Prethodni članak
Sljedeći članak

Seniori Radoboja startaju u II. ŽNL KZŽ domaćim ogledom protiv Desinića

Nakon četiri sezone u pogon ponovno kreće seniorska momčad Radoboja


Prije četiri sezone Radoboj je nakon ispadanja iz Međužupanijske nogometne lige-središte, današnje IV. NL-središte, "zamrznuo" seniorsku momčad i odlučio krenuti od nule ili od početka. Posljednja službena seniorska utakmica odigrana je u Radoboju 27. svibnja 2017. godine, a Radoboj je tada s 5:3 slavio protiv danas trećeligaša, „Karlovca 1919“, uz hat-trick Korenića i po pogodak Medveda i Pastorčića.

U zadnjem kolu, tjedan dana kasnije, Radoboj je poražen u Buševcu kod Poleta, ali da je i uspio u toj utakmici ne bi bilo dovoljno, jer je Moslavina prvenstvo završila s 27 bodova i izvukla se iz lige, dok su ispali petnaestoplasirani Libertas s 25 bodova, i tada posljednji, šesnaestoplasirani Radoboj s 23 boda.

Prošle su četiri godine, Radoboj je puno uložio u omladinski pogon, postao je prvi zagorski klub s umjetnom travom i stvari su se počele pomicati prema naprijed. Omladinski pogon Radoboja jedan je od najorganiziranijih u županiji, a u posljednje vrijeme Radoboj je i centar za razvoj vratara, pod vodstvom Tomislava Pelina i Željka Rumbaka. Odlučeno je da se od ove sezone aktivira seniorska momčad, koja će se natjecati u II. ŽNL KZŽ, ali s utegom od -6 bodova. S nestrpljenjem se očekuje 29. kolovoza kada će se nakon točno 1.555 (4 godine, 3 mjeseca i 2 dana) dana u Radoboju ponovno odigrati službena seniorska utakmica i Zabok će dočekati Desinić u I. kolu II. ŽNL KZŽ.

-Naš četverogodišnji plan bio je da nakon gašenja seniorske momčadi krenimo u kvalitetan četverogodišnji rad s omladinskim pogonom i da pripremimo naše nogometaše godišta 2003./2004. da s njima startamo u prvu seniorsku sezonu, naravno uz pomoć nekoliko nogometaša koji su već prije igrali nogomet za seniore Radoboja. Trenutno imamo 12 juniora i 14 igrača seniorske dobi. Trebat će nam izvjesno vrijeme da se pripremimo i uđemo u ritam odigravanja utakmica. Mislim da imamo dobre juniore i na njima počiva budućnost našeg kluba - govori nam trener Radoboja Tomislav Pelin.

Do tada Radoboj marljivo trenira i skuplja iskustvo pod vodstvom sveprisutnog Tomislava Pelina, koji će voditi seniore Radoboja u nadolazećoj sezoni, a bio je i zadnji trener seniorske momčadi prije "zamrzavanja" statusa. Do sada je Radoboj odigrao četiri pripremne utakmice. Seriju je započeo u M. Bistrici gdje je izgubio od domaće Mladosti 3:0. Istim su rezultatom Radobojčani izgubili prvi domaći ogled protiv Jedinstva. Slijedio je turnir na Brezovi gdje je osvojeno drugo mjesto. Prvo je u polufinalu nakon 0:0 savladan domaćin Vatrogasac nakon izvođenja jedanaesteraca, a potom je ponovno s 3:0 Radoboj pretrpio poraz od Jedinstva u finalu.

-Nisam nezadovoljan s igrama u pripremnom periodu. Stvarali smo i dosta šansi, malo kaskamo s realizacijom, ali iz utakmice u utakmicu ćemo rasti i  bit ćemo sve bolji - otkriva nam Pelin.

Radoboj je oduvijek bio sredina u kojoj se igrao kvalitetan nogomet. Uz kvalitetne domaće dečke, tu su se često nalazili i nogometaši Zagorca, koji trenutno nisu mogli izboriti prvu momčad vodećeg zagorskog trećeligaša. Sada Radoboj starta od nule, s bodovnim minusom, ali i bez imperativa da se odmah prvu sezonu vrati u elitno društvo. Najvažnije je što prije u seniorski natjecateljski ritam dovesti mlade nogometaše ovog kluba.

-Pošto startamo sa -6 bodova i novi smo u ligi, ne možemo očekivati borbu za naslov prvaka. Važno je pripremiti momčad za budućnost, marljivo trenirati i pokušati što prije izboriti I. ŽNL KZŽ i tu se stabilizirati - završio je Pelin.

Još članaka iz "Sport"

Facebook