Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica odigrala pripremnu utakmicu s Brazilcima


Po prvi puta u svojoj 97 godišnjoj povijesti Stubica je odigrala jednu pripremnu utakmicu protiv brazilske momčadi. Utakmica je odigrana u Kašini, a protivnik Stubice bila je momčad BSK Brasil tj. juniori ove amaterske momčadi iz Sao Paula.

Bila je to prava poslastica u kojoj je postignuto čak deset golova, a završilo je s miroljubivih 5:5. Hat-trick je postigao povratnik Nikola Pešec, dok su po jedan pogodak postigli Gajski i Kelava. Za brazilsku momčad tri je pogotka postigao Kelvyn, a po jedan Henrique i Matheus Horta. Stubičanci su poveli s 1:0, da bi BSK Brasil preokrenuo na 5:2. Ipak Stubica je smogla snage da stigne do izjednačenja i na kraju je utakmica završila s rezultatom 5:5.

Ova će utakmica biti zapamćena kako u povijesti Stubice, tako i zagorskog nogometa, jer Stubica je prvi zagorski klub koji je odigrao utakmicu s momčadi iz Brazila.

Pod vodstvom trenera Zlatka Koletića Stubica je igrala u sastavu:  Benko L., Đurinec, Barlović, Maček, Matuša, Kelava, Gajski, Čekolj, Pešec, Korman, Benko J., kao početnom jedanaestoricom, a s klupe su ušil: Markuš, Vlahović, Garašić i Kucljak. Iako vam njihova imena baš ne govore puno goste je vodio Diego, a igrali su u sastavu: Cauã Matheus Souza, Matheus Silva, Gabriel, Ryan, Gustavo, Matheus Horta, Renan, Kelvyn, Henrique i Maxswel.

-Utakmica je odigrana pod slabim osvijetljenjem u Kašini. Naši protivnici su mlada, brza i tehnički potkovana momčad. Bili smo u zaostatku, ali drago mi je da je momčad pokazala karakter i na kraju smo uspjeli završiti utkamicu neriješenim ishodom – izjavio nam je trener Stubice, Zlatko Koletić.

On nam je otkrio da je vrlo izvijesno da će iz ove momčadi dva igrača u nastavku sezone braniti boje Stubice. Pregovori su u tijeku.

Što se prijelaznog roka tiče u Stubicu se vratio Pešec i stigao je mladi talentirani Gajski, a obojica će biti pojačanje za ovu momčad. Jolić trenira u Bistri, ali prema riječima vodstva kluba, proljeće će ipak odigrati u Stubici. Mateo Landripet trenira s Zagorcem KR, a njegov prijelaz još nije službeno obavljen, pa možd ai on ostane. Stubica ima i problem s prvim vratarem jer je ozlijeđen Zorc, pa je u vatru bačen mladi Benko.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook