Prethodni članak
Sljedeći članak

Rutinska pobjeda za konačno drugo mjesto

3. NL – centar: 33. kolo: Gaj Mače – Lukavec 4:1


U 33. kolu 3. NL Centar Gaj Mače dočekao je Lukavec. Gaj je tražio pobjedu kojom bi potvrdio drugo mjesto na kraju sezone, a bio je to i oproštaj s domaćim navijačima. Lukavec je pak u utakmicu ušao sa osmog mjesta.

Šaban za vodstvo do odmora

Od početka Gaj je krenuo napadački a Lukavec čekao kontre. U prvih deset minuta dva puta gosti su zaprijetili iz kontre ali ništa opasno, obrana je na vrijeme zaustavila Antuna Grozdeka i Marka Cimešu. Gaj je pak prvi puta zaprijetio u desetoj minuti, kada je Dino Postonjski dao dobru dubinsku loptu za Martina Šabana, koji ubacuje a Karlo Cicnjak puca glavom preko gola. U 15. minuti gosti prijete po lijevoj strani, a nakon ubacivanja Grozdek sa 12 metara glavom puca pored gola.

U 16. minuti Mate Vukman se probio od centra, osvojio dosta prostora, nitko ga nije pokrio, pa se odlučuje na udarac sa 25 metara i pogađa prečku. U 20. minuti sporna situacija. Cimeša se našao u solidnoj situaciji na 18 metara, netko od domaćih mu izbija loptu, koja dolazi do Grozdeka. On izlazi sam na Dominika Babića i gura loptu u mrežu, no zastavica je u zraku. S obzirom da je domaći igrač dao loptu, ostaje nejasna odluka. U 26. minuti Cimeša je trčao na jednu loptu na lijevoj strani, Babić je izašao, ali Cimeša je prvi stigao, no Babić brani udarac iskosa.

U 34. minuti slobodan udarac za goste sa 25 metara sa lijeve strane izvodi Adrian Zenko, ali ne puca nego se odlučuje za akciju preko lijeve strane, no obrana je to spriječila, da bi na kraju sa 18 metara pored gola pucao Grozdek.

A onda u 36. minuti domaćini dolaze do vodstva. Po lijevoj strani probio se Karlo Deak, ubacio u sredinu, a Šaban je ostao bez pratnje i sa par metara ugurao loptu u mrežu. U 43. minuti Karlo Ostojić okušao je udarac sa 35 metara, no bio je to lagan posao za Babića. Tako se na odmor ove ipak malo 'uspavljujuće' utakmice odlazi sa 1:0.

Gaj u nastavku do uvjerljive pobjede

U nastavku prvi su zaprijetili gosti, odmah u 46. minuti, kada se dobro na desnoj strani oslobodio Cimeša, ali je pucao pored gola. Vrlo brzo prijeti i Gaj, u 50. minuti, kada de Šaban oslobodio na desnoj strani, ali puca pored gola. U 51. minuti gosti nisu dobro očistili jednu situaciju pred golom, lopta se od bloka odbija na nogu Mateu Plehanu, koji cilja sa desetak metara iskosa, ali nije dobro naciljao i lopta odlazi pored gola. U 55. minuti Zenko puca iz slobodnjaka sa 20 metara malo iskosa, a Babić uz male probleme ipak brani.

U 56. minuti Tomislav Haramustek iz slobodnjaka pogađa živi zid, no minutu kasnije Gaj dolazi do 2:0. Bila je to duža akcija pred golom, gosti nikako da izbiju loptu i nakon par odbijanja Šaban sa par metara pogađa za 2:0. U 64. minuti najljepša akcija na utakmici. Haramustek se oslobodio Marijana Grdenića na centru, pobjegao mu, dao lijevo za Marka Nikolića, koji se spušta sam prema golmanu Filipu Bičaniću, a onda nesebično daje povratnu za Šabana, kojemu nije bilo teško zabiti za svoj hat trick. U 67. minuti Šaban daje u kontri dva na jedan Haramusteku, koji loba Bičanića, ali prebacuje gol.

U 69. minuti Filip Kovačić dobiva jednu loptu u kaznenom prostoru na lijevoj strani i prebacuje Bičanića, te pogađa za 4:0. U 73. minuti gosti smanjuju. A. Grozdek je primio jednu loptu na desnoj strani kaznenog prostora i preciznim udarcem smanjio na 4:1. U 80. minuti u dvadeset sekundi uzbuđenja na obje strane. Prvo se lopta šetala po crti Bičanića, ali ju nitko nije ugurao u gol, a onda je u kontri zaleđe izbjegao A. Grozdek, no sjajno ga je stigao Haramustek i čisto oduzeo loptu za pljesak na otvorenoj sceni. U završnici po pokušaj na svakoj strani, ali bez promjene rezultata. U zadnjem kolu Gaj će gostovati kod Bistre, no i prije te utakmice, osigurao je konačno drugo mjesto.

3. NL – centar, 33. kolo

GAJ MAČE – LUKAVEC 4:1 (1:0)

SUCI: Vrljić, Jović, Kordej; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Šaban 36', 2:0 Šaban 57', 3:0 Šaban 64', 4:0 Kovačić 69' 4:1 A. Grozdek 73'

GAJ MAČE: Babić, Deak (76' Dačnik-Kovačić), Tepšić, Postonjski, Haramustek, Šaban (71' Baneković), Sedak (46' Kovačić), Kovač, Cicnjak (46' Nikolić), Šoštarić (46' Plehan), Ristovski; trener: Marijan Glavica.

LUKAVEC: Bičanić, Grdenić, Vidaković, Vukman, Ostojić,  Grozdek, Cimeša, Bilić (46' Klarić), I. Grozdek, Banić, Zenko; trener: Veljko Đomlija

Još članaka iz "Sport"

Facebook