Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajan nastup Jane Pavalić na EP u malim bazenima u rumunjskom Otopeniju


Sjajna Jana Pavalić 16. na 50 slobodno i 13. na 50 leptir uz hrvatski rekord

OTOPENI (RUMUNJSKA) U Otopeniju (Rumunjska) održano je seniorsko Prvenstvo Europe u plivanju u malim bazenima (25 metara). Među europskom elitom našla se i plivačica Olimpa Zabok, Jana Pavalić koja je sjajno odradila svoj posao među plivačicama koje su od starije i po 13 godina, kao što je primjerice europska prvakinja na 50 slobodno Šveđanka Mihcelle Coleman koja je navršila 30 godina, dok je Jana u svibnju navršila tek šesnaest godina. Jana je na 50 slobodno zauzela 16. mjesto s rezultatom 24.60. Za ulazak u finale nedostajalo joj je 38 stotinki. Od njenog  hrvatskog seniorskog rekorda (24.47) dijelilo ju je 13 stotinki.

Još je bolja bila na 50 leptir. Tu  je u polufinalu plivala 25,99 sekundi što je za 20 stotinki brže od njezinog rezultata iz kvalifikacija u subotu prijepodne, što je novi apsolutni hrvatski rekord. No za finale je trebalo plivati najmanje 25,66 koliko je ostvarila osma Nizozemka Tessa Giele. Najbrža je, pak, bila Šveđanka Sara Junevik sa 25,28. Jana je na kraju osvojila 13. mjesto u ovoj disciplini.

S obzirom da je zbog ozljede tek u rujnu počela trenirati punim intenzitetom ovu su fantastični rezultati. Možemo si samo zamisliti što bi se dogodilo da nije bilo te nesretne ozljede ramena. Sigurni smo da bi izborila bar jedno finale, no njeno vrijeme tek dolazi. Pokazala je u Rumunjskoj da ima što reći i među „velikim curama“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook