Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajna povratnička sezona Matije Gregurića

Nakon dvije godine pauze zabočki bacač kladiva vratio se u velikom stilu


Zabočanin Matija Gregurić, član AK Dinamo Zrinjevac u velikom se stilu vratio u svoj sport - bacanja kladiva. Iza ovog vrhunskog bacača i atletičara sjajna je sezona.

Otvorio ju je  1. mjestom na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske kojeg je osvojio s hicem 69,59 m. Slijedi nekoliko odličnih nastupa na međunarodnim mitinzima na kojima redovito  baca kladivo  preko 70 m i nastup za reprezentaciju  na Prvenstvu Balkana u atletici (Craiova, Rumunjska). Tamo zauzima  izvrsno 4. mjesto s hicem 72,86 m.  Na Pojedinačnom prvenstvu  Hrvatske u atletici baca 69,70 m što mi je bilo dovoljno da postane novi  prvak Hrvatske u bacanju kladiva.

Oborio osobni rekord i istaknuo kandidaturu za Olimpijske igre

Matija je u nastavku sezone sakupljao vrijedne bodove na međunarodnim World Athletics Bronze mitinzima, budući da je ozbiljan  kandidat za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti 2024.g.  i Olimpijske igre koje će se iste godine održati u Parizu.

U Francuskom Nancyu  je zauzeo 4. mjesto s hicem 70,32 m, a zatim je zabilježio i tri nastupa u Mađarskoj. U Szombatelyu je ima  nešto slabiji nastup (6. mjesto, 67,65 m), no tada slijedi eksplozija u Budimpešti gdje  baca osobni rekord 73,35 m, osvaja 3. mjesto na mitingu  i ostvaruje 3. rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Tjedan dana kasnije na Pápa Continental World Athletics Bronze label  mitingu  osvaja izvrsno 2. mjesto s hicem 72,88 m.

Uz velike obaveze na natjecanjima i treninzima Matija stigne svoje bogato iskustvo prenašati i na polaznike atletske škole AK Zabok, na čemu su mu u klubu vrlo zahvalni.

Još članaka iz "Sport"

Facebook