Prethodni članak
Sljedeći članak

SRCE K'O KUĆA: Održan Memorijalni turnir Igor Bradač u Dubrovčanu


Jučer je na nogometnom igralištu u Dubrovčanu održan 14. Memorijalni malonogometni turnir Igor Bradač, događaj koji svake godine okuplja nogometne entuzijaste i ljubitelje sporta u čast prerano preminulog Igora Bradača. Turnir je ove godine prošao bez ekipe Nikad skupa, koju je do prošle godine predvodio Igorov brat Ivan Bradač pa je tako dresove s likom Igora nosila ekipa Sportske udruge Družilovec.

[FOTOGALERIJA] U SPOMEN NA BRADAČA: Održan Memorijalni turnir Igor Bradač

 

Bila je to nedjelja koja je donijela nove izazove i emotivne trenutke, a turnir su obilježili izvanredni sportski potezi, uzbudljive utakmice i sjećanje na Igora koje je u srcima svih sudionika. Na travnjaku smo mogli gledati talentirane ekipe, osjetiti napetost i sportski duh što nas sve podsjeća na ljubav prema nogometu koja je krasila Igora.

Tihi favorit ovogodišnjeg turnira bila je momčad Ke – Te mont predvođena 20-godišnjim Karlom Stiperskim kojem je Omladinac matični klub, trenutno igra u timu NK Zagorec Krapina, a ono što posebno krasi njegovu igru su slični potezi poput Igorovih. Favorit je bio i tim Beauty centar Minnie predvođen Socca reprezentativcem Lukom Gajskim iz Kraljevog Vrha, koji igra i za županijskog prvoligaša, Stubicu. Očekivano, prvo je mjesto zauzela ekipa Ke – Te mont i time odnijela i prijelazni pehar, drugo mjesto ekipa Nikad skupa/Sportsko društvo Družilovec, treće mjesto ekipa Cros cvok, a četvrto mjesto ekipa SD gradnja. Za fair play potez nagrađena je ekipa SD gradnja, za fair play ekipa Cros cvok, najbolji izvođač penala bio Kristijan Juranić iz ekipe caffe bar Down town/Vinarija Petrač dok je najbolji golman bio David Mužina, najbolji igrač Karlo Krznar, a najbolji strijelac Karlo Stiperski - svo troje iz redova momčadi Ke – Te mont. Suci turnira bili su Alen Gamilec i Michael Jerneić. Dečki NK Omladinca zahvalili su svim sudionicima na odazivu, a obitelji Bradač uručili su mali znak pažnje u obliku statue. Poseban doživljaj dale su i Mažoretkinje Dubrovčan koje su s nekoliko koreografija i špalirom uveličale događaj.

 

 

Pehare i medalje dodijelio je otac pokojnog Igora, Juraj Bradač, kojem turnir, koji je svake godine sve bolji, znači puno. - Jako mi puno znači ovaj turnir jer je to jedna od najljepših uspomena na Igora. Drago mi je da dečki lijepo igraju i da je ekipa Sportske udruge Družilovec obranila dresove koje nosi. To su mladići koji igraju fenomenalno, ali nemoguće ih je uspoređivati s Igorom, on je bio klasa. Igor je među nama i bit će – ispričao nam je Juraj kojeg su onda sustigle emocije koje nije mogao sakriti. Kaže, dok je zajedništva, srce je puno. S njim se, dakako, slaže i njegov sin, Ivan Bradač čija se ekipa prošle godine oprostila od nastupa. - Mi smo prestari za to, predali smo dresove mladim dečkima. 13 godina smo igrali turnir i imamo 13 pehara, obranili smo dresove koje smo nosili, a Igor je još uvijek među nama najjači igrač. On je za mene vrh vrhova – rekao je Ivan i posebno zahvalio Leo Tuđi, Dragutinu Tomaškoviću i Davoru Iskriću koji su od prvog dana na turniru.

 

 

 

Na kraju dana, Dubrovčan je baš nekako posebno disao. Osjetila se snaga zajedništva i sjećanja na Igora. Emotivni trenutci, napete utakmice i fair play potezi obilježili su ovaj memorijalni događaj, ističući koliko je Igor bio voljen i poštovan. Zahvaljujući predanosti svih sudionika i organizatora, sjećanje na Igora ostaje živo, inspirirajući nove generacije igrača.

'On je bio igrač koji radi razliku na terenu i vodi te na vrh'

 

Dečki, Igor bi bio ponosan na vas! I još jednom - sjećanje na njega neka vam i dalje bude snaga koja vas vodi na terenu, jer on je bio igrač koji radi razliku i vodi na vrh! 

Još članaka iz "Sport"

Facebook