Prethodni članak
Sljedeći članak

Raspoloženi i poletni Klanjec "petardom" preuzeo vrh

4. kolo I. ŽNL KZŽ, KLANJEC-STUBICA 5:0 (3:0)


Trebao je to biti veliki "zagorski derbi", no nažalost Stubica kao da nije došla na utakmicu. Imali su gosti problema sa sastavom, ali da će tako lako pasti u Stubici, tome se nitko nije nadao. No isto tako s druge strane našla se mlada i poletna momčad Klanjca koja je i više nego zasluženo slavila s 5:0. Mogli su gosti i jače stradati, na raspoloženi domaćin je u nastavku nakon igre stavio u nižu brzinu u očekivanju kup utakmice protiv Tondacha u srijedu i prvenstvenog sraza u V. Trgovišću protiv Zagorca.

Pola Klanjec je napravio "markiranjem" Jolića, a drugu polovicu brzom, atraktivnom i agresivnom igrom. Stubica za 90 minuta igre nije uspjela napraviti ni jednu, jedinu priliku. Momčad Danijela Tomaškovića ovo nedjeljno popodne jednostavno nije imala slabog mjesta. Štih i Dlesk pokazali su se velikim pojačanjima, a vrlo dobru partiju odigrao je i mladi Topolovec također novopridošli igrač.

Već u 2. minuti opasno prijeti Brlek s ruba kaznenog prostora, ali zamalo je neprecizan. U 8. minuti domaći su poveli. Dlesk je odlično pronašao Filipa Pavlinića, a ovaj je pucao iz prve i pogodio desni kut Zorca za 1:0. Razigrani i opasni kapetan Brlek u 21. minuti prihvatio je odbijenu loptu nakon ubačaja Topolovca i snažno opalio, Zorc je uspio malo dohvatiti loptu, no ona je odsjela u mrežu za 2:0. Četiri minute kasnije nakon kornera Dleska s desne strane Biruš pokušava efektno petom, ali gostujuća obrana odbija u korner. Redaju se akcije pred golom Stubice. U 26. opasno prijeti Karlo Pavlinić, no Zorc krajnjim naporom odbija u korner, da bi dvije minute kasnije Brlek izašao sam pred Zorca, ali puca pokraj gola. Nevidljivi gosti novi šok doživljavaju u 41. minuti kada Mateo Landripet s leđa ruši Biruša koji je krenuo sam prema golu i zasluženo dobiva crveni karton, a Stubica nastavlja s igračem manje. Iz slobodnog udarca nakon te situacije odlični Mihael Dlesk zabija pokraj loše postavljenog živog zida za 3:0 i tu je utakmica praktički završena.

Klanjec je ambiciozno ušao u nastavak i brzim pasevima koristio brojčanu prednost. U 47. prijeti prvo vrlo dobri Štih, nakon njega u akciji cijelog napada i Biruš, pa vanjskim felšom pokušava Humski, no bez rezultata. I onda u 51. minuti Brlek je napravio pravi dar-mar na desnoj strani i odlično uposlio Dleska koji preciznim prizemnim udarcem sprema loptu u mrežu za 4:0 i promovira se u igrača utakmice. Uz dva pogotka, Dlesk je imao i asistenciju, a obrambeno je uspio zaustaviti Jolića. Vrlo brzo nakon toga u stopostotnoj šansi je prvo Biruš, a potom i K. Pavlinić, no rezultat ostaje isti. Domaći su tada malo prikočili i stavili u nižu brzinu sve do 76. minute kada odlično puca K. Pavlinić, a Zorc odbija u korner.

Stopostotnu šansu za Klanjec u 80. minuti propušta Pavić koji je već prošao vratara Zorca, ali je namještao loptu na lijevu nogu, pa je njegov udarac s gol-crte odbio mladi Glavač. Minutu kasnije desnu stranu odlično probija Topolovec, Brlek dobro puca, ali Zorc brani. U 85. minuti K. Pavlinić priprema prigodu Petrišiću, ali ovaj je zamalo neprecizan i puca pokraj gola. Konačnih 5:0 postavlja glavom Filip Petrišić glavom nakon ubačaja K. Pavlinića s lijeve strane u 87. minuti utakmice. K. Pavlinić pucao je efektno iz okreta minutu kasnije, no Zorc brani njegov udarac.

Klanjec je tako pokazao da je najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, iako je do kraja još dosta utakmica. Trener Tomašković ima dosta opcija u napadu. Brlek igra sjajno, braća Pavlinić raspoloživa su na više pozicija, baš kao i Biruš. Dlesk i Štih odlično drže sredinu, Petrović i Bogović obranu, a po bokovima ordiniraju Topolovec i Humski. Jedino je Žigman bio bez posla. S druge strane Stubica će morati naći modus kako igrati kad se "zatvori" Jolić. Sigurno da će to biti lakše kada se u kadar vrati "radilica" Vlahović.

KLANJEC - STUBICA 5:0 (3:0)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 250, SUCI: Fotivec, Sinković i Bedeniković.

STRIJELCI: 1:0 F. Pavlinić 9', 2:0 Brlek 22', 3:0 Dlesk 43', 4:0 Dlesk 51', 5:0 Petrišić 87'.

KLANJEC: Žigman (85' Bogović), Topolovec, Humski, Bogović, Štih (83' Trbuha), Petrović, Biruš, K. Pavlinić, Brlek, F. Pavlinić (57' Pavić), Dlesk (73' Petrišić).

STUBICA: Zorc, Jolić (46' Markuš), Matuša, Kazuki, Benko (42' Barlović), Komine, Kelava, Đurinec, Pirički (61' Blagec), Landripet. TRENER: MIljenko Kunštek

IZJAVE TRENERA

Danijel Tomašković, Klanjec: "Moji igrači su bili na visokom nivou i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi. Odlično smo otvorili i tako su olakšali put prema pobjedi. Ovo je naša najbolja utakmica. Marljivo treniramo i to se danas vidjelo na travnjaku".

Miljenko Kunštek, Stubica: "Imali smo puno ozlijeđenih igrača, a Rašić je morao nastupiti ozlijeđen. To se osjetilo u utakmici i jednostavno nismo mogli parirati agresivnom i motiviranom i kvalitetnom domaćinu, o čemu najbolji govori sam rezultat".

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook