Prethodni članak
Sljedeći članak

Slavlje VNK Lokomotiva Poliklinika Ribnjak, Zagreb

Završen prvi dvoranski kup NS Zagreb za veterane


Inicijativa za pokretanje novog natjecanja veterana pod nazivom Liga Kup traje već godinu – dvije, da bi početkom rujna ove godine na sastanku koordinacije predstavnika veterana HNS-a na kojoj su nazočili Damir Stipković, tajnik NS Zagreb, Robert Uroić, tajnik komisije za veteranski nogomet IO HNS-a, Nenad Stražanac, tehnički tajnik komisije za veteranski nogomet i Povjerenik natjecanja na prvenstvima Hrvatske, Dražen Šimunić, član Komisije za veteranski nogomet HNS-a te predstavnici županija bila donesena odluka o pokretanju natjecanja „1. dvoranski Liga Kup veterana HNS-a NS-a Zagreb 2023. / 2024.“

 

Natjecanje je obuhvaćalo ZNS, Nogometni savez Zagrebačke, Krapinsko – zagorske, Sisačko – moslavačke i Karlovačke županije, a na njemu je nastupilo 12 klubova svrstanih u 4 skupine po 3 momčadi gdje se igralo po jednostrukom bod sustavu, a po dvije prvoplasirane momčadi ušle su u četvrtfinale i kasnije kup sustavom razigravale do konačnog pobjednika.

 Igralo se sustavom 5 + 1, a liga je započela 3. studenog i završila 2. prosinca 2023. godine uz napomenu da se svaki od tri kola po skupinama održao u različitim županijama (Donja Stubica, Karlovac i Kutina) dok se četvrtzavršnica  odigrala na području NS Zagrebačke županije (Velika Gorica), a polufinale i finale na području zagrebačkog Nogometnog saveza (Zagreb).

 

U Liga Kupu su se natjecali: Stubica Donja Stubica, Zagorec Krapina, Lokomotiva Poliklinika Ribnjak Zagreb, Zaprešić veterani, Moslavina Kutina, Remetinec Zagreb, Silvija stil Zagreb, Špansko Zagreb, Klas Mičevac, Vrbovec, VG Boys Velika Gorica i Karlovac.

 

Nakon vrlo zanimljivih utakmica u skupinama i pravog baraža bili su i poznati četvrtfinalisti te nakon redovitog praćenja Liga Kupa iskristalizirao se favorit(i) i u ovom natjecanju. Prvi favoriti za osvajanje naslova pobjednika Kupa su, obzirom na prikazano, bili zasigurno VNK Lokomotiva Poliklinika Ribnjak i VNK Remetinec iako nije se smjelo zaboraviti da je ovo nogomet i da su iznenađenja uvijek prisutna i moguća. 

 

U Zagrebu je, nakon što je u Velikoj Gorici odigran četvrtfinalni dio,  odigrana završnica 1. Dvoranskog kupa NS Zagreb za veterane, gdje smo dobili i najuspješniju momčad te najbolje pojedince.

Završnica je započela odigravanjem polufinalnih susreta: Remetinec – Zagorec 1:5 (Šarić 13' // Malarić 8', N. Štrok 9', Malarić 32', Firer 38', Malarić 38') i Špansko – Lokomotiva 0:3 ( - // Leko 3', Skoko 17', Leko 37').

 

 U finalnoj utakmici veterani Lokomotive bili su uspješniji od veterana Zagorec Krapina 3:1 (Leko 2', Kutleša 7', H. Štrok 35' // Novački 4'). Za treće mjesto razigravali su veterani Remetinca i Španskog i nakon 2:2 (Svalina 16', Čarapina 17' // Banek-Ag 17', Grčević 36'). Pet minuta  prije kraja susreta na terenu je pozlilo jednom igraču Španskog te su se, nakon intervencije Hitne pomoći, momčadi međusobno dogovorile da neće nastaviti utakmicu te je ždrijebom odlučen pobjednik, a to je momčad veterana VNK Remetinec. Najbolji igrač prvenstva je Mario Malarić (NK Zagorec Krapina), najbolji strijelac Jerko Leko (10 pogodaka – VNK Lokomotiva Poliklinika Ribnjak), a najbolji vratar Goran Grba, također iz pobjedničke momčadi.

Pobjednički sastav VNK Lokomotive Poliklinike Ribnjak činili su: Grba, Abramović, Leko, Cvetković, Tolj, Barun, Štrok, Kutleša, Relota i ćaći. Voditelj je bio Jerko Leko a službeni predstavnik Miro Mikulić.

 

Drugoplasirani Zagorec bio je u sastavu: Poljak, Vukoja, Firer, Malarić, Štrok, Kunštek, Kos, Gamilec, Gregurović i Novački. Voditelj je bio dražen Šimunić a službeni predstavnik Slavko Tepuš.

 

Remetinec: Bukvić, Uroić, Suvajac, Banek, Šarić, Švigač, Anić, Čarapina, Radić, Svalina i Pejić. Voditelj je bio Željko Piškor.

 

Špansko: Jozipović, Čičak, Burazer – Pavešković,  Serdar, Grgić, Vukelić, Grčević, Ivić, Lončarević, Đulvat, Bačić i Tadić.  Službeni predstavnik bio je Stjepan Horvat.

 

Rezultati i poredak

Četvrtzavršnica: Karlovac 1919-Zagorec 0:2; Stubica-Špansko 1:3; Lokomotiva – Silvija Stil 8:1; Remetinec – Moslavina 3:1.

Poluzavršnica: Zagorec – Remetinec 5:1; Lokomotiva – Špansko 3:0.

Za treće mjesto: Špansko – Remetinec 2:2 ( pobjednik nakon „bacanja novčića“ Remetinec ).

Finale: Lokomotiva – Zagorec 3:1

Poredak: 1. VNK Lokomotiva Poliklinika Ribnjak zagreb; 2. Zagorec Krapina; 3. VNK Remetinec Zagreb; 4. Špansko Zagreb.

 

Izjava Roberta Uroića, tajnika komisije za veteranski nogomet IO HNS-a

„Ideja je stara nekoliko godina i konačno smo ove godine krenuli u njenu realizaciju. Ideja je da se u jesenskom dijelu prvenstva igra Liga Kup u dvoranskom a u proljetnom dijelu, travanj – svibanj, odigra isto takvo natjecanje u istom formatu u velikom nogometu. Ovaj pilot projekt je saživio, klubovi su zainteresirani. No, sada nam je zadatak da slijedeću godinu učinimo sve da ovaj vid natjecanja pretočimo i na druga nogometna središta u cilju popularizacije veteranskog nogometa“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook