Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Gubec dočekao Vatrogasac pa pobjedom izbio na vrh ljestvice

2. ŽNL – 12. kolo: Matija Gubec – Vatrogasac 3:0


Već prvo proljetno kolo u 2. zagorskoj nogometnoj ligi donijelo je veliki derbi dvije vodeće ekipe. Naime, Matija Gubec je dočekao Vatrogasac. Ova je utakmica na neki način imala i uvertiru, jer je Vatrogasac imao zaostalu utakmicu 11. kola kod Đalskog, a eventualnom pobjedom u toj utakmici mogao je stići do tri boda prednosti. No, iako su vodili rano sa 2:0, Đalski je okrenuo na 3:2 i tako su u ovaj derbi Matija Gubec i Vatrogasac ušli bodovno poravnati.

Strjački za duplo vodstvo domaćina

Od početka se vidjela želja i jednih i drugih, s u prvih pet minuta na svakoj strani bilježimo jednu dubinsku loptu, no oba puta priliku je spriječila visoko podignuta zastavica pomoćnih sudaca. U 8. minuti solidna prilika za domaćine. Darko Šimunić ušao je u kazneni prostor, ušao u gužvu, iz koje lopta dolazi do Kristijana Tišljarića, kojem malo bježi. Na loptu se baca golman gostiju Jurica Škrlec, Tišljarić pada, no sudac je dojma da je Škrlec bio prvi na lopti. Nije bilo ni velikog žaljenja domaćina.

Tempo je sasvim solidan, ali prilike na kapaljku. U 21. minuti Antun Strjački ubacuje s desne strane ali obrana gostiju izbija loptu. No, u 22. minuti Strjački izvrsno reagira i nakon jedne lopte koja je prebacila zadnju crtu obrane izbjegava zaleđe i iz prve sa 30 metara sjajnim lob udarcem prebacuje Škrleca i šalje loptu u mrežu za 1:0. Vatrogasac pokušava u 25. minuti, Martin Sedlar se vrlo dobro probija u kazneni prostor, ali još bolje reagira imenjak mu Kovač, koji odbija loptu u korner.

U 30. minuti lijepa akcija domaćina, koju je po desnoj strani povukao Andrija Bačani, dao kratko za Šimunića, koji ubacuje na drugu stranu za Filipa Horvata, koji pak vrača na 17 metara za Tišljarića. No, ovaj pokušavajući iz prve pucati, promašuje loptu. Na drugoj strani u 32. minuti Sedlar se našao u dobroj situaciji na desnoj strani kaznenog prostora, ali u ključnom trenutku se okliznuo pa je prilika propala. U 35. Sedlar puca sa 20 metara, ali neprecizno. Lopta mu je došla nakon što je u desetak sekundi tri puta promijenila "posjednika".

U 37. minuti Renato Majsec u napadu Vatrogasca daje desno loptu za Matiju Piljeka, koji puca pored gola. U 41. minuti domaćini su dugo kombinirali po desnoj strani, lopta dolazi do Tišljarića na nekih 35 metara iskosa na desnoj strani, on iz prve ubacuje na drugu, gdje je sam ostao Strjački, koji glavom sa 10 metara sjajno pogađa suprotni kut za 2:0. Za kraj prvog poluvremena Denis Mladenović se probio po lijevoj strani napada gostiju, ušao malo u sredinu, pa pucao ali vrlo neprecizno.

Tomić potvrdio pobjedu

Nastavak počinje dobrom prilikom za domaćine. Marko Hegol je dobio loptu na desnoj strani i dobro pucao, iskosa sa 15 metara, ali Škrlec još bolje brani. U 58. minuti Strjački je bilo blizu hat-tricku. Nakon što je obrana gostiju izbila prvo ubacivanje Martina Kovača, lopta mu se vrača, pa ju on iz prve daje desno za Bačanija, koji odlično prolazi do gol aut crta i daje povratnu na Strjačkog, koji je na 7-8 metara u sjajnoj poziciji, ali mu Škrlec brani udarac.

U 66. minuti još jedna vrlo lijepa akcija domaćina. Kovač je nabacio s desne strane na drugu stativu, Strjački dao povratnu glavom na 15 metara za Šimunića, koji puca iz prve. Za kompletan učinak nedostajalo je da bolje zahvati lopto. No, u tome nije uspio pa nije bilo veće opasnosti.

Nova prilika za domaćine dolazi u 71. minuti. Horvat je dobio nakon kontre dobru loptu na desnoj strani, osovjio je desetak metara, pa izbio iskosa u vrlo dobru poziciju pred Škrleca, no golman gostiju brani njegov udarac. Sve je više mjesta za kontre domaćina. Jedna je krenula u 72. minuti, kada je Bačani osovjio 40-tak metara, ali mu je zadnje dodavanje za Šimunića zapelo u 'prometu'.

U 83. minuti pitanje Matija Gubec rješava sve dileme, ako ih je uopće bilo. Nakon kornera, koji je izveo Bačani, netko je u gužvi pucao, lopta se od prečke i Škrleca odbija na nikoh 13 metara, gdje je Mate Tomić odlično reagirao i pogodio za 3:0. Minutu kasnije sa 20 metara puca i Šimunić, malo pored gola. U 87. minuti Dominik Sačer se probija do 20 metara i puca, ali preko gola. No, domaćini su do kraja kontrolirali utakmicu i rutinski na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede, kojom su izbili na sam vrh prvenstvene ljestvice.

2. ŽNL – 12. kolo

MATIJA GUBEC – VATROGASAC 3:0 (2:0)

SUCI: Meglić, Horvat, Ivanković;  GLEDATELJA: 80

STRIJELCI: 1:0 Strjački 22', 2:0 Strjački 41', 3:0 Tomić 83'

MATIJA GUBEC: Pušec, Glavač, Strjački, Bačani, Horvat, Markus, Kovač, Tomić, Šimunić, Souza, Tišljarić; (Sačer, Hegol, Makar); trener: Nenad Jakopec

VATROGASAC: Škrlec, N. Merkaš. M. Majsec, Mladenović, Peroš, R. Majsec, Švenda, Videk, Vlaisavljević, L. Majsec, Šilipetar, (Jambrek, Lukić, Povalec, Sedlar, Piljek, Dlesk); trener: Danijel Merkaš

Još članaka iz "Sport"

Facebook