Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni Luka Crnković pokorio najjaču klasu i osvojio memorijal Zvonimira Turkovića

Na odlično pripremljenoj motokros stazi Vučak u Zaboku vožena utkra koja se bodovala za PH, Alpe-Adria cup i memorijal legendarnog Zvonimira Turkovića


U organizaciji MŠD Zabok na odlično pripremljenoj stazi Vučak u Zaboku pred oko 4.000 gledatelja održana je motokros utrka bodovala za Prvenstvo Hrvatske, Alpe-Adria cup i memorijal legendarnog Zvonimira Turkovića. Utrke su u svim klasama bile vrlo zanimljive. Elitnu MX open klasu "pokorio" je vozač MCK Zagreb, Luka Crnković, koji je tako pokazao da je trenutno najbolji motokorist u "lijepoj našoj".

Crnković je odlično startao u prvoj utrci i poveo, ali je već u drugom krugu morao u box jer mu je zatajila stražnja kočnica. To je iskoristio Matija Kelava koji je pobjegao, ali Crnković se nakon povratka uspio domaći druge pozicije na kraju prve vožnje, dok je Marko Tumbri bio treći. U drugoj je vožnji Crnković poveo od početka i do kraja suvereno zadržao prvo mjesto. Kelava je bio drugi, a Tumbri treći.

Zbog boljeg plasmana u drugoj vožnji Crnković je pobjednik klase, ujedno i Alpe-Adria cupa, ali i prvi osvajač memorijala Zvonimira Turkovića. Nagradu su mu uručili Dalibor Turković i Senka Jurina, sin i kćer velike legende zabočkog i hrvatskog motokrosa, koji je itekako zaslužio svoju memorijalnu utrku.

-Na treningu nisam baš mogao naći neke dobre linije, a uz to imao sam i peh u prvoj vožnji. U drugoj vožnji dobro sam startao, imao samo malu borbu s Matijom na prvom zavoju, no nakon što sam to odbio sigurno sam priveo utrku kraju i zasluženo pobijedio" - izjavio nam je Luka Crnković.

Luka Kunić dominira klasom MX2
U klasi MX2 dominirao je Luka Kunić, koji sigurno gura prema naslovu. Luka je suvereno slavio u obje utke u Zaboku i još jednom pokazao da mu ove sezone u ovoj klasi nema premca. Drugi je bio Kristijan Jakopec, a sve nazočne je oduševio domaći as, Dino Lončar koji je osvojio treće mjesto u ovoj klasi. Sjajni Dino je u drugoj utrci osvojio drugo mjesto, nošen snažnim bodrenjem domaće publike i pokazao da u njemu itekako ima potencijala. Dino je ujedno bio i pobjednik u klasi MX 125.

Gledatelji su zaista imali što za vidjeti u svim klasama. Vučak je još jednom zasjao u punom sjaju, a MŠD Zabok pokazao da mu u organizaciji utrka nadaleko nema premca.
-Dan je bio dugačak, ali bio je prekrasan. Nad utrkom je bilo dosta upitnika, ovisili smo o kiši, a na kraju smo vidjeli jednu od najboljih utrka u Zaboku. Nažalost bilo je nešto manje vozača, što zbog ozljeda, što zbog straha od lošeg vremena. Gledatelji su mogli zaista uživati u odličnim utrkama, na maksimalno pripremljenoj stazi" - završnu ocjenu dao je dr. Srećko Margetić, direktor utrke i predsjednik MŠD Zabok.

Rezultati
MX open: 1. Luka Crnković 47 (MCK Zagreb), 2. Matija Kelava 47 (MCK Kelava '97), 3. Marko Tumbri 40 (MCK Zagreb), 4. Renato Sokolović 36 (MK MX ŠIpek), 5. Ivica Štefanac 31 (MCK Štefanac), ...
MX2: 1. Luka Kunić 50 (MK MX Šipek), 2. Kristijan Jakopec 42 (MCK Štefanac), 3. Dino Lončar 40 (MŠD Zabok), 4. Žan Oven 38 (SLO), 5. Mia Ribič 32 (SMK Savski Marof), ..
MX 85: 1. Norick Paliaga 50 (MCK Calderiva), 2. Jan Janković 44 (MK MX Šipek), 3. Jernej Dolinšek 40 (SLO), ...
MX 65: 1. Rok Gracer 47 (MCK '97), 2. Štefan Lenče 47 (MK Pakrac Lipik), 3. Jurica Prančić 40 (MK MX ŠIpek), ...
MX 50: 1. Rok Cebović 47 (MK MX Šipek), 2. David Dorčić 43 (MK Krašić), 3. Leo Dvorski 40 (MK Pakrac Lipik), . 5. Luka Vorel 34 (MCK '97), ..
B-open: 1. Tomislav Jakopec 50 (SMK Savski Marof), 2. Danijel Despić 42 (MK MX Šipek), 3. Timotej Ledinek 42 (EK Malino Oriovac), ...
B-250: 1 Marko Bajzec 50 (MK MX ŠIpek), 2. Tomislav Bermanec 44 (MK MX Šipek), 3. Mario Barić 38 (MCK Petrinja), 4. Antonio Štefanek 36 (MK Bedekovčina), 5. Mislav Celjak 34 (MŠD Zabok), ...
Veterani A: 1. Borut Koščak 50 (MCK Jaska), 2. Simon Lavrin 44 (SLO), 3. Ivica Jakopec 38 (MCK Štefanac), ...9. Mario Tisanić 24 (MŠD Zabok), ...
Veterani B: 1. Mario Klanjčić 50 (MK MX ŠIpek), 2. Dominic Tešić 44 (MCK TRP Marović), 3. Krešimir Besednik 40 (MK MX ŠIpek), ..

Još članaka iz "Sport"

Facebook