Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica izborila finale u sjajnom polufinalu protiv Golubovca

Sve čestitke i Golubovcu koji je zaista momčad vrijedna svakog respekta


Sjajna utakmica u Donjoj Stubici, dostojna derbija IV. lige, dostojna finala kupa, iako se igralo polufinale. Na kraju slavila je Stubica, prije svega zbog lucidnosti Drempetića i Strabića, golgeterskim sposobnostima Roberta Glavača i vratarskim bravurama Nikole Đurđeka. No sve čestitke i Golubovcu koji je zaista momčad vrijedna svakog respekta.

Gosti su snažno pritisnuli od samog početka no već prvi pravi izlaz Stubice urodio je plodom nakon što je dar-mar na lijevoj strani napravio Drempetić, a na pravu stativu se ubacio R. Glavač i spremio loptu u mrežu za 1:0. Od tog trenutka Stubica je bila bolja, iako su se redale šanse na obje strane. U 42. minuti Strabić osvaja loptu, razmjenjuje dvostruki dupli pas s Drempetićem i s lijeve strane ubacuje ponovno na prvu stativu gdje R. Glavač ovaj puta glavom zabija za 2:0.


Golubovec odlično ulazi u nastavak, nakon „mrtvaca“ D. Bobeka u 46., N. Bobek se iznenada našao u prilici u 50. minuti i zabio između dva stopera za 2:1, iako je Đurđek malo dotaknuo loptu. Taj je gol dodatno motivirao gosti koji su imali nekoliko dobrih šansi, no i Stubica je bila opasna iz kontranapada preko R. Glavača. Na kraju u zadnjoj minuti utakmice sporni detalj. Prvo je Đurđek izvadio čisti zicer D. Bobeku, a onda je nakon kornera loptu u mrežu iz gužve spremio Kresonja. Glavni sudac Meglić pokazao je na centar, no na intervenciju pomoćnika Filka naknadno je poništio pogodak. Je li bio u pravu, teško je reći. Nažalost nemamo VAR ili naknadnu snimku da bi mogli stopostotno tvrditi ili negirati ovu odluku, ali mišljenja smo da je komunikacija između Meglića i Filka trebala biti malo brža kod ove situacije.


Na kraju Stubica je ostvarila toliko željeni plasman u finale kupa, a tamo ju čeka Straža. Još jednom čestitke svim akterima ove sjajne utakmice na koju zagorska nogometna javnost može biti itekako ponosna.

STUBICA - GOLUBOVEC 2:1 (2:0)
DONJA STUBICA: igralište Stubice, SUCI: Meglić (K. Toplice), Kumpar (S. Toplice), Filko (Klanjec).
STRIJELCI: 1:0 R. Glavač 14', 2:0 R. Glavač 42', 2:1 N. Bobek 50'.
STUBICA: Đurđek, Matuša, Čekolj (46' Grabušić), Sedak, Koletić, Strabić, R. Glavač, Mar. Landripet, Mat. Landripet, Drempetić, Korman (70' D. Glavač). TRENER: Zlatko Koletić
GOLUBOVEC: P. Risek, Mar. Bobek, Mat. Bobek, I. Risek, Vinceljak (56' T. Leško), Mutak (53' B. Leško), Kostanjevec (52' Kresonja), Vujica, N. Bobek (64' Oraić), D. Bobek, Kuharić. TRENER: Tomislav Škudar

Još članaka iz "Sport"

Facebook