Prethodni članak
Sljedeći članak

Svečano proglašeni najbolji sportaši grada Krapine, pogledajte tko su


U Krapini je u amfiteatru Srednje škole Krapina, organizator Krapinski sportski savez, uz nazočnost Ivice Hršaka, dogradonačelnika Krapine; Hrvoja Balena pomoćnika glavnog tajnika HOO za lokalni sport; Branka Piljeka, glavnog tajnika Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije i Zlatka Pospiša, počasnog predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza održano je svečano proglašenje najboljeg sportaša / ice  i kluba Grada Krapine za 2022. godinu.

Izborna komisija Krapinskog sportskog saveza, u sastavu Milorad Videković, predsjednik te članovi Saša Kundih, Franjo Vodolšak, Radmila Švaljek, Robert Jurman, Branko Kučko i Nenad Sikirica, imala je težak zadatak izabrati najbolje te je  na osnovu pristiglih nominacija izabrala najbolje sportaše i klubove Grada Krapine u nekoliko kategorija.

U kategoriji najperspektivniji sportaš mlađih dobnih kategorija (do 14 godina) najbolji je Dorian Čavužić (TK Maraton), na drugom je mjestu Marin Mlakar (Savate klub Krapina) dok je treće mjesto pripalo Mateu Bolfeku (NK Zagorec  da bi u istoj kategoriji kod sportašica najbolja bila Sara Rivetti (STK Zagorec) dok je drugo mjesto pripalo Petri Mariji Poslončec (Savate klub Krapina).

Najperspektivnija ekipa u istoj kategoriji je NK Zagorec Krapina – mlađi pioniri.

Najbolja sportašica u pojedinačnom sportu od 14 do 18 godina je Ines Petanjko (Kickboxing klub „Krapina“).

Najbolji sportaš u pojedinačnom sportu od 14 do 18 godina je Florijan Barilar (Klub alternativnih sportova Krapina) dok je drugi Ivano Capek (Kickboxing klub „Krapina“) da bi u istoj dobnoj kategoriji u ekipnom sportu prvo mjesto osvojio Antonio Gradečak (RK Zagorec) dok je drugo pripalo Karlu Stiperskom (NK Zagorec).

Najbolja sportašica / sportaš koji se natječe u klubovima van Grada Krapine je Petra Bračević ( ŽNK Dinamo Zagreb ).

Za promociju sporta priznanja su dobili Trkački klub Maraton i Školsko sportsko društvo SŠ Krapina „Gaj“.

U kategoriji krapinski sportski hrčak za razvoj i unapređenje sport prvo je mjesto pripalo Katarini Žigman (RK Zagorec) dok je drugo mjesto osvojio Kruno Frljužec (Klub alternativnih sportova Krapina).

Priznanje za najuspješnijeg sportskog djelatnika u 2022. godini dobio je Karlo Pernjek iz Savate kluba Krapina.

Najuspješniji klub Grada je Rukometni klub Zagorec.

Najbolja sportašica  u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji je Marija Markovina (Trkački klub Maraton) da bi u istoj kategoriji kod seniora to mjesto pripalo članu istog kluba Anti Radaku.

Najbolji sportaš u ekipnoj seniorskoj konkurenciji je Matija Smrekar (NK Zagorec).

Nagrada za životno djelo pripalo je Josipu Goričanu – Korlji.

Hrvatski stolnoteniski savez uručio je Branku Krkalu posebno priznanje za razvoj stolnog tenisa u Županiji i posebno u Gradu Krapini.

U ime svih sportaša riječi zahvale uputili su Ante Radak i Josip Goričan Korlja.

Cijeli svečani program lijepo je ukrasila nastupom mlada pjevačica Dina Leško uz gitaristu Pečeka.

 

Marija Markovina, Trkački klub Maraton: „ Meni je to zaista veliko priznanje. U klubu nisam dugo ali dajem maksimalno od sebe. Trčanje jako volim i to mi je više hobi i ne trčim zbog rezultata već zato jer to volim, a rezultati dolaze sami od sebe jer oni nagrađuju vaš trud.“

Ante Radak, Trkački klub Maraton: „Zahvaljujem KSS na povjerenju i dodijeljenoj nagradi. Ovo je kruna moje petogodišnje trkačke karijere. Nakon više od tisuću pretrčanih kilometara mislim da j eto odličan način da se opustite nakon radnog dana i izbaciti sav stres iz sebe i svakako lijepo druženje sa prijateljima iz kluba koji svojim radom daju veliku motivaciju za daljnji rad“.

Matija Smrekar, NK Zagorec: „Prije svega čestitam svim laureatima koji su dobili nagrade. Normalno da je svaka nagrada posebno draga jer meni je ovo četvrta ili peta u nizu, nisam siguran te ću morati provjeriti, ali što sam i naglasio u početku – svaka je nagrada posebna i draga. Moram naglasiti da bi mi bilo izuzetno drago da je i NK Zagorec dobio nagradu kao najbolji klub jer je to zaslužio svojim radom zalaganjem na kraju i rezultatom ali time ne umanjujem rezultate i nagradu RK Zagorec – njihov trud, zalaganje i predsjednika kao i svih igrača, trenera koji su napravili taj uspjehi nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Na nama, NK Zagorec, je da probamo što jače „zapeti“ i da konačno osvojim tu nagradu te vjerujem da ćemo radom i, konačno, i uspjehom ostvariti taj cilj.“

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook