Prethodni članak
Sljedeći članak

Razgovor s Damirom Milinovićem, trenerom Zagorca: Želimo biti pri ili na vrhu!

Iskoristili smo priliku da oduzmemo nekoliko minuta treneru Milinoviću da ga pitamo kako i gdje vidi Zagorec u novoj sezoni


Iza krapinskog Zagorca je preko mjesec dan priprema sa bitno drugačijim rosterom u odnosu na prošlu sezonu uz novog trenera – Damir Milinović -  i stručni stožer – Tomislav Pelin i Srećko Mlinarić. Iskoristili smo priliku da oduzmemo nekoliko minuta treneru Milinoviću da ga pitamo kako i gdje vidi Zagorec u novoj sezoni.

 

Zagorje.com: Zagorec je u pripremnom razdoblju odigrao šest pripremnih utakmica, kako ste zadovoljni radom igrača i dosadašnjim tijekom priprema te s onime što su pokazali na tim utakmicama ?

Milinović: Mogu kazati da sam zadovoljan s onim što su igrači pokazali. Jedina utakmica u kojoj nisam bio zadovoljan bila je ona u Dubravi protiv istoimenog drugoligaša gdje smo u prvih 20 minuta izgledali „kao da nas je netko ispustio iz aviona“ i tek nakon tih dvadesetak minuta smo počeli djelovati kao ekipa . To je ono što sam igrače stalno upozoravao – od prve minute moramo biti u utakmici a ne nakon pola sata jer tada će već možda biti sve prekasno uz napomenu, ako izuzmemo tu utakmicu, da sam izuzetno zadovoljan kako smo sve odradili. Dečki daju maksimum na svakom treningu  a utakmice su mi pokazale ono što osam znao te mi otklonile neke dvojbe koje su se vremenom pojavljivale. Sve u svemu – ovaj pripremni period je odrađen onako kako je i zamišljen. Nema nekog da je ozlijeđen. Svi su zdravi i vjerujem da smo svi zadovoljni onim što smo napravili u ovih mjesec i nešto dana.

 

Zagorje.com: Ima li trenutna momčad Zagorca i kvalitete ostvariti ambicije kluba?

Milinović: Ova ekipa Zagorca zasigurno ima kvalitetu. Puno igrača je otišlo ali isto tako smo doveli nove i dobre igrače te mislim da je ambicija kluba – jedinstvena III. liga. Međutim, moja osobna ambicija, a vjerujem, i kluba je još viša tako da bi volio da ostvarimo taj cilj koji je stavljen pred nas ! Ja volim kazati – ja u sebi imam samo jedan cilj – da budemo uvijek prvi ili u vrhu a da li će to donijeti plasman ili kvalifikacije za II. ligu nitko sretniji od mene i od ekipe ali vjerujem i od kluba te ljudi koji vole ovaj klub. Prioritet je znači – ulazak u jedinstvenu III. ligu.

 

Zagorje.com: U klub su tijekom ljetne stanke iz kluba je otišlo nekoliko igrača ( npr. Kanceljak, Kovačić, Franjić, Tarle, Turk, Vojaković, itd. ) , ali su istovremeno došli i neki novi igrači ( Bruči, Grgić, Aščić, Strabić, Pelko, Radoš, Vučemilović – Franjić, Bračević, Embbela, Filipović, Mohenski, Braun, itd. ) pa kako ste zadovoljni s njima i koliko oni mogu donijeti Zagorcu?

