Prethodni članak
Sljedeći članak

Šibenka zonom i tricama stigla do pobjede u Zaboku

Na kraju je bilo 74:81


Strpljivom zonskom obranom, kreativnošću Araslanagića, mirnoćom Rebića i borbenošću cijele momčadi Šibenka je došla do pobjede protiv u prvom poluvremenu vrlo dobrog, a u nastavku anemičnog Zaboka, na kojem je tri tjedna neodigravanja službenih utakmica ostavilo trag. Na kraju je bilo 74:81, pa je Šibenika uspjela i nadonaditi razliku iz prve utakmice koju je jesenas izgubila na svom parketu.


Zabok je odlično otvorio i tricom Buljevića u 10. minuti stigao je na +9 (24:15), aa imali su "žuti" i +13 (32:19), nakon polaganja Črnjevića u 16. minuti. No domaći su na "veliki odmor" prenijeli samo sedam koševa viška (40:33) i već tada se vidjelo da će utakmica biti otvorena.


U trećoj četvrtini gosti su postavili pokretljivu zonu, seriju gostujućih trica otvorio je vrlo dobri Paić, nadovezali su se Jambrović, Gulin i Arslanagić i Šibenka je na isteku 28. minute stigla do izjadnačenja (53:53), da bi se u zadnjih deset minuta ušlo rezultatom 58:58. Domaći su se držali do 35. minute, a onda je skroz ponestalo ideje za probijanje zone gostiju i u 38. minuti na semaforu je stajalo 65:72. Da nevolja bude veća Zabok je u tom trenutku imao samo jedan prekršaj, što su gosti vješto iskoristili i na kraju slavili sa sedam koševa viška.


S 21 košem i 6 skokova Jure Gunjina bio je prvo ime Zaboka, a Jarrvis Garret zaustavio se na 13 koševa i 6 asistencija. Kod gostiju najefikasniji je bio Bruno Rebić s 19 koševa (trica 5/6) uz 4 asistencije, Robert Kujundžić upisao je 18 koševa uz 6 skokova, no prvo ime utakmice ipak je Adnan Arslanagić koji je odlično vodio igru gostiju i pri tome upisao 15 koševa uz 7 asistencija. Šibenka je u ovoj utakmici imala gotovo nevjerojatan ubačaj za tricu. Gosti su od 19 pokušaja ubacili 11 trica, što je fantastičnih 58%.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook