Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvi intervju novog trenera modrih! Najavio kakav će biti njegov Dinamo


FOTO: Alen Szabo/GNK Dinamo

Nakon šokantnog transfera trenera Rijeka Sergeja Jakirovića na mjesto glavnog stratega modrih, samo par sati nakon što se hrvatski prvak odlučio zahvaliti dosadašnjem treneru Igoru Bišćanu, tema je koja još uvijek izaziva žestoke rasprave u javnosti.

No, novi trener Dinama nema previše vremena baviti se reakcija javnosti, budući da ga već ovog četvrtka čeka više od 11 milijuna eura vrijedan susret s praškom Spartom, koliko bi dinamo zaradio ulaskom u Europsku ligu za koju će se boriti.

Ipak, sinoć je Jakirović dao svoj prvi intervju, ali za stranice kluba.

“Hvala vam na dobrodošlici. Iznimno sam počašćen što sam postao trener GNK Dinama. Iznenađen sam, pomalo i šokantno, zato što sam se u dva kupao u moru, a u tri je sve već bilo gotovo. Jednostavno, dogodilo se sve munjevito, ali takav je danas nogomet, jednostavno ponuda i potražnja.

Mislim da je ovo prilika koja se ne događa često. Da sam sa svojim radom i kvalitetnim rezultatima, u posljednje tri godine zaslužio tu priliku. Eto, sad sam tu, nadam se da ćemo nastaviti dobro raditi, da ćemo pobjeđivati, dobro igrati, igrati napadački, otvoren nogomet. Da uveseljavamo sve navijače koji vole Dinamo”, rekao je u uvodu

Jeste li uspjeli gledati utakmice protiv AEK-a?
“Naravno, gledao sam obje utakmice, bilo je dosta dobrih stvari. Počevši od prve utakmice, ok, u drugom poluvremenu se dogodilo što se dogodilo, po meni, druga utakmica isto jako dobro odigrana, ovo što ja znam izvana. To je nogomet, događaju se takvi scenariji.

Ja imam iskustva od prošle sezone, isto nešto slično, gdje mi čovjek zabije škaricama gol u 122. minuti, jednostavno, treba ići dalje, podigneš se, nema vremena tugovanju, raspored je gust i brz. Jednostavno, treba izvući pouke, naporno raditi svaki dan da se u četvrtak već predstavimo dobro, pobijedimo Spartu, naravno, nikada nije lako, ali da pokažemo jedan pobjednički gard i da pokažemo da je ovo sve iza nas.”

Kako vam se čini Dinamo u ovoj sezoni?
“Meni Dinamo uvijek izgleda dobro. Ja nisam bio baš uspješan protiv Dinama, smatram da su to najbolji igrači u Hrvatskoj, teže stalno pobjeđivanju, da je klub posljednjih godina narastao, najbolji klub po rezultatima i svemu, mislim da svi mi koji se bavimo nogometom kao igrači i treneri težimo doći ovdje.

Bez lažne skromnosti, za mene je ovo vrhunac što se tiče posla trenutno. Zato što sam ja ambiciozan, želim nešto napraviti i to prenijeti na svoju ekipu. To sam napravio u svakom klubu u kojemu sam radio. Vrlo je jednostavno. Daješ svaki dan sve od sebe, da bi dobro igrao, dobro se prezentirao, osigurao egzistenciju, napravio transfer, igrao za reprezentaciju i bez momčadi si nitko i ništa. Moraš se staviti u sklop momčadi da bi ti kao pojedinac napredovao.”

Slijede Sparta Prag pa Rijeka. Koji su ciljevi?
“Prioritet je uvijek prva sljedeća utakmica. Ako možemo ući u Europsku ligu treba za to sve napraviti. Konferencijska je osigurana. Naravno, treba sve napraviti da se osvoji prvenstvo. Da se ne lažemo.

Prvenstvo je jako važno i bez dobrih nastupa i osvajanja naslova, nema ni Lige prvaka, ni pretkola, ni ničega. Morat ćemo tu dobro svi zapeti. Imamo određeni zaostatak, odgođene utakmice, tako da moramo sada biti pametni i posvetiti se prvoj sljedećoj da nam bude maksimalan fokus na toj sljedećoj.”

Još članaka iz "Sport"

Facebook