Prethodni članak
Sljedeći članak

Svakom po poluvrijeme i po bod

6. kolo III. NL-centar, GAJ MAČE - Ravnice 1:1 (0:1)


Svakom po poluvrijeme i po bod u najkraćim bi crtama bio rezime utakmice 6. kola III. NL-centar između Gaja i Ravnica koja je završila rezultatom 1:1. Čvrsti i organizirani gosti bili su bolji u prvom, a domaći u drugom poluvremenu. Nije to bila utakmica koja je obilovala lijepim akcijama i prilikama, no borbenosti i trke nije nedostajalo.

Gosti su poveli iz slobodnog udarca preko Kesića u 16. minuti. Napadač Ravnica lijepo je prebacio "živi zid" i pogodio za 0:1. Situacija za domaće mogla je biti i gora da nakon udarca Baričevića deset minuta kasnije lopta koju je odbio Ivetić nije završila na gredi. Domaći skromni, bilježimo tek jedan pokušaj Haramusteka iz prilike koju si je sam stvorio u 32. minuti, no pucao je pokraj gola.

Gaj je puno ambicioznije ušao u nastavak utakmice.U 54. minuti odlični Radić dugom loptom pronalazi Haramusteka koji dobro puca, ali ispriječila se greda. Devet minuta kasnije Radić dugom loptom iz slobodnog udarca pronalazi Josipovića koji slabo zahvaća loptu u glavom u idealnoj poziciji, pa Balagović kroti njegov udarac. Možda i ključni detalj utakmice dogodio se u 73. minuti kada je Kesić nakon odličnog pasa Brodarića krenuo sam prema Strahonji, no lopta mu je pobjegla, on je pao, a umjesto pogotka gosti za 0:2 gosti su ostali s igračem manje jer je Kesić dobio žuti karton za simuliranje, a kako je od ranije već imao jedan zbog preoštrog starta Ravnice su ostale s igračem manje.

Samo minutu kasnije s desne strane ubacio je Sedak, Radić nije baš najbolje zahvatio loptu glavom, ali ona je prevarila Balagovića i odsjela u mrežu za 1:1. Raspoloženi Radić u 88. minuti iz dobre pozicije puca u blok. Minutu prije kraja regularnog dijela gosti prijeti preko Topića iz slobodnog udarca, no Strahonja uz manju nesigurnost brani njegov udarac.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Gaj je imao lijepu priliku preko Sedaka, no njegov udarac s gol crte čisti Baričević, pa utakmica završava bez pobjednika rezultatom 1:1. Imali su domaći koju priliku više, ali gosti su se hrabro držali s igračem manje, pa je remi možda i najpravedniji ishod ove zanimljive i borbene utakmice.


GAJ MAČE - RAVNICE 1:1 (0:1)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 200, SUTKINJA: L. Maretić, POMOĆNICI: K. Sumpor i M. Brozović.
STRIJELCI: 0:1 Kesić 16', 1:1 Radić 74'.
GAJ MAČE: Strahonja, Bobek (46' Sedak), Vukadin, Haramustek, Josipović, Šaban, Ivetić, Mazalović, Krpanec (62' Brlečić), Tepšić (46' Cvrtila), Radić. TRENER: Marijan Glavica
RAVNICE: Balagović, Baričević, Landeka, Čečura, Piršić, Kopić, Brodarić, Kukrika (68' Mamić), Eto (80' Topić), Carl (53' Dauti), Kesić.
CRVENI KARTON: Kesić 73' (drugi žuti karton).


Još članaka iz "Sport"

Facebook