Prethodni članak
Sljedeći članak

Slavili ''Četiri amigosa'' i ''Uragan''

Prvi klupski turnir projekta ŽOK Toplice ''Škola odbojke-vježbanjem do zdravlja''


U četvrtak je u sklopu projekta ''Škola odbojke-vježbanjem do zdravlja'', koji provodi ŽOK Toplice održano klupsko natjecanje u maloj i mini odbojci. Natjecanje je održano u Maču, a sudjelovalo je 25 djevojčica i jedan dječak u mini odbojci, podijeljenih u 6 ekipa, te 56 djevojčica u maloj odbojci, također podijeljenih u 6 ekipa. Inače u ovom projektu sudjeluje 120-oro djece, naglasak nije na rezultatu, ali spomenimo da je u mini odbojci najuspješnija bila ekipa ''Četiri amigosa'' (Mila Čehulić, Nika Krznar, Erin Juranić, Nika Belina i Maša Kos), a u maloj odbojci ekipa ''Uragan'' (Petra Benčić, Ivona Benčić, Ana Macan, Eva Macan, Sara Zebec i Patricija Androić).

Sudile su nešto starije igračice Korina Sedak, Nikolina Posarić i Eva Macan, a trenerski su sve nadzirali treneri Robert Halapir i Slavko Pavlović. Projekt ''Škola odbojke-vježbanjem do zdravlja'' odvija se na dvije lokacije u Krapinsko zagorskoj županiji: Krapinskim Toplicama i Maču te se na taj način omogućava dostupnost (pokrivenost županije) bavljenja ekipnim sportom djeci koja su iz različitih mjesta na području Krapinsko zagorske županije. Polaznici škole odbojke vježbanjem do zdravlja su iz općina: Pregrada, Petrovsko, Kumrovec, Klanjec, Krapinske Toplice, Krapina, Zabok, Mihovljan, Mače, Zlatar, Lobor, Belec…Važno je napomenuti da su ovim projektom obuhvaćena sva djeca u klubu. Ima djece koje se vole natjecati (sportaši-natjecatelji), također ima djece (rekreativci) koju imaju potrebu za nekim vidom sportske rekreacije (organiziranog vježbanja) i druženja sa svojim vršnjacima. Škola odbojke bit će organizirana za djevojčice i djevojke od 6-16 godina.

Osnovni cilj škole odbojke-vježbanjem do zdravlja je omogućiti da se 90 članova Udruge ŽOK Toplice (djevojčice i djevojke) bave amaterskim sportom i sportskom rekreacijom. Posebni ciljevi projekta su da se kroz 2023. godinu poveća broj članova udruge za 10 % te novo pridošle članove uključiti u program projekta, zatim provesti tri radionice za sve članove Udruge u razdoblju od 02.01.2023. do 31.12.2023. s ciljem promicanja bavljenja sportom i razvijanjem svijesti o zdravim navikama i zdravom stilu života. Također, kroz 2023. godinu cilj je unaprijediti kvalitetu života i doprinijeti boljem zdravlju svih članova Udruge na način da im se na tjednoj bazi omogući provođenje određenih zadataka. Projekt financira Sportska zajednica Krapinske Toplice, Sportska zajednica Krapinsko zagorske županije, Krapinsko zagorska županija, Ministarstvo sporta i turizma, a apliciran je i na HOO,. Vrijednost projekta 30 629,24 eura. Ovo je bio prvi turnir u sklopu ovogodišnjeg projekta, u planu su najmanje četiri, a slijedeći je planiran u svibnju ili lipnju. 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook