Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda za Varteks!

Popularni "Dečec kup" u Konjščini okupio 14 momčadi iz raznih dijelova Hrvatske!


Jedno od događanja organiziranih u sklopu proslave Dana općine Konjščina je omiljeni, uvijek dobro posjećen „Dečec kup” – tradicionalno natjecanje malih nogometaša, u organizaciji NK Sloga Konjščina, nakon što je bio odgođen zbog lošeg vremena, odigran je jučer.

Na „Dečec kup” stigle su odlične ekipe iz svih dijelova sjeverozapadne Hrvatske. Prijavilo se 14 ekipa, a uz domaćine, natjecali su se NK Lokomotiva, OŠ GNK Dinamo, NK Zagorec, NK Varteks, NIK ZET, NK Sloboda Varaždin, NK Ivančica Ivanec dolazi s dvije ekipe, zatim NK Mladost Zabok, NK Rudar /DZ), NK Milengrad 2005, NK Ivančica Zlatar Bistrica i NK Inkop.

 

-Dečec kup je postala stvarno važna i prepoznatljiva manifestacija. Ovdje su ljudi i koji nisu s klincima, nekadašnji i sadašnji igrači Sloge i stvarno je atmosfera fantastična - poručila je Krok.

Slavlje za Varteks

A što se tiče rezultata, nakon razigravanja po skupinama i četvrtfinala, u polufinale su se plasirale ekipe Varteksa, Lokomotive, ŠN Zabok i Zagorca iz Krapina.

ŠN Zabok je u polufinalu sa 3:0 pobijedila Lokomotivu, dok je utakmica između Varteksa i Zagorca završila 1:1, pa je na penale do finala stigao Varteks. U utakmici za treće mjesto Lokomotiva je sa 3:0 pobijedila Zagorec, dok je u finalu sa minimalnih 1:0 Varteks pobijedio ŠN Zabok i tako osovjio ''Dečec kup'' 2023. Iz pobjedničke ekipe dolazi najbolji golman turnira, a to je Josip Lećek. Najboljim igračem proglašen je Neo Jurjec iz ŠN Zabok, dok je najbolji strijelac sa 11 golova bio Mark Malarić iz Zagorca.

Još članaka iz "Sport"

Facebook