Prethodni članak
Sljedeći članak

Svakom po bod!

U 33. Kolu III. HNL središte u Krapini gostovao HAŠK 1903


U 33. prvenstvenom kolu III. HNL Središte u Krapini je gostovao HAŠK 1903 iz Zagreba i nakon devedeset minuta na semaforu je pisalo 2:2. Svakom po bod !

Od prve minute posljednjeg prvenstvenog susreta ( iako su nagovještaji – klubovi se dogovorili i samo se čeka konačna odluka krovne organizacije – da će se zagorski derbi treće lige igrati u Krapini a ne Maču u subotu, 28.5.2022. godine. Razlog je dodjela pehara prvaku lige, op.a. ) na svom terenu krapinski Zagorec preuzeo je igru i dominirao tijekom svih devedeset minuta dok su se gosti branili i pokušavali brzim kontrama doći do pogotka u čemu su uspjeli čak dva puta.

Trener Milinović u ovom susretu nije mogao računati na  „požutjelog“ Brauna i ozlijeđenog Pelka.

Prilike i  poluprilike su se redale pred golom sigurnog Gujića i konačno u 29. minuti Zagorec dolazi do vodstva. Najprije je u izglednoj prilici uslijedio udarca Hoića koji je blokiran te se lopta odbija do Radoša koji puca ali opet u blok te lopta dolazi do Majcenića koji puca ali Gujić brani i odbija loptu do natrčalog Mlinarića koji pogađa sam lijevi kut gostujućeg gola. Vodstvo Zagorca.

No, već sedam minuta kasnije Bruči mora po loptu u svoju mrežu. Gosti su probili lijevu stranu obrane Zagorca ( svi napadi ili gotovo svi su im išli preko te strane, op.a. )  i ubacili loptu pred gol a Đonlić u klizećem startu gura loptu u mrežu nemoćnog Bručija. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Prilikom izlaska na teren u drugom poluvremenu igrače je dočekalo pravo nevrijeme- jaka kiša i  jaki vjetar ) a u svlačionici Zagorca ostali su Majcenić, ozljeda, i Radoš te su u igru ušli Okechukwu i Camara. U ovom dijelu susreta opet smo gledali dominantan Zagorec – poništen regularan gol Okechukwua i nedosuđeni jedanaesterac nad Smrekarom – ali lopta nikako u mrežu da to i  sudac prizna !

Naravno da su takovu situaciju iskoristili gosti te su u 62 minuti opet prbbili lijevu stranu Zagorca te je Đonlić uposlio Perinića koji s udaljenosti od osam – devet metara pogađa malu mrežicu suprotnog kuta nemoćnog Bručija. Zagorec još više pojačava ne željeći da upiše poraz u posljednjoj utakmici na svom terenu. U 87. minuti dosuđen je slobodan udarac za Zagorec iskosa s lijeve strane u visini od 18 metara. Loptu je namjestio kapetan Matija Smrekar i postigao prekrasan pogodak za izjednačenje.

Do kraja susreta bilo je još nekoliko prilika za Zagorec ali do realizacije nije došlo te je nakon posljednjeg zvižduka suca pisalo Zagorec 2. HAŠK 2.

Prvak je  ovim bodom povećao bodovnu prednost na Dugim Selom te ona sada iznosi 10 bodova. 

Svoj slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra u subotu, 28.5.2022. u 17,30 sati, na svom terenu protiv Gaja iz Mača.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 80. Suci: Nikola Meić ( Velika Gorica ), Filip Krznarić ( Velika Gorica ), Vedran Đurak ( Sveti Ivan Zelina ). Četvrti sudac: Damir Brcković ( Duga Resa ).

ZAGOREC – HAŠK 2:2 ( 1:1 )

Strijelci: 1:0 Mlinarić 29';  1:1 Đonlić 36'; 1:2 Perinić 62'; 2:2 Smrekar 87'.

ZAGOREC KR: Bruči, Kovačić, Vučemilović-Vranjić ( 66. Bračević ), Radoš ( 46. Okechukwu ), Hoić ( 79. Stiperski ), Strabić, Smrekar, Majcenić ( 46. Cmara ), Mlinarić, Grgić, Landripet.. TRENER: Damir Milinović

HAŠK 1903: Gujić, Štefanec, Omazić, Rihtar, Kovačević, Surjan ( 77. Pintarić ), Pizzitola, Perinić, Đonlić ( 72. Salamunović ), Krajačić ( 90. Matanović ), Zelenika ( 77. Palić ). TRENER: Ivan Piplica

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook