Prethodni članak
Sljedeći članak

Seniori bez poraza na vrhu tablice !

Uspješan rukometni vikend Zagorca


Iza RK Zagorec iz Krapine je izuzetno uspješan vikend. Naime, seniori su i nakon četvrtog kola ostali neporaženi; dječaci kategorije U 15 upisali su prvu pobjedu; u mini rukometnoj ligi koja se igrala u Rugvici upisane su dvije pobjede i dva poraz.

Posebnu pozornost dobro ispunjene sportske dvorane u Krapini izazivao je susret seniora u kojem su se sučelili s ekipom Moslavina 2 koja je došla u Krapinu bez poraza s dvije pobjede u isto toliko kola. Susret je bio zanimljiv jer se rezultat kretao te na jednu te na drugu stranu sa samo gol dva razlike za jednog od protivnika. Tako je i prvo poluvrijeme završilo s golom prednosti, 15:14, za domaćina. 

U drugom poluvremenu ista slika do 39. minute kada su dečki iz Zagorca otišli na plus četiri ( 21:17 ) i činilo s e u tom  trenutku da polako odlaze prema sigurnoj pobjedi. No, gosti iz Kutine predvođeni svojim najboljim igračem, Ivan Leskarac, strpljivo i precizno polako počinju stizati razliku te se u posljednjih deset minuta ušlo egalom ( 25:25 ). Nakon toga gledali smo utakmicu gdje se igralo gol za gol da bi u periodu od 57 do 60 minute na semaforu pisalo do 30:29. u posljednjoj minuti Leskarac postiže pogodak za izjednačenje. No, osnovna značajka mladih rukometaša Zagorca je borba i želja za pobjedom do posljednjeg sučevog zvižduka i ako je u prošloj utakmici junak bio Pecigusa ovoga puta bio je to Jan Uroić – Varga koji je šest sekundi prije zvuka sirene postigao pobjednički pogodak za konačan rezultat  Zagorec _ Moslavina 2 ( 31:30 ).

Ovom pobjedom rukometaši Zagorca zasjeli su na čelo ljestvice sa šest bodova iz četiri utakmice a dalje slijede na drugom mjestu Dugo Selo 2 s pet bodova dok se na trećem mjestu nalazi, s utakmicom manje, s četiri boda Moslavina 2.

Zagorec je igrao u sljedećem sastavu: Petrović, L. Lenard 1 gol, Bogdanić 3;  P. Lenard, Gradečak 6, Uroić – Varga 6, Galić 3, Pecigus 2, Švaljek 7 i Merkaš 3. trenerica: Silvija Smrekar.

U utakmici kategorije U 15 rukometaši Zagorca tražili su prvo pobjedu i našli  su je odličnom igrom protiv Jaske pobijedivši visoko 50:16. Trenerica Katarina Žigman na teren je poslala sljedeće rukometaše: Belošević, Poljak 1 gol, Salopek 1, Krušlin 14, Skupnjak 6, Hršak, Berić 4, Smrekar 7, Klasić 3, T. Lojić 10, Hršak 4 i M. Lojić.

Djevojčice u kategoriji U15 upisale su poraz od zagrebačke Lokomotive 6:48.

U mini rukometnoj ligi koja se igrala u Rugvici upisane su dvije pobjede i dva poraz: Jaska - Zagorec (7:12); Zagorec – Medveščak ( 18:2 ); Zagorec – Rugvica ( 14:15) i Adriatic Rijeka – Zagorec ( 15:11 ).

Još članaka iz "Sport"

Facebook