Prethodni članak
Sljedeći članak

[U 3.KOLU III. HNL SREDIŠTE ZAGOREC UGOSTIO ŠPANSKO] Pobjeda na krilima mladih


U trećem prvenstvenom kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec je na svom terenu dočekao Špansko i upisao prvu pobjedu ove jeseni rezultatom 2:1. Bila je ovo vrlo važna utakmica za domaćina jer u prethodna dva kola ubilježio je neriješen rezultat (Trnje) i poraz (Bistra) na gostujućim terenima te je bilo vrlo važno upisati trobod pred domaćom publikom ali protiv, za Zagorec, uvijek neugodnog i teškog protivnika – Španskog.

Već u samom otvaranju utakmice pokazale su se istinite tvrdnje o, uvijek, neugodnom gostu iz Zagreba. Igrala se treća minuta a domaći vratar Babić morao je po loptu u svoju mrežu jer gosti su iskoristili nesmotrenost domaće obrane te je Pavlic lako pogodio za gostujuće vodstvo.

Srećom, ovaj pogodak gostiju nije izazvao pomutnju u redovima Zagorca koji su nakon minusa počeli atakirati prema vratima sigurnog Lukića sa željom dašto prije dođu do izjednačenja. Takva igra isplatila se, kada su već svi pomislili da će se na odmor s vodstvom Španskog, tri minute prije odmora kada je Kluk odlično špucao prema vratima Lukića koji je neugodnu loptu uspio samo odbiti do natrčalog Mlinarića, a mladi Marko rutinirano pogađa nebranjeni dio gola te se na odmor odlazi rezultatom 1:1.

Drugo poluvrijeme Zagorec otvara odlično sa željom da što prije dođe do vodstva i takva se igra isplatila u 64. minuti.Mladi Hoić dokazuje svoj talent odlično iskoristivši jednu dobro ubačenu loptu te je šalje iza leđa nemoćnog Lukića. Zasluženo vodstvo Zagorca.

Do kraja susreta gledali smo utakmicu u kojoj je Zagorec stvarao prilike ali ih nikako nije moghao i nije uspio iskoristiti dok su gosti iz kontranapada pokušavali iznenaditi obranu domaćina. To im je i uspjelo nekoliko minuta prije vodećeg pogotka Hoića ali je sudac Stanić na intervenciju svog pomoćnika taj pogodak poništio. Na kraju je ipak na podgorskom semaforu pisalo Zagorec 2. Špansko 1. Svoj sljedeći susret, najvjerojatnije bez ozlijeđenog Smrekara, Zagorec igra na zagrebačkoj Volovčici protiv HAŠK-a u subotu, 14.rujan 2019., s početkom u 16 sati i 30 minuta.

KRAPINA – Igralište SRC Podgora – Gledatelja 150. Suci: Mario Stanić ( Dugo Selo ), Dejan Kupres i JuricaŠarić.

ZAGOREC – ŠPANSKO 2:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 Pavlic (3); 1:1 Mlinarić (42); 2:1 Hoić (64)
ZAGOREC: Babić, Puklin, Tarle, Suntešić, Landripet (od 64. Hranjec), Kunštek, Poljak, Hoić, Mlinarić (od 84. Turniški), Smrekar (od 64. Boronjek), Kluk.Trener: Denis BEZER
ŠPANSKO: Lukić, Guliš, Ištuk ( 46. Lagundžić ), Miloš, Ivezić, Stanić, ( 64. Dragović ), Tabaković, Saez, Jakobašić ( 46. Radoš), Perišić, Pavlic.Trener: Zoran VUKELIĆ

Još članaka iz "Sport"

Facebook