Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorcu upaljen narančasti alarm!

U 11. kolu 3. NL centar Zagorec gostovao u Kurilovcu


Nakon prvenstvene utakmice 11. kola 3. NL Centar u krapinskom Zagorcu upaljen je narančasti alarm jer upisan je treći uzastopni poraz u prvenstvu protiv domaćeg Kurilovca rezultatom 1:2.

Pred rekordno malim brojem gledatelja, jedva tridesetak, krapinski Zagorec odlično je otvorio utakmicu. Naime od prve minute susreta počeli su agresivno ne dozvoljavajući domaćinu da se pokrene a takav ton igri davao je Bračević, zasigurno najbolji pojedinac u redovima Zagorca, te su se prilike pred vratima domaćina počele redati. Već u osmoj minuti susreta Krznar ima odličnu priliku primivši loptu na 16 metara, sam i neometan, i umjesto da pokuša nisko po zemlji on odlučuje gađati gornji lijevi kut vratara Tora te lopta odlazi dobrih metar pored lijeve vratnice. Tri minute kasnije u „mrtvoj prilici“ su domaćini kada je Elijah, bivši igrač Zagorca, probio lijevu stranu gostujuće obrane te ubacio odličnu loptu do samog Blagoeva na pet metara od Bručija koji odlično puca glavom u donji lijevi kut gostujućeg gola ali Bruči čudesno brani i izbacuje loptu u korner. Odmah nakon toga Bračević dobro puca ali je Tor siguran i bilo je još nekoliko prilika za Zagorec da bi došla 28 minuta.

Domaći napadači drugi put su ušli u polovicu Zagorca i izborili korner kojeg je izveo Čurek ubacivši loptu na desetak metara od vratara Bručija i dok je obrana Zagorca čekala, što ?, mirno je skočio, potpuno sam Završki, bivši igrač Zagorca, koji glavom neobranjivo pogađa mrežu nemoćnog Bručija.

Nezasluženo ali ipak vodstvo. Tko u nogometu broji prilike. Broje se golovi.

Zagorec unatoč vodstvu domaćina i u malom šoku nastavlja u istom ritmu i prilike se opet redaju ali gola nema do 40. minute. Nakon jednog ubačaja Kunštić je proslijedio loptu glavom na suprotnu stranu do Bračevića koji je iskosa s lijeve strane udaljen dvanaestak metara udara loptu volejom i „cijepa“ malu mrežicu suprotnog kuta nemoćnog Tora. Izjednačenje. I nije Zagorec tu stao – minutu prije kraja poluvremena iz slobodnog udarca s 18 metara Bračević pogađa stativu od koje se lopta odbija prema Stiperskom koji kasni te Šarić šalje loptu u korner koji nije donio nikakvu promjenu te se na odmor otišlo remijem.

Drugo poluvrijeme je potpuno drugačija priča. Novinarska bilježnica je ostala prazna osim 68. minute kada je domaćin došao u vodstvo preko Blagoeva. Naime, Christian je izgubio loptu i umjesto da prati svog igrača ostaje te Knežić lako istrčava kontru te ubacuje loptu u šesnaesterac Zagorca koju netko iz obrane gostiju dira te ona dolazi do Blagoeva koji rutinirano i bez teškoća savladava nemoćnog Bručija.

Da, to je bilo jedino zanimljivo u drugom poluvremenu. Zagorec kao da je nestao s terena i onih dvadesetak navijača Zagorca koji su došli u Kurilovec samo su se pitali – Kaj je ovo ? Kaj im se događa ?? Kao da je prvo poluvrijeme igrala jedna ekipa a u drugom se pojavila jedna druga – bez ideje, bez volje, bez htijenja… I u takvoj igri Zagorca igra Kurilovca je bila sve osim dobre pa ipak kada se susretnu u drugom poluvremenu dva loša dobiti će onaj koji ima mrvicu više htijenja, kojeg kod igrača Zagorca nisam primijetio, da dobije utakmicu.

Svakako da ovo pomalo zabrinjava – tri poraza uzastopce; sva tri su došla nakon dobrih prvih 45 minuta i očajnih drugih 45 minuta ( Mladost (P), Ponikve i sada Kurilovec ); neki igrači neprepoznatljivi u odnosu na ono što su pokazivali u prvih sedam kola ( mladi su i u ovom trenutku ih neću imenovati jer  vjerujem da će se sami prepoznati i posložiti si prioritete u glavi te se pokrenuti); igre nema – drugih 45 minuta jer sve se svodi na visoka ubacivanja, povlačenje u „krilo“ svog golmana kao u utakmici protiv Ponikvi, i badava trener Zubić viče, nervira se, pokušava sve s klupe, usmjerava ih kako igrati oni kao da ne čuju, a niti  se njih ne čuje jer komunikacija na terenu između igrača je „mrtva“ tišina; već igraju neku svoju igru koja može dovesti samo do ovog što je i donijela – tri poraza uzastopce !

Svakako ako želimo možemo naći i opravdanja – vrlo veliki broj službenih utakmica – čak 15 u nepunih pedesetak dana odnosno svaka tri dana jaka utakmica – što svakako mora dovesti do umora a možda i zasićenja i upravo zbog toga trener Zubić mijenja početni sastav iz utakmice u utakmicu želeći ih odmoriti onoliko koliko može ali kao da im niti to nije dosta.

Narančasti alarm gori u Podgori krapinskoj.

Moraju se pokrenuti – sjesti u svlačionicu  i otvoreno porazgovarati o svemu jer tek sada predstoji težak raspored – već u subotu dočekuju Lučko, potom odlaze u Mače kod Gaja na zagorski derbi da bi nakon toga dočekali Vrapče. Zatim im slijede dva uzastopna gostovanja – Maksimir i Dinamo Odranski Obrež - da bi jesenski dio  prvenstva zaključili utakmicom protiv lidera lige sisačke Segeste.

I za kraj – u današnjem susretu za Zagorec je igralo 16 igrača a samo su četiri zadovoljila što morate priznati da je premalo za dobar rezultat – najbolji tijekom svih 90 minuta bio je Petar Bračević zatim mogu izdvojiti golmana Bručija te stopere Kunštića i Paradžika te Štimca koji je odigrao posljednjih 34 minute susreta. Ostali koji su igrali, da li su uopće igrali, ne zaslužuju prolaznu ocjenu jer nogometna utakmica traje 90 minuta plus sudačka nadoknada a ne samo prvo poluvrijeme odnosno 45 minuta.

U sljedećem kolu Zagorec na svom terenu dočekuje, subota 28.10.’23. u 15,30 sati, Lučko.

Kurilovec – Zagorec 2:1

Igralište: SRC Udarnik. Gledatelja: 30. Sudac: Matija Kordić ( Zagreb ). Pomoćnici: Marin Stanković ( Zagreb ), Hrvoje Radić ( Zagreb ).

Strijelci: 1:0 Završki 28; 1:1 Bračević 40; 2:1 Blagoev 68.

KURILOVEC: Tor, Turkalj, Šarić, Drezga, Knežić, Elijah ( 79. Bolješić ), Pušić ( 64. Mrvičin ), Žlebečić, Završki, Čurek, Blagoev ( 90+3 Noble ). Trener: Stjepan Bašić.

ZAGOREC: Bruči, Kunštić, Paradžik, Stiperski ( 56. Štimac ), Bajan, Topolovec ( 72. Ružak),  Bajan, Uchida ( 56. Christian ), Krznar ( 78. Brebrić ), Landripet, Bračević, Jazbec ( 72. Žitković ). Trener: Ivan Zubić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook