Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri kaznena udarca, isključenje i remi u borbenom zabočkom gradskom derbiju

U gradskom derbiju 15. kola IV. NL središte Zagreb snage odmjerili Rudar DZ i Mladost Zabok


Tri kaznena udarca, od čega dva iskorištena, jedno isključenje u sudačkoj nadoknadi, povratak Jakova Drčića nakon godinu dana  i remi kao krajnji ishod kratki je rezime zabočkog gradskog derbija odigranog u lijepom ambijentu pred četristotinjak gledatelja, na "teškom" travnjaku u Dubravi zabočkoj. Na kraju je na semaforu stajalo 1:1. Svakome po bod možda je i najpoštenije. Mladost je imala koju priliku više, ali je Rudar DZ promašio kazneni udarac na kraju prvog poluvremena.

Prvi su zaprijetili gosti u 7. minuti preko Škrleca koji nakon kornera s desne strane iz dobre pozicije puca preko gola. U 12. minuti Smrekar je odlično izveo slobodni udarac s dvadesetak metara udaljenosti, no sjajno je reagirao Gelo i krajnjim naporom je loptu odbio u gredu od koje se odbila u korner.

Domaći prvi puta prijete u 14. minuti nakon što su odlično kombinirali Cujzek i Mutak koji odlično ubacuje s desne strane, ali Tumpić na drugoj stativi kasni za djelić sekunde. Dvije minute kasnije dobro puca V. Kotarski, ali Gelo je ponovno na mjestu. U 18. pokušava i Vincelj za domaće iz slobodnog udarca, ali nije baš precizan i puca preko gola.

Četiri minute kasnije aktivni Mutak ovaj puta odlično centrira s lijeve strane, no Ibrahim loše zahvaća loptu i puca pokraj gola. Najbolju priliku gosti propuštaju u 34. minuti. Tomek poklanja loptu Drempetiću koji kreće sam prema vrataru Geli, ali ovaj čudesno brani njegov udarac pod samu gredu. U 39. minuti domaći prijeti iz slobodnog udarca preko Tumpića, koji je zamalo neprecizan.

 I onda u 44. minuti nakon ubačaja s desne strane Jurica Kotarski prilikom izbacivanja lopte pogađa svog suigrača Tarlea u ruku, pa sudac Gojak dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Vincelj, puca u donji desni kut, no Mihovilić se sjajno ispružio i obranio njegov udarac, pa se na odmor otišlo netaknutih mreža.

Zabočani su bolje otvorili nastavak. U 48. minuti odlično je s ruba kaznenog prostora pucao Škrlec, ali Gelo još bolje brani. Nakon ubačaja Drempetića u 50. minuti Hrastinski puca iz prve, ali pokraj gola. U 57. minuti po drugi se puta tresla greda domaćih vrata. Vinko Kotarski nabacio je iz kornera s desne strane, a Lešković dobro pucao glavom, no ispriječila se greda.

Novi kazneni udarac dosuđen je u 60. minuti. Drempetić je želio ubaciti prizemnu loptu s lijeve strane, ali Martinić u padu zaustavlja loptu rukom i Gojak po drugi puta ispravno dosuđuje kazneni udarac. Smrekar šalje Gelu u desnu stranu, a loptu u lijevu stranu mreže i sigurno pogađa za 0:1. No sreća gostiju nije dugo trajala. U 64. minuti neoprezni Lešković ruši Cujzeka u svom kaznenom prostoru, pa je Gojak i po treći puta primoran dosuditi kazneni udarac. Sigurni realizator za domaće je mladi Mutak i na semaforu stoji 1:1.

Povratak Drčića nakon godinu dana

U 67. minuti u igru je nakon što je godinu dana bio ozlijeđen ušao Jakov Drčić, jedan od ponajboljih veznih igrača u Hrvatskom zagorju. Imao je nekoliko atraktivnih poteza, ali ono najbolje od njega treba očekivati na proljeće.

Poslije izjednačenja prvi prijete domaći u 73. minuti preko kapetana Cujzeka koji puca u blok. U 75. minuti opasno s lijeve strane puca Smrekar,  a odlični Gelo odbija u korner. Opasnu kontru domaćih u 82. minuti sprječava Mihovilić hrabrom intervencijom ispred Cujzeka. Kapetan domaćih Cujzek dva puta prijeti u prvoj minuti sudačke nadoknade, prvi puta u blok, a drugi puta puca pokraj gola.

Na kraju u četvrtoj minuti sudačke nadoknade jedan od ponajboljih igrača gostiju ove sezone, Jurica Kotarski, udara laktom u glavu Tomeka u prekidu igre, pa mu sudac Gojak pokazuje crveni karton. Domaći nisu imali vremena da eventualno iskoriste brojčanu prednost i utakmica je završila remijem.

RUDAR DZ - MLADOST ZABOK 1:1 (0:0)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 400, SUCI: Gojak, Lasić i Kovač.

STRIJELCI: 0:1 Smrekar 61' (11m), 1:1 Mutak 66' (11m).

RUDAR DZ: Gelo, Michel, Mutak (90'+2 Tuđa), Vincelj, Tumpić (58' Tisanić), Cujzek, Martinić, Čopec (72' Benković), Tomek, Ibrahim, Batinić. TRENER: Tomica Vincelj

RUDAR DZ: Mihovilić, J. Kotarski, Šoštar, Smrekar, V. Kotarski (88' Turk), Drempetić, Gregurić (66' Krajačić), Tarle (66' Ma. Benčić), Škrlec (66' Mi. Benčić), Lešković, Hrastinski. TRENER: Drago Bartolić

CRVENI KARTON: J. Kotarski 90'+4 (udaranje suparničkog igrača laktom u glavu u prekidu igre)

IZJAVE TRENERA

Tomica Vincelj, Rudar DZ: "Prava čvrsta, borbena utakmica u kojoj je remi pravedan ishod, iako smo mi propustili realizirati kazneni udarac. S druge strane Mladost je imala šansu, dvije više, a naš vratar je odlično branio".

Drago Bartolić, Mladost Zabok: "Pravi gradski derbi. Rastrgana igra po teškom i zahtjevnom travnjaku. Ne mogu se oteti dojmu da smo nakon prvog dijela trebali voditi, iako su domaći promašili kazneni udarac. Remi je realan rezultat. Čestitam svojim igračima na sjajnoj polusezoni i više nego zasluženom naslovu jesenskog prvaka lige. Ostaje žal da nismo pobijedili ovu zadnju, utakmicu, ali ipak smo jesenski prvaci i na tom nam treba čestitati".

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook