Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigla kazna za Brunu Petkovića: Evo kako je HNS kaznio kapetana Dinama

  • Petković Dinamo

    Foto: Pixsell


Dan poslije velike pobjede protiv Rijeke golom Frana Brodića, Hrvaski nogometni savez je kaznio kapetana Dinama Brunu Petkovića zbog izjava o Robertu Jarniju kojeg je nazvao klaunom.

Bivši bek vatrenih smijenjen je s mjesta izbornika i to je bila njegova kazna, a danas smo saznali i kaznu za kapetana Dinama Brunu Petkovića. Najboljem igraču lige prema izboru kapetana HNS je “olakšao” novčanik.

Petković je kažnjen s 5.000 eura zbog povrede odredbe iz točke V., stavka 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a, piše Zagreb info.

Što kaže Kodeks

Točkom V., člankom 1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa.

Podsjetimo, Petković je Jarniju poručio: “Ljudi koji predstavljaju hrvatski nogomet, a navijaju protiv hrvatskih klubova su klauni, dakle Jarni je klaun. Evo vam od mene nešto za naslovnicu” rekao je kapetan Dinama uoči prve utakmice s Betisom.

Jarni nije šutio pa je Petkoviću poručio: “Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane “klaun.”

Još članaka iz "Sport"

Facebook