Prethodni članak
Sljedeći članak

Tvorci aplikacije HRnogomet Glavač - Slekovac: 'Mislim da smo napravili odličan posao'

Romano Glavač i Rafael Slekovac nakon dvije godine rada na tržište su krajem ljeta izbacili aplikaciju koja se pokazala punim pogotkom

  • Romano Glavač

    Romano Glavač


Zahvaljujući aplikaciji HRnogomet nogometni fanovi nogometa diljem Hrvatske mogli su u najkraćem mogućem roku stići do rezultata svojih klubova. U ovoj aplikaciji možete naći rezultate seniorskih momčadi iz cijele Hrvatske. Obuhvaćene su apsolutno sve nogometne lige od I. HNL, pa do svih županijskih liga. Tvorci ove aplikacije su Romano Glavač iz Donje Stubice i njegov prijatelj iz Kutine, Rafael Slekovac. Romano je diplomirani ekonomist, a Rafale je završio FER i vrhunski je programer. Ova se kombinacija pokazala dobitnom.

-Trebalo nam je dvije godine rada prije nego što smo pokrenuli aplikaciju HRnogomet. I sam sam bivši nogometaš pa mi je poznata činjenica koliko je navijačima bitno da što prije nakon utakmice saznaju rezultat svoje momčadi, ali i rezultate protivničkih momčadi. Zahvaljujući našoj aplikaciji sada na jednom mjestu mogu saznati sve rezultate i vidjeti trenutno stanje na tablici. Mislim da smo napravili odličan posao - govori nam Romano Glavač.


U prilog toj njegovoj konstataciji ideju i brojke.
-U nepunih pet mjeseci aplikaciju je skinulo blizu 50.000 korisnika. Većina ili njih 90% koriste aplikaciju na androidu, dok ju 10% koristi na Appleu. U trgovini Play imamo ocjenu 4.7, a u App Storeu 4.8. U ovo kratko vrijeme imali smo preko 10.000.000 impresija. Više od 4.500 korisnika prati nas na Instagramu, a oko 2.000 na Facebooku. Aplikaciju trenutno ažurira više od 1.000 ljudi. U dane vikenda 30.000 ljudi aktivno koristi aplikaciju, a čak i sada kada nema natjecanja gledaju se rezultati i tablice. Ovo su impresivne brojke, nismo vjerovali da će odaziv biti ovakav - prezadovoljan je Glavač.

Glavač nam je otkrio da se najviše gledaju III. i IV. Hrvatska nogometna liga, pa će se za te lige uskoro pokrenuti novi projekt.

-Uz pomoć naših vjernih korisnika pokrenut ćemo izbor najboljih nogometaša III. i IV. nogometnih liga. Očekujemo da ćemo ove godine probiti granicu od 100.000 korisnika, a tada ćemo krenuti u izbor najboljih nogometaša svih nogometnih liga. Isto tako kao jedan od ciljeva nam je povezivanje i suradnja sa što više lokalnih i regionalnih portala u Hrvatskoj - otkriva nam Glavač.

Osnovna nit vodilja dvojcu Glavač-Slekovac bila je promocija, popularizacija i samoodrživost amaterskog nogometa. Glavač nam je otkrio i da im je jedan od planova u bližoj budućnosti povezivanje s maloprodajnim lancima, koji bi kroz aplikaciju dolazili do navijača, odnosno potrošača, a određeni postotak od prodaje koji bi navijači ostvarili išao bi u omladinske pogone klubova. Iznimno zanimljiva ideja, koja bi se prema njihovim očekivanjima mogla ostvariti već u 2022. godini.

Za sada je u aplikaciji moguće pronaći rezultate seniorskih klubova, a za neke lige moguće je pronaći veteranske rezultate. No postoji i veliki interes za mlađe dobne kategorije.

-Za sada ćemo krenuti samo s juniorima, pa ćemo vidjeti koliki će interes biti. Pokaže li se da je interes velik krenut ćemo i na ostale mlađe dobne skupine. No nećemo stati samo na tome. Našim korisnicima ponudit ćemo edukaciju o pravilima igre, a isto tako planiramo kreirati zanimljive kvizove o amaterskim nogometnim klubovima - završio je Glavač.

Još članaka iz "Sport"

Facebook