Prethodni članak
Sljedeći članak

[TEŽAK RAD SE ISPLATIO] Uvjerljivo i zasluženo zabočko slavlje protiv Alkara


Rastrčan, agresivan i kombinotoran Zabok zasluženo je došao do uvjerljive pobjede protiv Alkara od 26 koševa razlike (97:71). Gosti su bili ravnopravan protivnik uvodnih devet minuta, sve ostalo je otišlo na stranu Zaboka.

Odlično su za Zabok otvorili Črnjević i Budimir, dok su goste u prvoj četvrtini držali Ali i Šarić. U 8. minuti gosti su bili u "egalu" nakon koša Šarića, no u zadnje dvije pol minute prve četvrtine dvije je trice postigao postigao Budimir, jednom uspješno položio Popić i nakon prve četvrtine na semaforu je stajalo 25:18.
U 13. minuti vrlo dobri Buljević pogađa sva tri slobodna bacanja za 33:21 i tu je polako priči bio kraj. Alkar se više nije spuštao ispod minus deset, što više prednost Zaboka rasla je iz minute u minutu. Odlično je šansu u drugoj četvrtni iskoristio Martinko čijom je tricom u 17. minuti Zabok prvi puta prešao +20 (47:25), da bi se na veliki odmor otišlo rezultatom 55:32.

Domaći su u nastavku Alkaru dodatno zakomplicirali "život" zonom na koju oni jednostavno nisu imali odgovora. U zadnjih deset minuta Zabok je ušao rezultatom 75:48, a najviše +31 domaći imaju u 36. minuti nakon polaganja Vručinića. Malobrojno gledalište "eksplodiralo" je u 39. minuti kada je svoju prvu tricu i svoj prvi premijerligaški koš postigao nadareni Vigor Borovčak, koji je u srpnju navršio 15  godina i sasvim sigurno velika je nada zabočke košarke.

Zabok su ponovno predvodili iskusni Antonio Črnjević i Veljko Budimir. Črnjević je postigao 22 koša uz 7 skokova, a Budimir 21 koš uz visokih 80% ubačaja iz igre, čemu je pripisao i 6 skokova. Odličan su bili i Marin Vručinić i Josip Popić, koji su obojica utakmicu završila s double-double učinkom. Vručinić je upisao 10 koševa uz čak 11 asistencija, a Popić 14 koševa uz 10 skokova. Najbolji u redovima gostiju bio je Viktor Šarić koji je upisao 20 koševa uz 7 skokova.



ZABOK - ALKAR 97:71 (25:18, 30:14, 20:16, 22:23)
ZABOK: Martinko 6, Krajinović 4 (2-2), Levanić-Kutni 5 (0-2), Buljević 10 (3-3),Brocić,Vručinić 10, Črnjević 22 (5-8),Budimir 21 (2-4), Popić 14 (4-5), Borovčak 3, Antonić 2, Tuđen. TRENER: Zdravko Radulović
ALKAR: B. Jurela 4 (0-1),Ali 10, I. Jurela,Talaja, Gizdavčić 7 (1-2), Collins 5 (3-4), Šarić 20 (2-4), Tomašević 11 (1-2),Vučić 6, Jukić, Gilbert 8 (2-3).TRENER: Marko Trninić



IZJAVE
Zdravko Radulović, trener Zaboka:"Mislim da smo dobili lakše nego što smo očekivali. Pribojavao sam se ovo utakmice jer su Zabok i Alkar podjednake momčadi. Alkar je imao određenih izostanaka, ali mislim da su moji momci odigrali jednu odiičnu utakmicu i defenzivno i ofenzivno. Naš težak rad se isplatilo. Ništa, idemo dalje, idući tjedan nas očekuju dvije teške utakmice protiv Cibone i Gorice". To su nominalno jače momčadi od nas, ali borit ćemo se do kraja i pokušati iznenaditi".
Marko Trninić, trener Alkara:"Čestitam ekipi Zaboka na pobjedi. Nismo bili na svom maksimumu. U obranu smo ušli premekano, dozvolili smo Zaboku da se razigra i da dolazi do lakih poena prvo unutarnjom igrom, a kasnije šutom za tri poena. Uz 11 posto šuta za tricu i 50 posto  za slobodna bacanja na gostovanju se ne može očekivati dobar rezultat".
Josip Popić:"Presudila je naša dobra obrana koju smo cijeli tjedan marljivo trenirali. Ispoštovali smo sve što nam je trener rekao. Mislio sam da će biti teža utakmica, ali dobro smo odigrali i kontrolirali cijelu utakmicu".
Viktor Šarić:"Čestitam Zaboku na više nego zasluženoj pobjedi. Moj učinak treba zanemarit.  NIsmo se držali dogovora, vrlo brzo smo došli u veliki minus. Najbolja stvar koja nam se mogla desiti je ta što igramo već u srijedu, da se što prije iskupimo za ovu lošu igru".

Još članaka iz "Sport"

Facebook