Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvi domaći poraz Tondacha nakon skoro godinu i pol

4. NL – središte skupina A: 20. kolo: Tondach – Sesvetski Kraljevec 0:1


U 20. kolu 4. NL središte skupna A Tondach je dočekao Sesvetski Kraljevec. Nakon poraza kod Španskog, jasno je da su domaćini htjeli popraviti dojam, a osim toga i zadržati veliki niz nepobjedivosti na domaćem terenu, još od studenoga 2021. godine. No, Sesvetski Kraljevec zna biti neugodan protivnik, iako u gostima sa nešto slabijim rezultatima nego kod kuće.

Na odmor bez golova

Krenulo je sa dva pokušaja s distance. U 3. minuti za goste pokušava Jurica Jug sa 20 metara puca ali Damir Družinec brani, a na drugoj strani, u 5. minuti Karlo Bobinec puca sa 25 metara preko gola. Ni slijedećih 10 minuta nije donijelo konkretne šanse. U 15. minuti opet pokušaj iz daljine gostiju. Pucao je sa 30 metara Luka Klišanin, no Družinec brani.

U 26. minuti jedna kontra Tondacha dosta je obećavala, dugo je loptu vukao Karlo Frtalj, stigao na 20 metara od gola, dao desno za Darija Boseca, koji ubacuje, no lopte leti preko svih. U 29. minuti Robert Jurina presijeca jednu loptu u izlasku gostiju i daje za Frtalja, koji puca sa 18 metara u blok. U 33. minuti nova prijetnja gostiju, opet s distance. Slobodan udarac sa 20 metara izvodi Mario Barić, puca u živi zid, a puno je opasniji udarac ispao na odbijenu loptu Mateja Matijevića, no Družinec je siguran.

U 38. minuti gosti imaju priliku a da nije udarac iz daljine. Nakon ubacivanja s desne strane Josip Juraj Pajvot puca glavom sa 6 metara, ali pogađa u blok, čini se čak suigrača. Na drugoj strani, u 42. minuti Frtalj je zadržao jednu loptu na 18 metara, dao desno za Marka Mlinarića, čiji udarac završava u bloku. U 44. minuti domaći igrači kruže loptom oko kaznenog prostora gostiju, pa lopta ipak dolazi do Mlinarića u kaznenom prostoru. On daje povratnu za Franka Borovčaka, koji na 10 metara promašuje loptu.

Sesvetski Kraljevec u završnici šokirao domaćine

U nastavak od prve minute dinamičnije i agresivnije kreću domaćinu. već u 47. minuti Mlinarić je s loptom na lijevoj strani kaznenog prostora, no puca u blok. U 50. minuti Dario Kralj se našao na desnoj strani na 25 metara, puca ali golman Ivan Jurić-Bare brani. U 55. minuti lopta je ubačena s desne strane u kazneni prostor, Bobinec ju je dočekao na 12 metara, ali pogodio je stražnjicu jednog gostujućeg igrača, od kojeg se lopta odbila u korner.

Nakon desetak minuta ničega, Andrija Frančina puca sa 30-tak metara, nakon jedne odbijene lopte, no pogađa drugi bajer iza gola Barea. Sa slične udaljenosti, ali iz slobodnog udarca, na drugoj strani pokušava Matijević, ali lopta je odviše slaba i Družinec ju hvata u ruke. Frtalj puca u 73. minuti s desne strane sa 20 metara pored gola. U središnjici nastavka, nekako kao da je splasnuo tempo kojim je Tondach krenuo u nastavak.

U 74. minuti, nakon kornera domaćina lopta se odbija na 25 metara, I. Bosec puca, lopta odlazi visoko u zrak i pada nezgodno, pa Bare ima problema s njom, uz aktivnog Frtalja, pa na kraju izbija u korner. U 77. minuti Frančina daje sjajnu loptu vanjskom na lijevu stranu za Mlinarića, koji u sredini pronalazi Filipa Merlin. Ovaj na 7-8 metara okružen trojicom prima loptu, ali ne uspijeva pronaći prostor za udarac. U 81. minuti iz slobodnjaka sa 25 i više metara puca Bobinec, no i on je vrlo neprecizan. I onda u 85. minuti jedna kontra gostiju, Tomislav Jelić se sam spustio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, Družinec izlazi, ali kasni i ruši Jelića i to je kazneni udarac za goste. Luka Obadić siguran je sa 11 metara za 0:1. U 88. minuti Borovčak ubacuje iz slobodnjaka u gužvu, no obrana gostiju izbija loptu. U 2. minuti nadoknade I. Bosec ubacuje iz kornera, velika je gužva, netko puca, čini se Bobinec, ali pored gola. Kod izvođenja lopte Bare oklijeva sa izbacivanjem lopte i sudac mu daje drugi žuti karton. Prvi je dobio jer je bez dozvole išao po jednu loptu. Na gol staje igrač Pajvot i ističe se jednom obranom u 5. minuti nadoknade. Tako gosti dolaze do pobjede, a Tondach nakon velike serije, od studenoga 2021. doživljava prvi domaći poraz.

Izjave: Drago Bartolić, trener NK Tondach: ''U lošoj formi smo ove proljeće, nemamo ni sreće. Na kraju smo nesretno izgubili, prije bi bio realan nekakav ''iks'', ali eto, nemamo sreće.''

Nikola Pustak, trener NK Sesvetski Kraljevec: ''Zadovoljan sam pobjedom i zadovoljan sam suđenje, prvi puta, možda na gostujućoj utakmici. Čestitam svojim dečkima, a čestitam domaćim igračima na borbi i želim im sreću u nastavku.''

4. NL – središte skupina A, 20. kolo

TONDACH – SESVETSKI KRALJEVEC 0:1 (0:0)

SUCI: Puškarić, Lesar, Jakovac;   GLEDATELJA: 30

STRIJELAC: Obadić 85' 11m

TONDACH: Družinec, Kralj, Mlinarić, Borovčak, Frtalj, Frančina, Kovjanić (46' Merlin), Bobinec, D. Bosec (65'. I. Bosec), R. Jurina (72' L. Jurina) Gredelj; trener: Drago Bartolić

SESVETSKI KRALJEVEC: Bare, Pajvot, Barić, Jug (54' Jurić), Obadić, Matijević, Jelić, Patrun (84' Antunović), Klišanin, Pavlović (61' Krnjić), Zeljko (76' Ćuk); trener: Nikola Pustak

Još članaka iz "Sport"

Facebook