Prethodni članak
Sljedeći članak

Šestero članova Zagorje adventure teama uspješno završili utrku "100 milja Istre"

Veliki pothvat šestero članova "Zagorje adventure teama"


Šestero članova Zagorje adventure teama napravilo je veliki pothvat. Željko Bulek, Tomislav Vuzem, Stjepan Barić, Dubravko Huić, Mario Očić i Renata Hršak uspješno su završili najtežu hrvatsku trail utrku "100 milja Istre". Uspjeh je to vrijedan pažnje i divljenja. Da bi se završila ovako teška i zahtjevna utrka u dužini od 168,6 kilometara koja u sebi sadrži čak 6900 uspona potrebno je puno snage, izdržljivosti, treninga i prije svega ljubavi prema ovom vrlo zahtjevnom sportu. Krenuli je naša zagorska ekipa u ovo avanturu još u petak u 17 sati. Start je bio u Labinu iz kojeg se krenulo prema Rapcu, a onda kroz Plomin prema Moščeničkoj Dragi iz koje je krenuo i najteži dio utrke prema vrhu Učke. Potom preko Ćićarije prema Buzetu gdje je nakon 100 kilometara napravljena 40 minutna pauza. Poslije pauza slijedili su Brtonigla, Vrhove, Motovun, Livade, Grožnjan, Buje sve do cilja u Umagu.

Prvih 35 kilometara zagorska ekipa krenula je zajedno. Nakon toga se odvojio Marko Bulek koji je utrku završio u vremenu 29 sati i 40 minuta što mu je donijelo 70. mjesto u ukupnom poretku od 213 trkača i trkačica iz SAD-a., Francuske, Austrije, Češke, Grčke, Japana, Madžarske, Poljske, Finske, Njemačke, Švicarske, Bugarske, Slovačke, Velike Britanije, Australije, Rumunjske, Italije, Ukrajine, Slovenije, Makedonije, Brazila, Norveške, Belgije, Turske, Nizozemske, Srbije i naravno Hrvatske. Bulek je jedini od šestoro zagorskih trail trkača koji već ima iskustvo nastupa na ovoj utrci. Iza sebe ima čak tri nastupa, što je vrijedno svake pažnje. Otprilike Šest i pol sati kasnije, točnije nakon 39 sati 8 minuta i 42 sekundi u cilj su zajedno stigli Tomislav Vuzem, Stjepan Barić, Dubravko Huić i Mario Očić, dok je Renata Hršak utrku završila u vremenu 39 sati 55 minuta i 2 sekunde što je bio 20. ženski rezultat po vrijednosti.

Za ovaj pothvat ekipa Zagorje adventure teama pripremala se od prosinca. Tjedno bi prošli 3x15 kilometara, a vikendom barem 50, ponekad i 65 km. To znači da više od četiri mjeseca nisu trenirali ispod 100 kilometara tjedno ili 400 kilometara mjesečno. Prije dolaska u Istru imali su u nogama 1.600 kilometara treninga i na tome im itekako treba skinuti kapu.

-Bilo je ovo jedno "nadnaravno" iskustvo. Bulek se odvojio nakon 35 kilometara, dok smo se Vuzem, Barić, Huić i ja držali skupa cijelu utrku. Renata Hršak imala je neku svoju ekipu. Najteže se bilo uspeti na Učku, gdje nas je dočekao i snijeg. Bilo je i kiše i jakog vjetra, ali ništa nas nije moglo omesti da ostvarimo svoj cilj. Puni smo žuljevi, iscrpljeni, noge su nam nakon dva i pola dana trčanje i hodanja bez spavanja poprilično otekle, ali srca su nam puna. Ponosni smo što smo uspješno završili ovu zahtjevnu utrku - prenio nam je svoje dojmove Mario Očić.

U utrci na 50 milja ili 68,4 kilometara boje Zagorje adventure teama branili su Dijana Janžek i Vedran Horvatek. Dijana je utrku završila u vremenu 9:24.33 što joj je donijelo 210 mjesto u konkurenciji 474 trkača i trkačica. Istovremeno je bila 47. u ženskoj konkurenciji, kao i deseta u konkurenciji 35-39 godina kod žena. Vedran Horvatek utrku je završio u vremenu 11:34.08 i osvoji je ukupno 389 mjesto, kao i 61. mjesto u konkurenciji 40-44.

U utrci na 42 kilometra nastupili su Kristijan Fučkar, Tatjana Očić, Kruno Tršinski, Petra i Mladen Vrančić-Lež, dok su u utrci na 21 km boje Zagorje adventure teama branili Nera Ivančić, Goran Papeš i Darko Dominko.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook