Prethodni članak
Sljedeći članak

[U SPOMEN NA GOLUBEKA] Luka Bolanča obranio naslov na odlično organiziranom memorijalu

Završeno 3. izdanje Memorijalnog kuglačkog turnira „Vladimir Huis-Golubek“

  • Rekreativci su bili najbrojniji

    Rekreativci su bili najbrojniji


Svake godine korak naprijed, svake godine stepenicu više. To je devize Dade Huisa, koji već tri godine sa svojim prijateljima organizira memorijal „Vladimir Huis-Golubek“, u spomen na svog oca, nekoć odličnog kuglača i velikog ljubitelja ovog sporta. Ove godine u turnir se uključilo preko 120 kuglača od profesionalaca, pa do amatera. Nagradni fond bio je oko 8.000,00 kuna, što je privuklo i takva imena kao što su prvi igrač I. Hrvatske kuglačke lige Branko Manev, treći igrač Luka Bolanča i četvrti po vrijednosti igrač elitnog hrvatskog društva Bojan Vlakevski, naravno sva trojica iz najboljeg hrvatskog kuglačkog kluba Zaprešića. Kada prvi igrač lige na jednom turniru završi kao sedmi, to najbolje govori o snazi tog turnira. Naslov pobjednika od prošle godine obrani je sjajni Luka Bolanča, koji je oborio 638 čunjeva. Drugo mjesto osvojio je Darko Mađar, dok je treći bio Željko Košutić.

Zajednička slika sudionika velikog finala

- Turnir je bio jači nego prošle godine. Očekivao sam veći otpor svojih klupskih kolega Maneva i Vlakevskog, no ona kao da su malo više od mene slavili naš naslov prvaka. Sviđa mi se činjenica da kao pobjednik turnira ne moram u kvalifikacije, pa ću zato sigurno doći i iduće sezone braniti naslov u Zabok – riječi su Luke Bolanče, nakon što je osvojio turnir.

Kod žena pobjedu je s 587 čunjeva odnijela Valentina Gal iz Admirala, ispred svoje klupske kolegice Zabočanke Klara Sedlar koja je oborila 528, dok je trećeplasirana kuglačica Zaboka, Ira Šutina, oborila 508 čunjeva.

U konkurenciji amatera, koji su bili i najbrojniji, najviše je pokazala Magdalena Škreblin koja je u finalu bila bolja od Zvonka Majseca, dok je treće mjesto osvojio Kruno Cigula.
Najboljim pojedincima nagrade je dijelio gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek, što dovoljno govori koliko Zabok drži do ovog turnira pred kojim je lijepa budućnost.

Konačni poredak 120 hitaca:


1. Luka Bolanča 638 (Zaprešić)
2. Darko Mađar 601 (Medveščak)
3. Željko Košutić 593 (Bjelovar)
4. Milan Uzelac 593 (Grmoščica)
5. Dime Dimitrovski 580 (Mertojak)
6. Bojan Vlakevski 579 (Zaprešić)
7. Branko Manev 579 (Zaprešić)
8. Filip Sedlar 578 (Zabok)
9. Bruno Milički 578 (Obrtnik K. T.)
10. Marko Hečimović 578 (Novska)
11. Nenad Mihajlović 559 (Obrtnik Torbar)
12. Martin Huis 553 (Zabok)
13. Duško Medić 551 (Obrtnik K. T.)
14. Borna Bakran 547 (Zabok)
15. Nikola Boromisa 536 (Obrtnik O.)
16. Borna Gašpert 494 (Grmoščica)

Finale žene:

1. Valentina Gal 587 (Admiral)
2. Klara Sedlar 528 (Admiral)
3. Ira Šutina 508 (Zabok)
4. Ljiljana Peroš 500 (Admiral)

Konačni poredak rekreativci:
1. Magdalena Škreblin
2. Zvonko Masjec
3. Kruno Cigula

Još članaka iz "Sport"

Facebook