Prethodni članak
Sljedeći članak

Rukometni vikend: Prvi seniorski bodovi „sletjeli“ u Krapinu!


U subotu, 14.10., u Sportskoj dvorani SŠ Krapina odigran je prvi krug Međužupanijske rukometne lige za djevojčice – U13. Pored domaćina, RK Zagorec, snage su odmjerile ekipe RK Zabok, RK Zagorica iz Velike Gorice i RK Trešnjevka, Zagreb.

Prije početka utakmica su i sve te ekipe dale mali doprinos obilježavanju “Ružičastog mjeseca” .

U prvom susretu, RK Zagorec je pobijedio ekipu RK Zagorica rezultatom 3-2. U drugom susretu, snage su odmjerile ekipe RK Zabok i RK Trešnjevka. Pobijedile su djevojke iz Zaboka rezultatom 36:5. Treći susret igrao se između RK Zabok i RK Zagorec, a i u tom susretu je RK Zabok pobijedio domaćina rezultatom 21:4.

U četvrtom susretu, snage su odmjerile ekipe RK Zagorice i RK Trešnjevke, a pobjeda je pripala djevojkama iz Velike Gorice. Rezultat je bio 7 : 2. Djevojke Zagorca od ove sezone preuzela je trenerica koja se nakon porodiljnog vratila u klub - Martina Koprivnjak.

Uslijedila je utakmica 4. kola, 2. HRL U15, u kojoj su dečki iz Krapine ugostili ekipu RK Pavleki. Odličan početak za dečke iz Krapine, pod vodstvom Katarine Žigman, koji su prvo poluvrijeme odigrali fantastično, kako u obrani, tako i u napadu. Na poluvrijeme se odlazi prednošću ekipe RK Zagorec od 14:10.

Na žalost, u drugom poluvremenu je sve krenulo daleko od očekivanja. Da li su domaći dečki pomislili da je sve gotovo nakon prvog poluvremena, to samo oni znaju. Gosti su pokazali veću koncentraciju, bolju igru i dok su u prvom dijelu postigli samo 10 golova, u drugom je omjer golova bio 23 : 8, za goste. Utakmica završava i četvrtim porazom Zagorca, a krajnji rezultat je bio; RK Zagorec-RK Pavleki 22 : 33. No ne treba zanemariti činjenicu da su dečki iz Krapine uglavnom mlađi od protivnika, jer su u prošloj sezoni igrali U 13 ligu, dok su u sezoni 2023/2024 ušli u 2. HRL U15, a protivnici su čak i do dvije godine stariji, a to je u rukometu kod kadetskih liga dosta bitno.

I kao poslastica za kraj subotnjeg rukometa, za RK Zagorec možda najbitnija utakmica ovog kola bila je utakmica seniora RK Zagorec, koji su nakon osvajanja naslova prvaka 2. HRL U 17 lige ovu sezonu započeli kao prva muška seniorska ekipa RK Zagorec Krapina, nakon dugih 36 godina, a pod vodstvom trenerice Silvije Smrekar. Ekipa koja je svoj rukometni put započela 2015. godine, prve službene utakmice odigrali su 2016. godine i od tada su ekipa ponos Krapine i Županije jer su osvajali naslove 2. HRL U15 i 2. HRL U17. Dečki koji su zaista kompaktna ekipa, njih 7-8 je pobjeđivalo ekipe kao što su PPD, Dubrava, Maksimir Pastel i druge.

Danas ekipa broji 12 igrača koji su spremni zaigrati protiv svake ekipe u Međužupanijskoj ligi. Znamo da im neće biti lako, ali to su dečki koji imaju srce, koji imaju borbenost kakva se traži u svakom sportu, posebno u rukometu. U prvom kolu dočekali su ekipu RK Mladost 09 iz Samobora. Početak utakmice je bio izjednačen, sve do 16. minute, kada RK Zagorec dolazi do prednosti od 4 gola. Na poluvrijeme se ide rezultatom 19:16 za domaće dečke. I u drugom poluvremenu su igrači RK Zagorec bili bolji i njihova prednost se nije spuštala ispod 3 gola. Dečki su bili borbeni do kraja utakmice koja završava pobjedom RK Zagorec, rezultatom 35:31. Na žalost u prvom dijelu utakmice došlo je do ozlijede ramena jednog od najiskusnijih igrača Antonia Žigmana, ali nadamo se da će se Antonio brzo oporaviti i vratiti!

Ekipu RK Zagorec činili su na vratima Luka Petrović koji je svojim obranama zasigurno dao krila svojim suigračima, najbolji strijelac je bio Tin Švaljek s postignutih 11 golova, Antonio Gradečak 8, Jurica Merkaš 5, Antonio Pecigus 3, Ivan Bogdanić 3, Antonio Žigman 2, Jann Galić 2, Lovro Lenard 1, a za pobjedu su svakako zaslužni i igrači Patrik Lenard, Jakov Turner i Jan Uroić Varga.

I najmlađi igrači RK Zagorec su u nedjelju pod vodstvom Sandre Jurman, odigrali prvi krug Mini rukometne lige koja se igra u Rugvici. Odigrali su ukupno 5 utakmica od kojih 3 natjecateljske i dvije prijateljske. Pobijedili su u 4 od pet odigranih utakmica.

Djevojke U15 koje vodi Petra Glavač, trebali su odigrati 1.kolo MŽL U15 ali dan prije odigravanja utakmice, javljeno nam je da su protivnici, ekipa RK Gorica odustali od natjecanja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook