Prethodni članak
Sljedeći članak

Podjela bodova u zanimljivoj utakmici

1. ŽNL 4. kolo: Oroslavje – Ivančica 1:1


U 4. kolu 1. zagorske nogometne lige Oroslavje je dočekalo Ivančicu. U derbiju kola našle su se dvije ekipe, koje su možda i više očekivale u prva tri kola. Posebice se to tiče Oroslavja koje je poraženo na startu u Zlataru 0:4, da bi nakon toga doma osvojilo samo bod protiv Sloge.   Nakon toga Oroslavje stiže do prve pobjede, kolo prije ovoga u Velikom Trgovišću. Ivančica je pak stigla u Oroslavje sa dvije pobjede, ali i porazom kod Rudara u Mihovljanu, pa je htjela i neki gostujući bod.

Oroslavje na odmor sa minimalnim vodstvom

Prvi pokušaj već u 4. minuti imali su gosti, no veće opasnosti nije bilo. Slobodan udarac sa 35 metara s lijeve strane izveo je Matija Pezić, ali pucao je dosta pored gola. Domaćini prvi puta prijete u 6. minuti iz kornera s lijeve strane, no obrana gostiju izbacuje loptu. U 10. minuti bilježimo i prvi udarac u okvir gola i to domaćina. Fran Nasić dobio je jednu loptu na 30 metara, došao do 20 metara od gola i pucao, ali Matija Nuli na golu Ivančice brani.

U 25. minuti nakon ubacivanja s desne strane domaćina Nasić je u dobroj poziciji na 10tak metara, ali loše zahvaća loptu pa je udarac bezopasan. U 30. minuti velika prilika za Ivančicu. Lopta je s lijeve strane ubačena na Luku Jurkovića, koji pokušava glavom ali je malo prenizak za udarac. No glavom ipak spušta loptu na nogu pa preko leđa sjajno nalazi Davida Škvorca, koji sa 6-7 metara glavom gađa preko gola.

U 33. minuti Lovro Hajdek sa 40 metara izvodi slobodan udarac za goste. Svi su očekivali ubacivanje no lopta je krenula prema golu, a Jakov Oremuš na golu domaćina malo previše izašao, pa je krajnjim naporom ipak izbacio loptu u korner. U 43. minuti Oroslavje dolazi do vodstva. Nakon auta s lijeve strane, lopta je prebačena na drugu stranu, Kristijan Starešina vraća na 17 metara, a Tomislav Hursa sjajno poteže i pogađa uz samu lijevu stativu za 1:0. Gosti se žale na gol jer su u tom trenutku u terenu bile dvije lopte, no druga nije utjecala na igru po odluci suca. U 44. minuti Starešina prolazi po desnoj strani i puca pored gola, a u 45. Mario Šimić ima dobru situaciju na lijevoj strani u kaznenom prostoru, ali puca u blok. Tako Oroslavje na odmor odlazi sa 1:0.

Ivančica dolazi do izjednačenja

U nastavku prvi su zaprijetili domaćini i to u 52. minuti. Lopta je ubačena s lijeve strane, stigla je skroz na drugu stranu do Starešine, koji puca sa 12 metara iskosa, ali u blok. U 56. minuti iznenada se ukazala dvostruka prilika za Oroslavje. Nakon nesporazuma obrane gostiju M. Šimić se praktički sam našao pred Nulijem na lijevoj strani, no lopta mu prelazi preko noge i odlazi još desnije. No tamo se dam nalazi Starešina i pred sobom ima prazan gol, jer je pažnja Nulija ostala na M. Šimiću. Ipak Starešina želi što prije gurnuti loptu u gol i promašuje cijeli gol.

U 59. minuti nakon kornera za goste velika gužva pred Oremušem, lopta se šeće 2-3 metra od gol crte, no ipak je obrana domaćina brža i otklanja opasnost. U rastrganoj utakmici sa puno krivih dodavanja, gol je ponovno mogao pasti ili iz greške ili nakon nekog sjajnog poteza. I baš takav je uslijedio u 67. minuti za goste. Matija Pezić je primio jednu loptu na centru, osvojio 10 metara i onda izvrsno gurnuo loptu u dubinu između kompletne obrane domaćina na Marka Jurkovića koji je dodavanje na vrijeme shvatio i pobjegao sam na Oremuša te pored njega gurnuo loptu u gol za 1:1.

Nažalost u 71. minuti došlo je do teže ozljede Leonarda Bedeka, koji je nakon duela sa Goranom Mikulcem pao na lakat i teže ga ozlijedio. U 80. minuti Patrik Grbavac se našao u vrlo dobroj poziciji nakon ubacivanja s desne strane, primio je loptu na 12 metara malo iskosa i pucao. Oremuš brani, a odbijenu loptu u gol šalje Josip Kipa ali iz zaleđa pa ostaje 1:1.

U 83. minuti prvo opasnost pred golom gostiju kada je M. Šimić ostao sam na 30 metara na lijevoj strani, ali je njegovu loptu petom presjekao L. Jurković, da bi u kontri ponovno Pezić sjajno potegnuo i dao desno za Mikulca, ali ovaj puta malo predugo, pa je Oremuš u zadnji čas stigao prije Mikulca i spasio domaćine. U 86. minuti M. Šimić puca iskosa sa 20 metara s lijeve strane ali visoko preko gola. U 87. minuti sporna situacija u kaznenom prostoru domaćina. D. Škvorc se spremao primiti loptu bio je u duelu sa Božidarom Krajcarom, koji ga drži ruka. Obojica padaju, no sudac Tuđa samo odmahuje. Do kraja više nervoze od igre i na kraju podjela bodova u zanimljivoj utakmici.

Alan Miletić, trener NK Oroslavje: ''Dobra i napeta tekma. Prvo poluvrijeme mi malo bolji, drugo poluvrijeme gosti. 1:1 po meni realan rezultata. Suđenje odlično, sve ok, nemam prigovora.''

Siniša Mioković, trener NK Ivančica: ''Na kraju podjelom bodova možda su nezadovoljni i domaćini, a nezadovoljni smo i mi. Iako mislim da smo na početku mi imali izrazitije šanse, a onda se igra razvodnila. Počeli smo jedni i drugi jurišati, pa je bilo dosta grešaka. Ali živa utakmica, i mislim da da barem gledatelji bili zadovoljni, ako mi treneri već nismo. Žao mi je, obzirom da je domaća momčad pala zadnjih 20 minuta. Mi jesmo dominirali, nismo to znali materijalizirati. Zabili smo gol, igrači mi kažu da nije zaleđe, ne vjerujem, jednostavno ne želim to komentirati jer sam bio na drugoj  strani. Kad se sve sumira, neodlučeno je i najrealniji ishod.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook