Prethodni članak
Sljedeći članak

U srijedu će se održati Olimpijski festival dječjih vrtića u SC Zaseka u Zaboku


Sportska zajednica Krapinsko-zagorske županije, nakon korone, vraća Olimpijski festival dječjih vrtića na Sportski centar Mladosti u Zaboku. Ovaj sportski spektakl održat će se u srijedu 3. svibnja u SC Zaseka u Zaboku, a počet će u 16,15 sati.

Ove godine je prijavljeno 19 vrtića s 22 ekipe. Na popularnoj „Olimpijadi“ će se natjecati 844 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta. Dosadašnji rekorderi bili su organizatori iz Međimurske i Zadarske županije s 640 sudionika.  Mali sportaši natjecat će se u nogometu, rukometu, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj iz mjesta, trčanju na 50 metara i štafeti 4 x 25 metara. Brigu o malim sportašima vodit će oko 180 odgojiteljica, 20 sudaca, 15 redara i svih 17 članova Izvršnog odbora Sportske zajednice.

Na prostoru SC Mladost očekuje se oko 1.500 roditelja, baka, djedova, kumova i prijatelja predškolaraca. Oni će navijati za ekipe: Balončica (Hum na Sutli), Bedekovčina, Bubamara (Donja Stubica), Đurmanec, Gustav Krklec (Krapina), Ivančica (Lobor), Kesten (Klanjec), Konjščina, Maslačak (Krapinske Toplice), Naša radost (Pregrada), Pušlek (Marija Bistrica), Rožice (Veliko Trgovišće), Sveti Križ Začretje, Škrinjica (Radoboj), Zlatni dani (Zlatni Bistrica), Zvirek (Stubičke Toplice), Cvrkutići i Šlapica (Oroslavje) te Zipkica 1 i Zipkica 2 (Zabok). Olimpijski festival dječjih vrtića najmasovnije je događanje u povijesti svih događanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Dolazak "vrtićevaca" na SC Zaseka očekuje se oko 16,30 sati. U 16,45 formirati će se povorka sa svečani mimohod koji će početi u 17 sati. Natjecatelje će tada pozdraviti predstavnik HOO-a i župan Željko Kolar. U 17,20 sati zapalit će se olimpijski plamen, intonirati himna i čitati olimpijska igra, a nakon toga počinje natjecanje koje će trajati sve do 19,20 sati, kada slijedi dodjela priznanja za sudjelovanje i proglašenje protivnika.

U slučaju loše vremenske prognoze "Olimpijada" se odgađa za prvi naredni dan sa stabilno prognozom. Odluka o održavanju donijet će se u utorak u 10 sati. Kako sada stvari stoji u srijedu ujutro bi trebala padati lagana kiša, dok bi popodne trebalo biti dobro vrijeme.

Još članaka iz "Sport"

Facebook