Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajna Zlatarščanka Ivana Habazin osvojila WBA i WBC svjetsku titulu


Sjajna Zlatarščanka Ivana Habazin jednoglasnom odlukom sudaca u pobjedi protiv Mađarice Kinge Magyar postala je osvajačica titule WBC, i istovremeno je osvojila i privremenu WBA titulu u velter kategoriji (do 67 kg). Bila je to sjajna borba u Domu Dražena Petrovića u Zagrebu koja je trajala deset rundi, a u kojoj je Ivana pokazala puno više, no i Mađarica se vrlo kvalitetno prezentirala i pokazala dostojnom protivnicom. Ova pobjeda Ivana otvara mnoga vrata i nadamo se da će se svi njeni dosadašnji napori isplatiti i da će napokon vratiti sve uloženo i riješiti svoju egzistenciju.

- Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Ispričavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati. Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura, ali vjerujem da će se isplatiti – izjavila je Ivana nakon meča protiv Magyar i osvajanja svjetskih titula.

Ivana je prije početka borbe u ring ušla u dresu svog idola pokojnog Dražena Petrovića i to onog reprezentacije Hrvatske s kojim je igrao finale OI u Barceloni protiv „Dream teama“. Poslije meča posebno se zahvalila treneru Vladi Božiću i Biserki Petrović majci pokojnog Dražena kojoj je i poklonila krunicu posvećenu od papa, a nakon toga je i zapjevala „Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta“. BRAVO IVANA!

Još članaka iz "Sport"

Facebook