Prethodni članak
Sljedeći članak

Tondach uzeo bod!

Odigran zagorski derbi 4. NL središte skupina „A“ Straža - Tondach


U 11. kolu 4. NL  Središe Skupina A u Humu na Sutli odigran je zagorski derbi između domaće Straže i Tondacha iz Bedekovčine. Nakon zanimljivih 90 minuta mreže su ostale nedirnute te je svakom rivalu pripao po bod unatoč tome što je tijekom utakmice teško bilo razaznati tko je drugi (Tondach) a tko četrnaesti (Straža) na prvenstvenoj ljestvici jer po svemu onom što je viđeno Tondach je uzeo bod jer puno više su prikazali domaći igrači.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćim igračima koji su vrlo brzom i agresivnom igrom stvarali veliki broj prilika pred vratima sigurnog Družinca. Tako je već u petoj minuti susreta Biruš imao odličnu priliku ali je njegov lob završio za malo iznad vratiju da bi već tri minute kasnije odlično pucao Firer sa 18 metara ali je Družinec obranio neugodan udarac i izbacio loptu u korner. U 20. minuti opet je Biruš imao dobru priliku nakon jednog centaršuta ali njegov udarac glavom poslao je loptu pored vratiju već svladanog Družinca.

Pravu buru negodovanja domaćih igrača izazvala je 28. minuta kada je odličnu povratnu loptu Biruša Vidićek uklizavajući poslao u mrežu nemoćnog Družinca. Na iznenađenje domaćih navijača i igrača pomoćni sudac Jakovac podiže zastavicu označavajući zaleđe što prihvaća glavni sudac Janković i poništava gol Straže. Po onom što sam vidio a bio sam u liniji sudac Janković poništio je regularni gol ! Kad već spominjem suca naglašavam da je danas on zaista bio najslabiji akter susreta jer svojim čudnim odlukama i dodjelom kartona (pokazao 14 žutih kartona; 6 Straži i 8 Tondachu s tim da je Frtalju ih pretvorio u crveni karton) izazivajući veliku nervozu kod obje ekipe. Nakon toga Straža i dalje pokušava doći do vodstva dok se gosti dobro brane i igraju iznenađujući slabo da bi u 45. minuti priliku za vodstvo domaćina propustio Firer te se na odmor otišlo nedirnutih mreža.

Vidjevši da njegova ekipa ne reagira kako treba trener Tondacha Bartolić odmah na početku drugog poluvremena mijenja četiri igrača – u svlačionici su ostali Bartolec, Bosec, R. Jurina i Mirt dok umjesto njih ulaze Boronjek, Frančina, Bosec i Bobinec ) te je igra Tondach u drugom poluvremenu poprimila drugačiji izgled. Za razliku od prvog poluvremena kada praktički nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola sigurnog Draškovića, koji je svojom mirnoćom i samopouzdanjem ulijevao dodatnu sigurnost svojim suigračima u obrani, u drugom poluvremenu bilo je nekoliko poluprilika a izrazita prilika za postizanje pogotka ukazala se u 74. minuti.

Napad Tondacha išao je preko lijeve obrambene linije Straže te je lopta ubačena na drugu stativu gdje ju dočekuje Frtalj i odlično puca ali uklizao je Gajster i izvrsnim blokom izbacio loptu u korner.

Do kraja susreta više nije bilo prilika ali je opći dojam s obzirom na prikazano da je Tondach uzeo bod jer prema prikazanom pobjedi je puno bliže bila Straža. No, nogomet je igra u kojoj se postižu golovi a kako to domaći igrači, unatoč prilikama, nisu učinili – svakom po bod.

Straža – Tondach  0:0

HUM NA SUTLI Igralište NK Straža. Gledatelja: 100. Sudac: Marin Janković (Karlovac). Pomoćnici: Zvonko Lesar (Cetingrad), Roberto Jakovac (Karlovac). Delegat: Božo Volić (Zagreb).

STRAŽA: Drašković, Kodelić, Rafaj, Gajster, Firer, Janžek, Boršić (61. M. Čuček),  Vidićek, Mikša (46. Peček), G. Čuček, Biruš. Trener: Robert Varjačić.

TONDACH: Družinec, Bartolec (46. Boronjek), Kralj, Hendija, Borovčak, Merlin (66. Horvat), L. Jurina (90. Kovjanić), Bosec (46. Frančina), R. Jurina (46. Bosec), Mirt (46. Bobinec). Trener: Drago Bartolić.

Žuti kartoni: Straža: Vidićek (28), Janžek (55), M. Čuček (66); Peček (73), Gajster (80), Rafaj (90).

Tondach: Bosec (38), Bartolec (41), Hendija (54), Kralj (60), Bobinec (73), Borovčak (77).

Crveni kartoni: Frtalj (77).

Izjave trenera

Drago  Bartolić, trener Tondacha: „Bilo je ovo naše malo slabije izdanje. Protivnik je u  prvom poluvremenu bio puno bolji, u drugom smo se malo konsolidirali. Osvojili smo bod  i želim sreću u nastavku prvenstva i straži te svakako i nama“.

Robert Varjačić, trener Straže :“Mislim da smo danas bili puno bolja ekipa. Nismo iskoristili prilike koje smo imali i rezultat je takav kakav je. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na odličnoj tekmi“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook