Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica rano povela i sačuvala pobjedu

4. NL – središte skupina A: 2. kolo: Stubica – Špansko 2:0


U 2. kolu 4. NL središte skupina A Stubica je dočekala Špansko. Ekipe su u susret ušle različitog raspoloženje, jer je Špansko na startu ostvarilo pobjedu protiv još jednog zagorskog predstavnika Mladosti Zabok, dok je Stubica poražena kod Vojnića '95. Ovo je bila prilika za popravak, no nimalo lagana.

Iskrić za rano vodstvo Stubice, nakon toga Špansko dominantno do odmora

Stubica je krenula fantastično i povela već u 2. minuti. Već u 1. minuti sjajno se probio u kazneni prostor Matija Drempetić, dugo vagao pa pucao u blok, pa se lopta odbila do Nikole Pešeca nakon čijeg udarca lopta odlazi u korner. Prvi korner i odmah se sjajno pred golom snašao Davor Iskrić i doveo Stubicu u vodstvo. Gosti odmah kreću po povratak barem po žustrini, a u 11. minuti  Lovro Vidović ubacuje pred gol, no obrana nekako odbija. No, u 13. minuti Vidović nabacuje iz kornera, a David Lojber sjajno puca glavom, no David Mužina još bolje brani.

U 22. minuti Iskrić se dobro izborio za loptu na 20 metara, podvalio za Pešeca, ali ovaj malo kasni. Na drugoj strani u 24. minuti Švigir puca s lijeve strane, tik pored gola. U 32. minuti za goste se po lijevoj strani probio Dino Karajković i pucao iskosa, ali opet pored gola. U 35. minuti opet prilika za goste. Ubacivanje s lijeve strane dočekao je u srcu kaznenog prostora Marko Sekulić, ali i njegov udarac odlazi pored gola. U 39. minuti opet Karajković prijeti s lijeve strane, ovaj puta udarac je u okvir gola, ali Mužina brani.

U 40. minuti Mužina je izveo pravo čudo. Prvo je izvadio lob udarac nekoga iz gužve, ali lopta se odbila na nogu Lojberu koji sam sa 4 metara puca jako, a Mužina s poda u dizanju sjajno reagira i spašava gol. U 45. minuti nova prilika za goste, Sekulić puca sa 13 metara nakon ubacivanja s desne strane, ali Mužina opet brani.

Drempetić potvrdio pobjedu

U nastavku, u 50. minuti, opet prvi prijete gosti. Nakon ubačaja s desne strane Sekulić sa 10-tak metara puca glavom ali lopta odlazi preko gola. U 53. minuti pokušaj kontre domaćina, točnije bijega Pešeca, no na 30 metara izlazi Kveštak s gola i izbija u aut. Pešec ga brzo izvodi, a u borbi sa Drempetićem, Karajković igra rukom. Slobodan udarac iskosa sa 20 metara izvodi Josip Petrović, ali puca pored gola.

U 56. minuti nakon ubačaja s desne strane Nikola Filip Petir glavom puca pored gola. Velika šansa Stubici se otvarala nakon kontre u 64. minuti, kada je Drempetić izvrsno na desnoj strani u for izbacio Pešeca, no ovaj je nesebično želio uzvratiti dodavanje i promašio. Možda bi bolje bilo da je sam pucao, jer je Kveštak izašao s crte. U 69. minuti Iskrić je primio jednu loptu na 25 metara i primijetio da je Kveštak opet izvan gola. Pokušao je lob udarcem, ali malo prebacio gol.

U 75. minuti Stubica dolazi do 2:0. Opet je bila kontra u pitanju, Drempetić se probio po desnoj strani i pucao iskosa u kaznenom prostoru, no obrana je naizgled otklonila opasnost, ali samo naizgled, jer se lopta opet odbila do Drempetića koji ovaj puta neobranjivo pogađa pod prečku za 2:0. U 79. minuti Drempetić bježi u kontru po lijevoj strani, izbija sam pred Kveštaka, ali dosta iskosa, gađa ali lopta odlazi malo pored stative. U 81. minuti Drempetić pokušava s desne strane iznenaditi Kveštaka, ali puca pored gola, a na drugoj strani u 82. minuti Antun Taritaš puca sa 12 metara, ali ravno u Mužinu.

Iako su gosti u prvom dijelu izgledali da su sposobni za povratak u utakmicu, u nastavku taj je pritisak bio puno manji, pa je Stubica zapravo kroz kontre imale bolje prilike i na kraju stigla do zaslužene pobjede. U 3. kolu Stubica će gostovati kod Sesvetskog Kraljevca.

Izjave: Dražen Kovjanić, trener NK Stubica: ''Dogovorili smo se da krenemo od početka agresivno i to nam se isplatilo ranim vodstvom. No, nakon toga imali smo šansu ili dvije, ali cijela dominacija je bila na Španskom. Nismo dobro pokrivali, imali su puno nabacivanja, stoperi su nam odigrali odlično i golman nas je izvukao u 5-6 situacija. U nastavku smo promijenili na 4-5-1, limitirali smo neke šanse gostiju. Dali smo svjesno inicijativu, ali nisu nam više stvarali šanse, a mi smo dali gol na individualnu kvalitetu i imali još 3-4 velike šanse. Zahvalio bi ekipi koja je odigrala srcem protiv Španskog koje je odlična tehnička ekipa. Nismo im mogli tehnički parirati, ali smo pobijedili. Čestitam svima. Početak je prvenstva, doma se mora pobjeđivati, a ako kaj ukradeš u gostima, možeš biti pri vrhu.''

Milan Marinić, Trener NK Špansko: ''Razočaran sam sa rezultatom ove utakmice, ali sam ponosan na svoje dečke. Mislim da dugo nitko nije tako nadigrao Stubicu na njenom terenu, ali dogodio nam se faktor Drempetić. Ja se divim tom dečku, kako se igra nogometa.''

4. NL – središte skupina A, 2. kolo

STUBICA – ŠPANSKO 2:0 (1:0)

SUCI: Abaz, Tadić, Vrbanec

STRIJELCI: 1:0 Iskrić 2', 2:0 Drempetić 75'

STUBICA: Mužina, Petir, Matuša, Iskrić, Vlahović, Pešec (74' Glavač), Drempetić (90' Grabušić), Mar. Landripet, Mat. Landripet, Petrović, Korman (74' Pirički); trener: Dražen Kovjanić

ŠPANSKO: Kveštak, Sekulić, Drenški, Sabljić (65' Anić), Švigir, Lojber (65' Jurišić), Pavletić, Vidović (74' Taritaš), Grubišić (74' Juroš) Karajković, Suknaić; trener: Milan Marinić

Još članaka iz "Sport"

Facebook