Prethodni članak
Sljedeći članak

Ponavljanjem pogrešaka Zagorec ostaje bez bodova!

Krapinski Zagore ugostio je Hrvace i pretrpio poraz od 0:2


U 18. kolu Druge NL krapinski Zagore ugostio je Hrvace i pretrpio poraz od 0:2.

Osamnaesto kolo Zagorcu je donijelo protivnika koji mirno egzistira u sredini prvenstvene tablice i može bez ikakvog grča igrati svoje utakmice, dok je svaka utakmica Zagorcu bitka za goli opstanak. U takovom ozračju svaki igrač Zagorca mora biti potpuno koncentriran na igru te pokušati dati svoj maksimum za uspjeh kluba u kojem igra. Zato je neshvatljivo da se čine iste pogreške od strane istih igrača te one „guraju“ protivnika da lako dođe u vodstvo, a onda je sve to teško stizati.


Naime, u dva kola (Dugo Selo i Hrvace, op.a) ovaj novinar je vidio tri greške nogometaša Zagorca koje su, između ostalih, doveli do toga da protivnik Zagorca lako odigra preostali dio susreta. Tako je Orlović u Dugom Selu i, sada, u Krapini isključivo i jedini krivac što je protivnik poveo sa 1:0 da bi se u Dugom Selu (poraz 0:2, op.a.) tome priključio i Junior poklonivši loptu Slunjskom za sigurnu realizaciju te kada znamo da je Zagorec u prva tri kola primio pet pogodaka onda je zabrinjavajuća činjenica da su čak tri ( 60 posto ) „izravno postigli“ igrači Zagorca.


Sam susret obilježilo je nekoliko činjenica: 1. Zagorec je na krilima pobjede u Osijeku očekivao tešku utakmicu ali i upisivanje tri boda; 2. Velika pogreška Orlovića koji radi neshvatljiv, i opravdano dosuđen jedanaesterac, u samom otvaranju utakmice – jedna ničija lopta pada u šesnaesterac a lijevi bočni Zagorca umjesto da ispuca loptu – bio potpuno sam – pokušava prsima iz čučećeg položaja vratiti loptu (?) Bručiju što čini mlako te nakon toga pokušava loptu zaštiti tijelom kako je ne bi prihvatili natrčali gostujući napadači i što se događa – pada na loptu i grli je rukama? Neshvatljivo i, oprostite na izrazu, glupo!. 3. Suđenje, istina je i to moram naglasiti da sudac nije utjecao na rezultat, ali je veliku pogrešku sudac Cestarić iz Siska napravio dozvolivši gostujućim igračima da tijekom cijele utakmice od prve minute i nakon najsitnijeg prekršaja ostanu na travi valjajući se kao da su im „polomljene“ sve kosti uz viku koja je odjekivala Podgorom krapinskom te su na taj način vrlo lukavo, sudac im je to i dozvolio, „ukrali„ podosta“ vremena tako da se utakmica, po mojoj skromnoj procjeni igrali 60 – tak posto vremena, a u ostalom dijelu gledatelji su gledali ulazak liječnika na teren ili valjanje i jauke gostujućih igrača koji su se „iznenađujuće“ nakon tih intervencija bez ikakvih problema pridružili igri kao da se ništa nije dogodilo. 4. Iznenađujuće loša igra Zagorca, s obzirom na utakmicu protiv Osijeka II, koju je svakako „nametnuo“ i onaj „čarobno – glupi“ jedanaesterac u 13.-oj minuti; 5. Ne igranje kapetana Smrekara ( žuti kartoni, op.a. ) koji je najkvalitetniji i najbolji igrač krapinskih plavih te je upravo ova utakmica pokazala koliko znači ovoj mladoj ekipi.


Opisati susret iz minute u minuti moglo bi se, ali mislim da sve stane u dvije rečenice - Sve snove o pobjedi Zagorca vrlo je brzo srušio Luetić postigavši pogodak iz opravdano dosuđenog jedanaesterca u 13. minuti koji je na neshvatljiv način napravio Orlović. Točku na i sigurne pobjede Hrvaca stavio je Ljubić u sudačkoj nadoknadi.


Zagorec – Hrvace 0:2 (0:1)
KRAPINA Stadion ŠRC Podgora. Gledatelja: 100. Sudac. Marko Cestarić ( Sisak ). Pomoćnici: Tomislav Šiklić ( Županja ), Aleksandra Vuzem ( Pribiševci ). Četvrti sudac: Ivan Slunjski ( Varaždin ). Delegat: . Andrija Korenika ( Zagreb ).
STRIJELCI: 0:1 Luetić 13' – 11 m; 0:2 Ljubić 90+5'.
ZAGOREC: Bruči 6,5 - Landripet 6; Orlović 5 (80. Jug - ); Čondrić 6,5; Cruce – Corcy 6; - Harrison 6,5 – Adžić 6,5 (57. Christian 6 ); Radić 6; Kanceljak 6 (80. Bračević - ), Dunić 6 – Barišić 5 (57. Krznarić 6 ). Trener: Perica Vidak 6.
HRVACE: Bartulić 6,5 – Bilić 7; Ljubić 6,5; Vujčić 6,5; Kukoč 6,5; - Bakić 7 ( 74. Vučković - )– Kekez 6,5 ( 56. Barač 6); Pervan 6,5; Botić 6,5; Luetić 7 ( 87. Botica - ); - Škarić 7,5. Trener: Grgica Kovač 7.
Žuti kartoni: Zagorec: Orlović 12'; Barišić 31'; Christian 60'.
Hrvace: Kukoč 41'; Pervan 43'; Škarić 71'; Bartulić 82'; Brdar 89'
Crveni kartoni: Nema
Igrač utakmice: Pjero Škarić (Hrvace).

Još članaka iz "Sport"

Facebook