Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar DZ na pogon "poletaraca" do zaslužene pobjede u zagorskom derbiju

11. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, KLANJEC - RUDAR DZ 1:3


Rudar DZ apsolutni je hit prvenstva IV. NL-središte Zagreb - skupina A. Ova mlada momčad ulovila je ritam nakon nešto lošijeg starta i sada iz kola u kolo oduševljava svoje navijače. U ovom je kolu Rudar DZ u zagorskom derbiju slavio u gostima kod Klanjca rezultatom 3:1. I dok mnogi muku muči s U-21 igračima, Rudar DZ ih u prvih jedanaest ima čak osam. Upravo oni su riješili utakmicu. Prvi je pogodak za Rudar DZ postigao osamnaestogodišnji Lovro Topolovec, drugi sedamnaestogodišnji Dorijan Bakek, a treći šesnaestogodišnji Nikola Mutak. Ovakvo blago u IV. NL-središte Zagreb - skupina A nema nitko. Moramo spomenuti i trenera Maria Videka, koji odlično vodi ove poletarce. Domaćin je u utakmicu ušao bez četiri standardna igrača, ali to nimalo ne umanjuje i više nego zasluženo pobjedu gostiju.

Domaći su bolje počeli. U 4. minuti Vrabec oštro puca iz slobodnog udarca, Gelo odbija loptu do Leša koji puca preko gola. U 10. minuti domaći vode. Drčić ubacuje iz slobodnog udarca s desne strane, a nes(p)retni Valaško postiže glavom efektni autogol za 1:0. Gosti se prvi puta pojavljuju u 15. minuti kada J. Videk dobro centrira s desne strane, a Rhadi glavom puca u Žigmana. Minutu kasnije na drugoj strani Vrabec pogađa vanjski dio mreže. Sredinom prvog dijela Rudar DZ je polako zagospodario igrom. U 30. minuti F. Videk s desne strane ubacuje za Rhadija, ali ovaj puca glavom preko gola. F. Videk dobro puca u 36. minuti iz daljine, ali je zamalo neprecizan. Iz daljine pokušava i Bogović u 40. minuti, ali nema problema za vratara Gelu. Minutu kasnije gosti dolaze do izjednačenja. Ferček je oštro pucao iz daljine, Žigman odbija ravno na nogu Topolovca koji iz neposredne blizine efektno zabija za 1:1 i to je bilo zadnje vrijedno spomena u prvom poluvremenu.

U nastavak bolje kreću gosti. Tako u 52. minuti J. Videk daje upotrebljivu loptu do Šuška, ovaj niže nekoliko igrača domaćih, nakon čega se lopta sretno odbila do Bakeka koji puca po sredini gola i sprema loptu u mrežu za 1:2. Isti igrač iz dobre pozicije minutu kasnije puca pokraj gola. Tri minute kasnije na drugoj strani iz daljine pokušava Lovrek, ali je neprecizan. Novu odličnu priliku gosti imaju u 57. minuti kada Bakeka odlično centrira s desne strane, a Šušak sam samcat na drugoj stativi s tri metra udaljenosti puca glavom pokraj gola. Klanjec uzvraća u 60. minuti preko Leša koji iz dobre pozicije puca pokraj gola. Rudar DZ je aktivniji i traži treći pogodak i rješenje utakmice, pa tako u 63. minuti oštro puca Bakek, ali Žigman dobro brani. U 72. minuti stoper Pole dugom loptom pronalazi aktivnog Rhadija koji spušta za Šuška, ali ovaj puca pokraj gola. Ferček pokušava efektno iz okreta u 81. minuti, ali je zamalo neprecizan. I onda potez utakmice u 84. minuti. Šesnaestogodišnji Mutak "prehladio" je svog čuvara na desnoj strani, u maniri Alena Bokšića krenuo je silovito prema vratima domaćih i rutinirano pogodio za konačnih 1:3 i više nego zasluženo slavlje gostiju.

KLANJEC - RUDAR DZ 1:3 (1:1)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 200, SUCI: Vrljić, Gabrić i Čabraja.

STRIJELCI: 1:0 Valaško 10' (ag), 1:1 Topolovec 41' 1:2 Bakek 52', 1:3 Mutak 84'.

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović, Zrnc, Drčić, Trbušić, K. Pavlinić (63' F. Petrišić), Lovrek (63' Humski), Vrabec, Leš, I. Petrišić (71' Pleško). TRENER: Dragutin Tomašković

RUDAR (DZ): Gelo, Krznar, Topolovec (66' Gregurić), Pole, J. Videk, Rhadi, F. Videk (88' Martinić), Bakek (80' Mutak), Valaško, Ferček (88' Tuđa), Valaško (46' Šušak). TRENER: Mario Videk

IZJAVE TRENERA:

Dragutin Tomašković, Klanjec: "Mislim da smo igrali protiv mlade i kvalitetne momčadi, znali smo njihove dobre strane, pripremali smo se da ih anuliramo, ali nismo uspjeli u tome. Kod vodstva od 1:0 imali smo nekoliko situacija za povećanje vodstva i trebali smo usmjeriti utakmicu u drugom smjeru, ali nismo uspjeli i gosti su zasluženo slavili".

Mario Videk, Rudar DZ:" Čestitam svojoj momčadi. Dali smo sve od sebe i odradili sve što smo se dogovorili na tehničko-taktičkom planu. Prvo poluvrijeme smo bili malo oprezniji, ali očekivali smo da bi domaćin mogao pasti u nastavku, što se i dogodilo. Osjetili smo da možemo, išli smo na pobjedu i uspjeli smo u tome. Iz kola u kolo se dižemo, naši mladi igrači igraju za svaku pohvalu. Hvala našoj publici koja nas prati i domaćinu na fer i korektnoj utakmici".

Još članaka iz "Sport"

Facebook