Prethodni članak
Sljedeći članak

Rutinska pobjeda prvaka u Donjoj Stubici

Odigrana zaostala utakmica 27. kola IV. NL-središte Zagreb - skupina A, STUBICA - GOLUBOVEC 0:5


Golubovec nije imao milosti za Stubicu. Iako su Golubovčani već osigurali naslov u Donjoj Stubici nisu se opuštali i zasluženo su uvjerljivo slavili s 5:0 i tako Stubicu doveli korak bliže posljednjem mjestu u ligi.

Igrači Stubice napravili su lijepu gestu i prvake su dočekali s pljeskom u "špaliru", no to nije previše razgalilo igrače Golubovca. Doduše Stubica je bolje otvorila utakmicu, imala nekoliko dobrih pokušaja, no nakon prvog pogotka gostiju domaći su se u potpunosti raspali i bilo je samo pitanje s koliko će razlike Golubovec dobiti ovu utakmicu.

Domaći prvi puta prijete u 5. minuti kada Čekolj loše puca glavom nakon ubačaja Mat. Landripeta s desne strane. U 17. minuti Stojak ulazi u šesneasterac gostiju s desne strane ali preslabo puca u golmana. Pokušava i Pešec dvije minute kasnije iz slobodnog udarca s 25 metara, no nema preciznosti. U 20. minuti Korman prekrasnom dijagonalom pronalazi Čekolja koji puca iz prve, ali pogađa vanjski dio mreže. Stojak ponovno pokušava u 21. minuti, ovaj puta dobro puca, no Škvorc njegov udarac odbija u korner.

Gosti prvi puta prijete iz slobodnjaka preko Vujice čiji udarac Rajilić izbija u korner. Taj pokušaj kao da je razbudio uspavane goste. Tri minute kasnije N. Bobek izvodi korner s desne strane, a M. Bobek puca glavom preko gola. Golubovec je poveo u 39. minuti. Rajilić je loše postavio "živi zid", Vujica oštro pucao iz slobodnog udarca, domaći vratar je odbio ravno na nogu Kanceljaka koji precizno pogađa za 0:1. Pet minuta kasnije već je 0:2. Vujica je probio desnu stranu i dao loptu prema D. Bobeku koji ju je lukavo propustio za Kanceljaka, a ovaj je prekrasnim pogotkom povećao vodstvo gostiju.

Već u 48. minuti N. Bobek na desnoj strani pronalazi Kanceljaka koji centrira na prvu stativu gdje se našao Dario Bobek i glavom pospremio loptu u mrežu za 0:3. Samo tri minute kasnije asistent je Nikola Bobek, a Dario Bobek ovaj puta nogom s desetak metara udaljenosti zabija za 0:4. Dvije dobre prilike je u 56. i 63. minuta imao Vujica, ali je oba puta bio neprecizan. Prvi puta u nastavku domaći prijete u 64. minuti preko Japanca Kazuye, ali Škvorc je budan i odbija loptu u korner. U 74. minuti s ruba kaznenog prostora oštro puca Behin, ali Rajilić odbija u korner. Domaći su ponovno na sceni u 80. minuti kada u jednom napadu prijete Pešec i Stojak, no Škvorc ponovno dobro čuva svoja vrata. Dvije minute prije kraja Kanceljak je sam pred Rajilićem, ali ne uspijeva doći do hat-tricka. Što nije uspjelo njemu uspjelo je Dariu Bobeku koji u 90. minuti postiže hat-trick i postavlja konačnih 0:5.

STUBICA - GOLUBOVEC 0:5 (0:2)

DONJA STUBICA: igralište Stubice, GLEDATELJA: 50, SUCI: Radić, Kordej i Lekšić.

STRIJELCI: 0:1 Kanceljak 39', 0:2 Kanceljak 44', 0:3 D. Bobek 49', 0:4 D. Bobek 52', 0:3 D. Bobek 90'.

STUBICA: Rajilić, Toyoda (76' Blagec), Čekolj, Vlahović, Benko (69' Barlović), Pešec, Stojak, Mar. Landripet, Kazuya, Mat. Landripet, Korman. TRENER:  Davor Glavač

GOLUBOVEC: Škvorc, M. Bobek, Vinceljak (51' Horvat), Poslon, Vujica, N. Bobek (66' P. Behin), D. Bobek, Kanceljak, Sokolić (53' M. Behin), Vukić (51' Mar. Bobek), Tepuš (66' Risek). TRENER: Tomislav Škudar

.

Još članaka iz "Sport"

Facebook