Prethodni članak
Sljedeći članak

TUČNJAVA U HUMU NA SUTLI: Prekid utakmice zasjenio pobjedu Straže

4. NL – središte skupina A: 13. kolo: Straža – Blato 3:1


U 13. kolu 4. NL središte, skupina A Straža je dočekalo Blato. Nakon (konačno) prve pobjede, kolo prije kod Ilovca, sada je trebalo pokušati nadograditi taj rezultat prvom domaćom pobjedom. U tjednu je stigla, mogli bi reći i očekivana vijest. Nakon što je predsjednik kluba Mario Vidićek, nakon ostavke trenera Ladena Mikše, s klupe vodio momčad do važne pobjede, odlučeno je da baš on ostane kao trener ekipe do kraja jesenskog dijela sezone.

Na odmor sa 1:1

U 5. minuti odmah dobra prilika za Stražu. Lovro Pavić je zadržao jednu loptu na sredini, dao lijevo za Alena Neskića, koji ubacuje na drugu, gdje dolazi Borna Vidićek i puca, ali Dominik Turčić brani. Gosti su prvi puta zaprijetili u 13. minuti. Napad se odvijao na desnoj strani, obrana nikako da u blatu izbije loptu, koja dolazi na kraju do Lovre Čilića, koji puca sa 16 metara, no Krunoslav Drašković brani.

U 19. minuti Ante Gudelj je na centru prošao 4 igrača, a akciju je završio Luka Knežević udarcem preko gola. U 20. minuti na drugoj strani Neskić ubacuje na Vidićeka, no Turčić hvata, pa mu ispada lopta, ali obrana otklanja. No u 21. minuti obrana Blata je zaspala, Neskić je odlično reagirao na dubinsku loptu, izašao sam pred Turčića i uspio iz blata zabiti Blatu za 1:0. U 24. minuti Jan Kodelič puca sa 18 metara, lopta se od nekog odbija i mijenja smjer, ali i pogađa Turčića.

U 26. minuti Gudelj puca sa 25 metara ali visoko preko gola. U 29. minuti dobra prilika za goste. Nakon borbe na 30 metara, lopta dolazi ne desnu stranu do Matea Vekića, koji ubacuje na Kneževića, koji puca glavom sa 6 metara pored gola. No, u 30. minuti Blato izjednačava. Slično kao i kod gola Straže, zaspalost obrane koristi Luka Tudjek, izlazi sam pred Draškovića, puca a lopta se nekako po blatu dovukla malo preko crte. U 34. minuti došlo je do sudara Draškovića i Tonkovića, nakon čega je Tonković morao napustiti igru. Blato pokušava kroz kontru u 39. minuti, a akciju završava Gudelj sa 25 metara, udarcem preko gola.

Straža do 3:1 pa prekid

Početak nastavka fantastičan za Stražu. Prvi napad u 47. minuti donio je novo vodstvo. Filip Rafaj je iz svoje polovice dao dugu loptu na Davida Janžeka, koji sam bježi prema Turčiću i pored njega šalje loptu u mrežu za 2:1. U 54. minuti Straža ide u kontru. Vidićek ima loptu na lijevoj strani i šalje dugu na drugu stranu za Viktora Berama, no lopta je bliža Turčiću. Na drugoj strani u 57. minuti Gabrijel Mudronja puca sa 25 metara, ali praktički dodaje loptu u ruke Draškoviću.

I onda u 68. minuti nova kontra domaćina donosi 3:1. Beram je dao na desnu stranu za Neskića, koji sam iskosa izlazi na Turčića, ali mu ovaj brani udarac. No, obrana nije dobro očistila situaciju, o lopta opet dolazi do Neskića, koji je sam na 5-6 metara i s lakoćom pogađa za 3:1. U 70. minuti umalo 4:1. Sjajno je opalio Rafaj, ali lopta odsjeda na prečki.

U 76. minuti Straža je mogla zapečatiti pobjedu. Vidićek je spasio jednu loptu prije gol aut crte, vratio za Berama, koji daje u sredinu. Lopta staje u blatu, na nju prvi dolazi Janžek i sa par metara vršcima kopačke puca, par centimetara pored desne stative.

I onda u 82. minuti dolazi do koškanja igrača. Sve je počelo nakon vrijeđanja Vidićeka iz publike, on je zatražio zaštitu i najednom je došlo do naguravanja i malo žešćeg obračuna na terenu. To se brzo smirilo, a sudac Mihaljinec pokazao je crvene kartone Janu Kodeliču kod domaćih i Petru Peneziću kod gostiju koji je ušao niti dvije minute prije. Kodelić je dobio drugi žuti, prvi je imao od 41. minute zbog namjernog igranja rukom. A Penezić je također dobio dva žuta u dvije minute, prvo zbog povlačenja za dres, pa zbog naguravanja sa Kodeličem. No, kod izlaska s terena nije prestalo verbalno koškanje ova dva igrača, koje se kod samog izlaska u sekundi proširilo i izvan terena. Nastala je prava tučnjava, redarska služba je imala pune ruke posla, pa je Mihaljinec utakmicu prekinuo.

No vani su nastavljena prepucavanja tko je počeo prvi, a kada se činilo da se sve smirilo i među najvatrenijim navijačima došlo je do sukoba i kratke tučnjave, no ipak se sve zaustavilo bez težih posljedica. Tako je utakmica prekinuta manje do 10 minuta do isteka 90. minute, a hoće li biti kakvih disciplinskih dodataka, ostaje za vidjeti. Šteta zbog ovakvog kraja, koji je zasjenio potpuno zasluženu pobjedu Straže.

4. NL – središte skupina A, 13. kolo

STRAŽA – BLATO 3:1 (1:1)

SUCI: Mihaljinec, M. Veseljak, Tuđa  GLEDATELJA: 60

STRIJELCI:  1:0 Neskić 21', 1:1 Tudjek 30', 2:1 Janžek 47', 3:1 Neskić 68'

STRAŽA: Drašković, Kodelič, Gajster, Janžek, Neskić, Konjić, D. Petrović, Vidićek, Pavić (46' Beram), Čuček, J. Petrović (46' Rafaj); trener Marijo Vidićek

BLATO: Turčić, Tudjek (69' J. Knežević), Tonković (35' Radoš), Vekić (80' Penezić), Elez (69' I. Gudelj), Papić, Mudronja (58' Bednjanec Kahrić), A. Gudelj, Lipovac, Čilić, L. Knežević; trener –

Još članaka iz "Sport"

Facebook