Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutra se igra odgođena utakmica polufinala kupa NS KZŽ između Stubice i Golubovca

Obje momčadi ovu utakmicu dočekuju u odličnom ozračju


Nakon što je prošle srijede odgođena zbog jake kiše, sutra nas u 17,30 sati u Donjoj Stubici očekuje druga polufinalna utakmica Kupa NS KZŽ, u kojoj će snage odmjeriti domaća Stubica i Golubovec. Obje momčadi ovu utakmicu dočekuju u odličnom ozračju. Stubica je u posljednjim trenutcima utakmice pogotkom Roberta Glavača došla do sva tri boda u utakmici 29. kola IV. NL-središte Zagreb u kojoj je s 2:1 pobijeđena Zelina, dok je Golubovec pobjedom od 3:1 u Oroslavju, uz dva pogotka Vujice i jedan Kresonje, i teoretski osigurao naslov prvaka I. ŽNL KZŽ, pošto dva kola prije kraja iza vodećeg Jedinstva ima sedam bodova razlike. Tako ćemo iduće sezone ponovno gledati utakmice Stubice i Golubovca, ali u IV. NL-središte. No prije toga sutra nas očekuje vrlo zanimljiva utakmica kupa kojoj će samo gledatelji nedostajati da bi bila spektakularna, jer bez pretjerivanja ovu bi utakmicu sutra došlo vidjeti barem petstotinjak ljudi.

Zanimljivo je da je Golubovec svoj zadnji poraz pretrpio 10.11.2019. godine u 12. kolu NS KZŽ i to baš protiv pogađate – Stubice (4:3). Nakon toga je nastao niz nepobjedivosti Golubovca u službenim utakmicama koji traje 562 dana. Stubičanci su nedavno srušili niz Ravnica od dvije sezone bez poraza u prvenstvu, no s druge strane rasterećeni Golubovec želi duplu krunu, a ujedno i pokazati da mu je mjesto u IV. NL-središte.

- Bit će to iznimno teška utakmica za nas, Golubovec je kvalitetna, radna momčad. Želimo pobjedu i moramo ući maksimalno ozbiljno u ovu utakmicu jer ćemo inače imati problema. Nadam se našoj pobjedi i plasmanu u finale što bi itekako popravilo dojam ove sezone – riječi su trenera Stubice, Zlatka Koletića.

- Očekujem motiviranu i dobru Stubicu koja ima odlične pojedince. Mi idemo nastaviti naš niz. Prvenstvo smo osvojili, a sada želimo osvojiti i kup. Mislim da će utakmica biti čvrsta i kvalitetna, i preuzimam ulogu favorita jer mislim da smo kvalitetnija momčad i želimo ostati neporaženi do kraja sezone – izjavio nam je Tomislav Škudar, trener Golubovca.

Došlo je do promjena glavnog suca utakmice. Martina Turčina koji ima trećeligaške obaveze u Petrinji (Mladost – Jarun) zamijenit će Filip Meglić, dok Ivan Kumpar i Domagoj Filko ostaju pomoćni suci.

Podsjetimo, u prvom polufinalu je Straža savladala Klanjec s 3:1, a tko će joj se pridružiti u velikom finalu kupu NS KZŽ, saznat ćemo sutra oko 19,30 sati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook