 godina. Trenutno Jana Pavalić drži hrvatske rekorde u 16 plivačkih kategorija, od čeka deset na 50-metarskom, a šest na 25-metarskim bazenima. Jana je u disciplini 50 slobodno prva juniorka Europe, a u istoj je disciplini dijeli samo 30 stotinki od olimpijske norme. Pred ovom djevojkom je zaista svijetla budućnost.
Na visini zadatka bio bio je po običaju i junior Vili Sivec. On je pobijedio u utrci na 100 leptir s vremenom 55,94, dok je a 50 leptir osvojio drugo mjesto s vremenom 25.40. Na 100 plivao je u vremenu 53.39 što mje je bilo dovoljno za treće mjesto, dok je na 50 slobodno plivao u vremenu 24.97 i podijelio četvrto mjesto s Lovrom Svibenom.
Mlađa seniorka, Hana Sivec, istaknula se uvjerljivom pobjedom na 100 leptir (1:05:55), na 50 leptir bila je četvrta, dok je na 50 i 100 slobodno osvojila deveta mjesta. Junior Petar Pavalić bio je odličan na 200 leđno gdje je osvojio 2. mjesto s vremenom 2:10.15.
Ostatak ekipe (Mihaela Kramarić, Vanja Bertol i Lovro Gorupić) uspio je popraviti svoja najbolja vremena.
Olimpovce već ovog vikenda očekuje novo iskušenje u Rijeci, gdje će se održati 13. miting "Victoria-Primorje".
(T. Zrinšćak)

Još članaka iz "Sport"

Facebook