Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda i remi rukometašica Zaboka u Ludbregu

6. kolo Međužupanijske rukometne lige U-12 za rukometašice


Rukometašice Zaboka odlično su odradile gostovanje u Ludbregu u 6. Međužupanijske lige U-12. U prvoj su utakmici pobijedile ekipu Ludbrega 19:7, a u drugoj su remizirale protiv Ludbrega 2 rezultatom 21:21.

U prvoj utakmici priliku su dobile sve rukometašice Zorana Despenića. Istaknula se vratarka Lana Piljek koja je u prvom poluvremenu primila samo dva gola, a s 5 golova najefikasnija je bila Jana Pihač, dok je Ana Borovčak pridružila 4 gola.

Puno je zanimljivija bila druga utakmica protiv Ludbrega 2, koji je po kvaliteti nominalno prva ekipa domaćina. Zabočanke su na poluvremenu imale zaostatak od čak sedam golova (6:13) i malo tko je vjerovao u ono što će se dogoditi u nastavku. Drugo poluvrijeme s tri je uzastopna pogotka odlično otvorila Ana Borovčak, a odličnu igru iz prvog dijela nastavila je Jana Pihač i Zabočanke su pet minuta prije kraja stigle do izjednačenja (19:19). Ana Borovčak je u 37. minuti dovela Zabok u prvo vodstvo (20:19). Igračice Ludbrega igrale su dosta oštro, na momente i grubo, zbog čega u završnici nisu obol mogle dati Jana Pihač i Tea Ostojić, koje su grubo faulirane. Jana nije igrala zadnjih sedam, a Tea zadnje tri minute utakmice.  Minutu prije kraja rukometašice Ludbrega uspjele su ponovno povesti (20:21), no bod je ipak pogotkom uspjela spasiti Nina Brezak pogotkom za konačnih 21:21. I u drugoj utakmici najefikasnija je bila sjajna Jana Pihač s 12 golova, Ana Borovčak odigrala je odlično drugo poluvrijeme i upisala 5 golova, Marta Ladović postigla je 3, a Nina Brezak jedan, ali boda vrijedan pogodak.

LUDBREG- ZABOK 7:19 (2:10)

ZABOK: Markulin, Vančina 1, Brezak 2, Jurina, Matečić 1, Lazar, Ostojić 3, Ladović, Piljek, Futivić 1, Pihač 5, Tuđa, Horvat, Borovčak 4. TRENER: Zoran Despenić

ZABOK – LUDBREG 2 21:21 (6:13)

ZABOK: Markulin, Vančina, Brezak 1, Jurina, Matečić, Lazar, Ostojić, Ladović 3, Piljek, Futivić, Pihač 12, Tuđa, Horvat, Borovčak 5. TRENER: Zoran Despenić

Još članaka iz "Sport"

Facebook