Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda Zadra u Zaboku

Košarkaši Zadra slavili su u Zaboku sa 14 koševa razlike (66:80) u utakmici 11. kola Hrvatski telekom Premijer ligaša Hrvatske


Košarkaši Zadra slavili su u Zaboku sa 14 koševa razlike (66:80) u utakmici 11. kola Hrvatski telekom Premijer ligaša Hrvatske. Obje su momčadi u ovu utakmicu ušle bez svojih prvih trenera (Tomas zbog bolesti, Mršić zbog kazne) pa su se u ulogama prvih trenera našli Martin Tuđen i Ivan Perinčić.

Počelo je s obostrano lošom igrom u napadu, na prvi koš se čekalo tri minute, a postigao ga je Gabriel Marić. U 7. minuti na semaforu je stajalo 6:6, Zabok je ušao u bonus, pa su gosti s linije slobodnih bacanja došli do +6 (8:14), no G. Marić je položio sa sirenom za obečavajućih 10:14 na kraju prve četvrtine.

Upravo je druga četvrtina bila ključna za utakmicu. Zabok je nakon polaganja Primorca u 14. minuti imao samo -2 (18:20), a onda su "žuti" počeli pomalo tonuti. Zarredale su se neke greške, pa je Zadar na ulazu u 17. minutu prvi puta došao do dvoznemenkastog vodstva nakon ubačaja Mavre s linije slobodnih bacanja (18:28). Napredovanje gostiju nakratko je zaustavio ubačajem Lisica, no Zadar uzvraća sa serijom od 13:0 koju tricom završava vrlo dobri Palokaj i minutu prije kraja prvog dijela na semaforu stoji velikih +21 za goste (20:41), da bi se na "veliki odmor" otišlo rezultatom 22:41, nakon što je položio vrlo dobri Črnjević. Nakon prvog poluvremena Zabok je na kontu imao 16 faulova, a Zadar 8. Domaći su izveli 6, a Zadar 18 slobodnih bacanja.

Mali tračak nade za možebitni preokret rodio se u 24. minuti nakon što su trice povezali Črnjević i G. Marić, pa se Zabok spustio na -12 (31:43). No tada je odgovornost preuzeo Carter koji je razigrao svoju momčad i gosti na ulasku u zadnjih deset minuta imaju 19 koševa viška (41:60).

U zadnjoj četvrtini Zabok se borio koliko je mogao, gosti su nakon trice Mavre u 34. minuti imali najvećih +23 (47:60). U samoj završnici Tuđen je dao priliku Krajinoviću koji je zabio dvjie trice, pa se Zabok uspio spustiti na kraju na -14 (66:80). Početkom druge četvrtine ozlijedio se Carter koji je morao izaći iz igre, ali nadamo se da će se brzo oporaviti.

U redovima domaćih najefikasniji je bio Antonio Črnjević koji je postigao 13 koševa, čemu je pridružio i 6 skokova, dok Mladen Primorac ubilježio 12 koševa uz 6 skokova. Goste je s 14 koševa predvodio kapetan Antonio Mavra, Justin Carter pridružio je 13, dok je Chinanu Onaku imao double-double učinak od 12 koševa i 11 skokova.

IZJAVE

Martin Tuđen: "Pamtit ću da sam protiv Zadra imao "vatreno krštenje", no žao mi je što nismo bili u šansi da dobijemo utakmicu. Danas nismo bili na najboljem nivou, mogu čestitati dečkima na tome što nisu dozvolili da do kraja potonemo, već su se borili i na kraju smo izbjegli visoki poraz".

Antonio Črnjević: "Ulazak u utakmicu je bio obostrano spor. Nismo pokazali dovoljnu agresivnost, što je Zadar iskoristio. Ipak su oni "level" iznad. Malo smo se trgnuli u nastavku, ali teško se protiv Zadra vaditi nakon -20. Bili smo bez trenera, ali ne smjemo se na to vaditi. Da bi se dobio Zadar pristup treba biti 200%, danas to nije bio. Čestitam Zadru na pobjedi, a mi se okrećemo novim utakmicama",

Ivan Perinčić: "Čestitke mojim igračima na pobjedi i na pristupu, osim u prvih par minuta. Drugu četvrtinu odigrali smo odlično. Meni je uvijek drago doći u Zabok, volim ovu dvoranu i ovaj parket, sretan sam kad sam ovdje. NIje mi se svidjelo opuštanje na samom kraju, napravili smo previše grešaka. Moramo do kraja igrati svoju igru. Reprezentativna pauza dobro će nam doći da uigramo nove stvari, došao nam je i novi igrač Kodi Justice i nadam se da ćemo biti sve bolji".

Dominik Mavra:"Ušlli smo ozbiljno u utakmicu i relativno rano smo riješili pitanje pobjednika. Bilo nam je bitno da nakon poraza od Sonika, koji nam nije legao, odigramo dobru utakmicu u čemu smo i uspjeli".

Još članaka iz "Sport"

Facebook