Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjedom protiv Vrapča, Gaj Mače zaključio je seriju pripremnih utakmica

Vladimir Tuweg: "Želimo se popeti koju stepenicu više u odnosu na prošlo prvenstvo"


Pobjedom od 3:1 u Vrapču, protiv istoimenog trećeligaša, Gaj Mače je završio seriju pripremnih ogleda. Pogotke za Gaj postigli su Šaban, Kotarski i Cvrtila, dakle cijeli napadački red, što je san svakog trenera. U utakmici je debitirao i novopridošli veznjak Dario Jasipović, koji je prošle sezone bio standardni igrač u Dugom Selu. Trener Tuweg dao mu je petnaestak minuta, što je bilo dovoljno da se vidi o kakvom se igraču radi.

- Zadvoljan sam ovom utakmicom, koju smo kontrolirali od početka do kraja. Mogli smo postići još koji pogodak. Što se tiče debija Josipovića, pokazao je da će nam biti pojačanje - govori nam Vladimir Tuweg, trener Gaja.

U prijelaznom roku Gaj su napustili Maloča i Kipa, a redove Gaja pojačali su Biškup, Kotarski, Josipović i Sedak, koji se nažalost ozlijedio. Gaj je u pripremnom periodu odigrao šest pripremnih utakmica u kojima je ostvario tri pobjede, dva remija i jedan poraz uz gol-razliku 10:6.

- Mogu biti zadovoljan pripremnim periodom, veliku većinu zacrtanog smo i ostvarili. Malo su nas poremetile ozljede Tomeka i Deaka te viroze Šabana i Biškupa koji nije igrao protiv Vrapča, kao i ozljeda Sedaka na koju smo morali reagirati dovođenjem Josipovića. Rezultati nam nisu bili primarni, cilj je bio unaprijediti igru, u čemu smo, nadam se, i uspjeli - otkriva nam Tuweg.

Prvo kolo donijelo je Gaju teško gostovanje u Kurilovcu protiv istoimenog trećeligaša koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu i uvijek ima momčad koja se bori za sam vrh.

- Kurilovec je uvijek nezgodan protivnik, osobito kod kuće. Promijenili su gotovo cijelu momčad, pa su nam velika nepoznanica. Moramo se što prije adaptirati na njihovu igru, pokazati svoje kvalitete i izvući pozitivan rezultat iz ove utakmice - misli Tuweg.

Prošlu je sezonu Gaj završio na osmom mjestu, a mnogi su bili mišljenja da ova momčad vrijedi i koju stepenicu više.

-Iako smo slabiji za Maloču, mislim da imamo dobru momčad. Ciljano smo se pojačavali i svi su se novopridošli igrači pokazali pojačanjima. S nestrpljenjem očekujemo i povratak ozlijeđenog kapetana Brlečića. Nadam se prije svega da će nas zaobići ozljede i da ćemo se popesti stepenicu više kako kvalitetom, tako i pozicijski - zaključio je Tuweg.

Rezultati Gaja u pripremnom periodu:

Mladost Z - Gaj 0:2

Sava Strmec - Gaj 1:1

Klanjec - Gaj 1:2

HAŠK - Gaj 1:1

Gaj - Zagorec 1:2

Vrapče - Gaj 1:3

Još članaka iz "Sport"

Facebook