Prethodni članak
Sljedeći članak

Podignuta optužnica protiv Petra Bočkaja


Krapinčanin Petar Bočkaj, 23-godišnji nogometaš Osijeka, ide na sud zbog događaja od 1. ožujka ove godine, kad je u pijanom stanju na povratku s koncerta turbofolk pjevača Saše Matića svojim Mercedesom AMG E 43 razvalio prodajni prostor Inine benzinske postaje u Kanižlićevoj ulici u Osijeku, piše Jutarnji list.

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi dva su kaznena djela zbog kojih je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo optužnicu protiv Bočkaja.

No, osim što je izazvao krš i lom na benzinskoj, Bočkaj je pritom ozlijedio i prodavačicu koju je ostavio prikliještenu između pulta i zidnih polica, sjeo u drugi automobil, kojim je po njega došao prijatelj, i pobjegao s mjesta nesreće. Policija ga je naknadno pronašla u njegovom podstanarskom stanu i tada je utvrđeno da je imao najmanje 1,86 promila alkohola u krvi, prenosi Jutarnji list.

Bočkaj je, pak, svoj automobil izvezao iz trgovine i pobjegao s mjesta nesreće, iako je vidio da ozlijeđenoj djevojci treba pomoć. NK Osijek tada ga je udaljio iz prve momčadi, a predsjednik kluba Ivan Meštrović kazao je da je to neoprostiv grijeh te da klub nije ustanova za liječenje ovisnosti. Bočkaja je, pak, okarakterizirao kao izdajnika, ali ga je mjesec i pol dana poslije, na zamolbu tadašnjeg trenera Dine Skendera, pomilovao i vratio u momčad. Nogometaš je u međuvremenu izazvao još jednu prometnu nesreću i to 3. kolovoza u Reisnerovoj ulici u Osijeku u poslijepodnevnim satima. Tada je istim automobilom zbog neprilagođene brzine izletio s ceste i udario u omanje stablo te jedan parkirani automobil. Ozlijeđenih nije bilo, niti je Bočkaj tada bio pijan. Njegovi prijatelji i poznanici kažu da se od događaja iz ožujka ostavio alkohola, a sve zamolbe za medijskim istupom je odbio. Trenutno je ozlijeđen, a u NK-u Osijek, koji prolazi turbulentno razdoblje, s nestrpljenjem očekuju njegov povratak na travnjak, s obzirom na to da im je jedan od ključnih igrača, prenosi Jutarnji list.

Događaj od 1. ožujka PU osječko-baranjska tretirala je kao prekršajno djelo, no ODO u Osijeku s time se nije složilo, pa su otvorili ponovni postupak koji je rezultirao optužnicom. Za prvo kazneno djelo koje mu se stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za drugo do tri godine zatvora. NK Osijek će ovaj put stati uz igrača, prenosi Jutarnji list.

Još članaka iz "Sport"

Facebook