Milinović: Svi su dečki koje smo doveli dobri igrači. Nitko nije, ono što se kaže, padobranac jer smo ih doveli ciljano. Jer smo ih doveli ciljano - znači od golmana, stopera, bočnih  i veznih igrača. Sve su to igrači koje smo željeli i, evo, na kraju smo ih uspjeli i dovesti tako da ćemo svim u ligi biti ravnopravni takmaci. Ne bojim se s nikim igrati i zato sam u pripremnim utakmicama dogovorio jake utakmice – drugoligaše ( Dubrava  i Jarun ) te kvalitetne trećeligaše ( Vrapče, Gaj, Bistra, Polet iz Svetog Marina na Muri, itd. ) a tijekom prvenstva pokušati ćemo dogovoriti i prijateljske utakmice s prvoligašima i drugoligašima jer želim da pokažemo da ova ekipa ima moć i snagu da se svakom suprotstavi te da tu moć pokazuje iz utakmice u utakmicu na terenu. Mislim da ovi dečki koji su došli, neću kazati da su bolji od onih koji su otišli jer te igrače i ne poznajem najbolje i sve ali vjerujem da će ih dostojno zamijeniti odnosno da se neće puno žaliti za onima kojih nema jer ovim dečkima koji su tu treba dati priliku da pokažu sve što imaju i znaju i zato su na kraju krajeva i dovedeni u klub.

Ovim je roster zatvoren. Željeli smo dovesti jednog ofenzivca što smo dobili s Embbelom koji je igrao prvu makedonsku, rumunjsku i ciparsku ligu te jednog mladog kvalitetnog stopera što smo dobili u mladom Dinamovom stoperu Braunu. Možda još – ako uspijemo sve uskladiti  - dobro bi nam došla jedna klasična špica što ja kažem „kiler“ koji bi malo rastereti Smrekara i olakšao mu posao u vrhu napada ali to nije pod „mus“.

 

Zagorje.com: I za kraj – prvenstvo počinje za pet dana – dolazi nam novi trećeligaš Lukavec, a zatim slijedi Lučko ( gostovanje ), Mladost Petrinja ( domaćin ) i u četvrtom kolu odlazimo na Oboj protiv Maksimira. Vrlo važna četiri kola ?!

Milinović: Najvažnije je dobro startati. To je uvijek tako i to nije floskula jer kad dobro startaš dobiješ još jedan mali entuzijazam, dobiješ jedan zamašnjak koji te onda vuče i gura prema boljem. Dečki su spremni i fizički i psihički. Na treninzima su veoma aktivni, daju svoj maksimu, žele se nadigravati a to je ono što i ja želim – da svaki igrač igra, da nema nabijanja lopte nego da jednostavno kroz igru pokušamo izaći van i stvarati prilike. Prva četiri kola će nam pokazati da li smo na pravom putu – ja vjerujem da jesmo i normalno da očekujem berbu bodova. Uostalom,  vrlo je jednostavno – doma moramo pobjeđivati a vani je uvijek svrha ne izgubiti. Uostalom mislim da je računica vrlo jednostavna, ako želimo ostvariti svoj cilj – doma sve pobijediti a vani uzimati bodove i u vrhu si „!

Bistra – Zagorec 3:1 (2:1)

BISTRA: Stadion NK Bistra. Gledatelja: 50. Suci: Matoc, Bianci i Benković ( svi Zaprešić ).

Strijelci: 0:1 Hoić (20=; 1:1 Grozdek (30 -11 m ); 2:1 Grozdek ( 35); 3:1 Grozdek ( 60).

BISTRA: Rihter, Kuništić, Kotarski, Jokić, Hanžek, Budimir, Kukec, Vodopijec, Šturlan, Matošević, Grozdek. Još su igrali: Zorc, Šinko, Škarica, Jakopić, Božić, Atlija, Lovrić i Balić.Trener: Damir Grdenić.

ZAGOREC: Bruči, Landripet, A. Majcenić, Vučemilović-Franjić, Grgić, Aščić, Strabuić, M. Majcenić, Hoić, Pelko. Smrekar. Još su igrali: Bračević, Mlinarić, Mohenski, Embbela, Brčić, Topolovec, Iveković, Turniški i Braun. Trener: Damir Milinović.

 U posljednjoj utakmici prije početka prvenstva Bistra je nešto boljom igrom, pogotovu u prvom poluvremenu, sasvim zasluženo, na krilima trostrukog strijelca Grozdeka, pobijedila 3:1 krapinski Zagorec. 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook