Prethodni članak
Sljedeći članak

Preokret Stubice za super vrijednu pobjedu

4. NL – središte skupina A: 13. kolo: Stubica – Zagreb 3:1


U 14. kolu 4. NL središte, skupina A Stubica je dočekala Zagreb. Stubica se diže iz kola u kolo, prije ovoga su uzeli  bod kod vodećeg Golubovca, a Zagreb je bio novi i te kako težak izazov i zadatak, u kontekstu želje za prikupljanjem što više bodova.

Mateo Landripet u završnici poluvremena vratio na početak

Već u 1. minuti Stubica je zaprijetila. Matija Drempetić sjajno je iz svoje polovice našao na drugoj strani Nikolu Pešeca, koji je krenuo iskosa u kazneni prostor, prevario je Ivana Dominikovića, ali malo izgubio kontrolu nad loptom, pa je udarac bio neprecizan. U 3. minuti Pešec pokušava i iz slobodnjaka da 25 metara, ali pogađa živi zid, od kojeg se lopta odbija u korner. Udarac iz kuta je kratko izveden na Drempetića, koji se sjajno okreće na "krivu" stranu čime vara čuvara, ali lopta završava u gužvi i gosti na kraju čiste.

Zagreb u prvih 15 minuta pokušava isključivo dugim loptama s centra, ali sve su izrazito neprecizne. U 16. minuti I. Dominiković je ostao na velikom prostoru na lijevoj strani, no sustiže ga Ivan Čekolj, pa Dominiković daje za Brunu Vlajsovića, koji odlazi sve do korner crte i ubacuje ali točno u ruke domaćeg golmana Davida Mužine. U 23. minuti Pablo Ferrandez Buceta pokušava iskosa s lijeve strane, ali puca u blok od kojega se lopta odbija u aut. U 24. minuti Maksym Navrotskyi probio se po desnoj strani, osvojio dosta prostora i sa nekih 16 metara iskosa vrlo dobro pucao, no Mužina je uspio odbiti u korner.

U 28. minuti Stubica poklanja gol. Filip Pirički iz svojeg kaznenog prostora daje loptu točno u noge Buceti na nekih 35 metara. Ovaj se spušta u kazneni prostor, varkom izbacuje ostatak obrane i iskosa precizno pogađa za 0:1. U 30. minuti Pešec se probija po desnoj strani, dobro ubacuje na Marija Landripeta koji glavom spušta za Drempetića, koji pak puca iz prve u padu ali samo u blok. U 44. minuti korner za Stubicu izvodi Pešec, Matuša skače, ali i obrana Zagreba odbija za novi korner. Njega su gosti lako očistili, ali već u 45. minuti stigao je još jedan. Ovaj puta golman Hrvoje Bukovski zaplivao je u prazno, Matuša pucao ali je lopta zastala, da bi ju sa 2-3 metra Mateo Landripet ugurao u mrežu za 1:1 na poluvremenu.

Drempetić zabio dva puta za pobjedu

Nastavak je sjajnom šansom otvorila Stubica. Lopta je ubačena s lijeve strane, u gužvi je netko, moguće Matuša prebacio glavom pod samu prečku, no Bukovski je sjajno reagirao i izbio u korner. No slijedeća prilika donosi Stubici vodstvo. Akcija je krenula iz obrane, Drempetić je sjajno pustio jednu loptu kroz noge za Čekolja, otvorio prostor, ali Čekolj je vidio, pa i čuo Pešeca, koji je izvrsno ulazi u prostor. Dobio je pravovremenu loptu, ušao u kazneni prostor, a Ariel Facundo Buenanueva ga ruši. Dvojbe nema nikakve, kako u penal, tako i u sigurnost izvođača Drempetića, koji u 53. minuti dobodi Stubicu do vodstva.

U 56. minuti nova prilika za Pešeca, koji je izmaknuo obrani, dobio loptu, ali malo okliznuo pa mu lopta bježi u ruke Bukovskog. U 60. i 61. minuti dva udarca Čekolja, prvo s desne strane nakon proigravanja Mar. Landripeta, za korner, pa nakon kornera sa sredine u blok. U 69. minuti najljepša akcija Stubice ipak nije završila golom. U pet dodavanja od svog kaznenog prostora u 15 sekundi lopta je došla do Pešeca pred Bukovskim. Jakov Korman je iznio loptu, dao lijevo za Matea Landripeta, ovaj za Drempetića, koji gura Pešeca u for na golmana, ali lopta mu malo bježi pa izvrsna šansa propada.

Stubica je sve mogla riješiti u 82. minuti, kada je lopta ubačena s desne strane, a Valentino Vlahović ostao sam na pet metara, ali glavom pogađa Bukovskog. Zagreb stišće, ali nekih konkretnih prilika u završnici nema. Vlajsović puca sa 20 metara u 89. minuti, ali u blok. I onda u 1. minuti sučeve nadokande Drempetić dobiva loptu na 30 metara, ''veže u čvor'' dav obrambena igrača Zagreba i preciznim udarcem stavlja točku na i vrlo dobre predstave Stubice. Više nego zasluženih 3:1 i hvatanje bodovnog priključka prema sredini tablice.

Izjave: Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Opet smo dokazali da smo nezasluženo na dnu. Opet smo skinuli skalp top tri ekipe, nakon boda kod Golubovca, jedino smo poraženi kod Tondacha. No, dečki su opet pokazali da možemo igrati jako dobar nogomet.''

Dražen Madunović, pomoćni trener NK Zagreb; ''Realno gledanu, u drugom poluvremenu nismo napravili ništa. U prvom dijelu smo propustili svoju šansu, dobili gol u zadnjoj minuti, a u nastavku lak i krenuli dobro, ali nas je presjekao penal i gol Stubice, koja je na kraju zasluženo pobijedila, a mi smo pali dobo, dobro u nastavku.''  

4. NL – središte skupina A, 13. kolo

STUBICA – ZAGREB 3:1 (1:1)

SUCI: Puškarić, Knezović, Lesar    GLEDATELJA: 90

STRIJELCI: 0:1 Buceta 28', 1:1 Mat. Landripet 45', 2:1 Drempetić 53' 11m, 3:1 Drempetić 90+1'

STUBICA: Mužina, Matuša, Čekolj (66' Iskrić), Vlahović, Pešec (89' Grabušić), Drempetić, Mar. Landripet, Pirički, Glavač (62' Božić), Mat. Landripet, Korman; trener: Damir Srebačić

ZAGREB: Bukovski, Tarle, Vlajsović, I. Dominiković, Da Pra (61' Puškarić), Buenanueva, Buceta, Cho, Pinchuk, Vinčić, Navrotskyi; trener: Dražen Medić

Još članaka iz "Sport"

Facebook