Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekonstruirani Zagorec borit će se za drugu ligu

Trećeligaš iz Krapine ulazi u treći tjedan priprema


Krapinski Zagorec pretprpio je brojne promjene pred nastavak prvenstva u III. HNL-središte. U Podgori više na stanuju Poljak, Kovačec, Bašić, Cvilko i Prahić, a istovremenu su igrači Zagorca postali Matej Hoić koji se je vratio iz Sesveta, stoper Mislav Čunćić kapetan Kurilovca, njegov sugirač veznjak Marin Matoš, Petar Franjić desno krilni napadač Sesveta, a posljednja velika akivizicija Zagorca je Jurica Kovačić, defenzivni veznjak koji je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Vinogradar, Maksimir, Kustošiju, Kurilovec, Goricu, a jednu je polusezonu proveo i u litvanskom Atlantisu. Svakako je velika stvar što će Matija Kanceljak koji je potpisao ugovor s Varteksom ostati na posudbi u Zagorcu.

-Zadovoljan sam prijelaznim rokom. Ciljano smo se pojačali na pozicijama na kojima smo bili deficitarni. Još smo u potrazi za jednim kvalitetnim vratarom i priča će biti zaokružena na način na koji sam htio. Bili smo zabrinuti kako ćemo nadomjestiti odlazak Stjepana Poljaka, a onda nam se kao "dar iz vedra neba"ukazao sjajni definzivini veznjak Jurica Kovačić. Mislim da smo jači nego na jesen - govori nam trener Drago Bartolić.

U kadar bi se uskoro trebao vratiti i kvalitetan stoper Leon Leuštek, koji će kad se spremi svakako biti kvaliteta više u momčadi Drage Bartolića.

Zagorec je do sada odigrao dvije pripremne utakmice. U prvoj je sa čak 9:0 slavio protiv Jedinstva uz četiri pogotka Smrekara, po dva pogotka Kolara i Landripeta i jedan Franjića. U drugoj su utakmici Krapinčani poraženi od Trnja 3:2, a strijelci iz njihovih redova su bili Kanceljak i Hoić.

-Ne zabrinjava me poraz od Trnja. Vodili smo s 1:0 i 2:1, ali domaćin je u završnici uspio preokrenuti, nakon što smo izmijenili gotovu cijelu momčad. Veći dio utakmice smo bili dominantniji, a golove smo primili nakon individulanih pogreške vratar i zadnje linije. Morat ćemo malo proraditi na tome, kako bi ovakve situacije sveli na minimum, a istovremeno imamo još dosta prostora za napredak- otkriva nam Bartolić.

A napredak će se teško ostvariti treninzima na pomoćnom igralištu u Podgori, pa Krapinčani dva do tri puta tjedno treniraju u zagrebačkoj Dubravi na umjetnoj travi ŠRC Klaka. To je jednostavno nužno da se ukomponira ova momčad koja je baš kao i na jesen pretprjela brojne pobjede. U subotu Zagorec očekuje pripremna utakmica protiv Segeste, a ako već ne bude prvenstvenih obaveza 27. veljače, očekuje ih pripremna utakmica protiv vodeće momčadi III. HNL-sjever, Mladost Ždralovi.

Uz Trnje, Lučko, Karlovac, Jarun, Kurilovec i Kustošiju, Zagorec je sedmi klub III. HNL-središte koji je dao zahtjev za licencu za drugu ligu. To znači da je ljestvica za Bartolića i njegove igrače postavljena poprilično visoko. Krapinčani su trenutno peti, a za vodećim Jarunom zaostaju šest bodova, s time da Zagrepčani imaju i utakmicu više.

-Imamo kvalitetnu momčad kojoj je cilj biti što bliže vrhu, a ako se ukaže prilika nadam se da možemo dohvatiti i sam vrh III. HNL-središte. Čeka nas dosta posla, no mislim da imamo odličnu momčad, koja je spremna za velike domete - završio je Bartolić.

TRNJE - ZAGOREC 3:2 (strijelci za Zagorec Kanceljak i Hoić)

ZAGOREC: Babić, Landripet, Završki, Čunčić, Mlinarić, Matoš (46' Hoić), Kovačić (46' Turniški), Firer (46' M. Majcenić), Kanceljak, Smrekar, Franjić. JOŠ SU IGRALI: Pavić, Tisanić, Tarle, Turk, A. Majcenić, Vojaković, Kolar, Iveković. TRENER: Drago Bartolić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook